Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Közlekedési Egyeztető Fórum alakult szakszervezeti és politikai résztvevőkkel

Közlekedési Egyeztető Fórum elnevezéssel szakszervezeti-politikai platform alakult csütörtökön Budapesten – közölte a fórum szervezője, a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége (KSZOSZ) közleményben az MTI-vel. Az LMP támogatásáról biztosította a fórum megindítását.

A tájékoztatás szerint az első ülésre a Fidesz kivételével minden demokratikus parlamenti párt elfogadta a szakszervezet meghívását.

Közölték, a rendhagyó fórum célja, hogy minden eddiginél nagyobb erővel hívják fel a kormány és a közvélemény figyelmét a közlekedéssel összefüggő, régóta halogatott és elhallgatott szakmai, valamint munkahelyi problémákra.

A közlemény szerint cél volt az is, hogy elkezdődjön egy komoly, széleskörű szakmai egyeztetési folyamat, melyben mindenki a saját lehetőségeihez képest segítheti a közlekedési problémák megoldását.

Azt írták, a házigazda szakszervezet tagjai leszögezték, minden lehetséges eszközzel, a nyomásgyakorlás többféle formáját is latba vetve fogják követelni a kormánytól: tartsa be az ígéretét, s a közlekedést érintő változtatások előkészítésébe vonja be a szakszervezeteket.

A közlemény szerint a DK, az LMP és az MSZP küldöttei különösen hasznosnak ítélték az egyeztetésnek ezt a formáját. A KSZOSZ-nél úgy döntöttek, közvetlenül a politikusoktól kérnek segítséget, hogy szakmai követeléseik eljussanak a döntéshozókhoz, ha már a kormány nem áll velük szóba – idézte a közleményben Nemes Gábor szakszervezeti elnök szavait.

A tájékoztatás szerint az alakuló ülésen napirendre kerültek a Volánbusz társaságok problémái és jelezték azt is, várhatóan sorra veszik majd a vasúti, a teherfuvarozás és a városi közlekedés aktuális kérdéseit is.

Az LMP közleményt adott ki, ebben támogatásáról biztosította az egyeztető fórum megindítását és azt írták: a közlekedés stratégiai ágazat, melynek megfelelő szakmai megközelítések mentén történő fejlesztése nemzeti érdek.

A Schmuck Erzsébet képviselő és Keresztes László Lóránt, a párt közlekedéspolitikai szakszóvivője által kiadott közleményben egyebek mellett azt írták, céljuk az ágazat dolgozói, és a hazai szakemberek által képviselt tudásnak teret engedni a Parlamentben és az önkormányzatokban.

A célok közé sorolták azt is, hogy a buszközlekedés szolgáltatása bővüljön, a közlekedési ágazatok közötti teljes átjárhatóság megvalósulhasson, a közösségi közlekedés olcsóbb legyen, az ágazatban dolgozók érdekei pedig ne sérülhessenek.

A közlekedés területén meg kell fogalmazni azokat a szakmai minimumokat, amelyek betartása érdekében akár nyomásgyakorlás eszközével is élni kell, ha a kormányzat nem tekinti partnernek az ágazati szereplőket – írták.
  • 2021.10.20Hibrid munkavégzés, távmunka, munkaidő, pihenőidő és egyéb aktuális kérdések a munkajogban Jöjjön el, és tájékozódjon élőben dr. Fodor T. Gábortól a terület egyik jeles szakértőjétől. Részletek Jegyek
  • 2021.10.23Folyamatmenedzsment képzés A képzés célja a folyamatfejlesztés lépéseinek és módszereinek áttekintése, az alapvető folyamatelemzési és folyamatfejlesztési technikák megismerése és konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül történő begyakorlása. A folyamatmenedzsment képzési program 3 modulból áll: Folyamatmenedzsment alapképzés (Business Process Management), Folyamat teljesítménymérés, folyamatcontrolling (Business Process Control) és Folyamatfejlesztés (Business Process Improvement). A képzések egymásra épülnek, a képzések alapját a BPM képzés adja meg, erre épül rá a BPC, majd végül a BPI képzés. Részletek Jegyek
  • 2021.11.03A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere – november 3-10-17. Építse fel korszerű L&D folyamatát és generáljon valódi változásokat a szervezete életében, képzésünk segítségével! Részletek Jegyek
  • 2021.11.10W°RK RE/CONNECTION Másfél év alatt jóval többet változott a munka világa, mint az elmúlt három évtizedben. Milyen igények és elképzelések formálják az új kereteket? Milyen adaptációs elvárásokat támasztanak az új generációk? Hogyan lehet hasznosabbá, élvezetesebbé, értékesebbé tenni a munkát? Gyűjtsd be a válaszokat az év legjobban várt menedzsmentkonferenciáján, a W°RK-ön! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Szervezzük le időben a céges év végi partikat – zsúfolt szezon jöhet

A karácsonyi időszak eddig is izgalmas volt céges rendezvények szempontjából, ám ez az esztendő nem a szokásos szerint alakul. A bizonytalanság... Teljes cikk

Mindössze 10-15 százalék a női munkavállalók aránya a tech szektorban

A technológiai szektorban dolgozók csupán 10-15 százaléka nő, miközben számos olyan pozíció van, amely kiváló lehetőségeket nyújt a nőknek is.... Teljes cikk

Már nem lehet szabadság alatt kizárni a munkát - Rátkai Balázs, Delta Csoport

Csak újabb stresszfaktor, ha görcsösen ki akarjuk zárni nyári szabadság alatt a munkát - mondja Rátkai Balázs, az IT-ben működő Delta Csoport HR... Teljes cikk