Megjelent: 9 éve

Magassarkúban is lehet kódolni

Képzeljen el egy Java fejlesztőt, egy programozót, és egy szoftvertesztelőt. Erős a gyanúm, hogy egyik sem viselt magassarkút, szoknyát, a haja sem volt hosszú… És semmiképp sem volt nő. Igazam van? A hiba nem Önben van, az IT szektorban még mindig igen ritka jelenség a hölgyek jelenléte, pedig tárt karokkal várnák őket.

A nő főzzön, neveljen gyereket, a férfi majd vadászik, dolgozik és eltartja a családot című sztereotípia azért mára szerencsére kezd dugába dőlni, és egyre kisebb a szakadék az urak és hölgyek között a munka világában is. Néhány felmérés ugyan még mindig azt igazolja, hogy a férfiak átlagosan többet keresnek, mint a nők, különösen a vezető pozíciókban, azért már a gyengébbik nem képviselői közül is szép számmal kerülnek ki felső vezetők. Van azonban egy terület, ami hadilábon áll, ami az ideális férfi-nő arányt illeti, hisz tipikusan férfi szakmaként aposztrofálják. Ez a szektor az IT, pedig lenne igény a hölgyek jelenlétére a szakmában.

Egyes elgondolások szerint a nők bal agyféltekéje felelős azért, hogy nem rajonganak a technológiáért, és ezért nem is választják hivatásuknak az ezzel szoros kapcsolatban álló szakmákat. 2013 -ban pusztán elenyésző, 5 százalék volt a nők jelenléte az IT szektorban.

Sztereotípiák és magasabb elvárások?

Gondolhatnánk, hogy amikor egy Java fejlesztő magassarkúban érkezik az interjúra, a leendő felettesében alapvetően van egy kis ellenérzés ezzel kapcsolatban, de a valóság nem ezt igazolja.

A legtöbb helyen kifejezetten szeretik, ha nők frissítik fel a csapatot. Egyrészt az elsődleges szempont nyilvánvalóan a szaktudás, ami nem köthető a személyi szám kezdetéhez, másrészt szeretik, ha a csapatba egy nő is kerül, ezzel akár új nézőpontokat, új lendületet hozva a céghez.

Magyarországon az egyik legnagyobb ICT-munkaadó cég HR -ese elmondta, hogy náluk azért szép számmal akadnak tesztelő lányok, és a Help-desken, illetve alkalmazás támogató pozícióban is dolgoznak nők, persze korán sem kiegyenlített a helyzet. Ők kifejezetten örülnek a női jelölteknek, épp az új nézőpont és a csapat frissítése miatt. Valóban egyedül a szaktudás az, ami számít a döntés során. A támasztott elvárások is ugyanazok, mint a férfi jelöltek esetében, nem kell magasabb léceket megugraniuk.

Mi kell a helytálláshoz?

Arra a kérdésre, hogy mi az, amire nőként különösen oda kell figyelni a szakmában való helytálláshoz, a cég HR-ese azt mondta, ha megvan a kellő kompetencia és szaktudás, fontos a határozottság és a folyamatos fejlődési szándék.

A Beck and Partners Kft. fejvadászai elmondták, hogy náluk meglehetősen rossz az arány, százból kb. 5-10 a női jelentkező, de a jövőt tekintve egyértelműen kijelenthető, hogy a szám nőni fog. Ők is azt tapasztalták, hogy kifejezetten kedvelik a hölgy jelölteket, és nemhogy negatív diszkrimináció érte volna őket, hanem volt rá precedens, hogy a partner cég a támasztott elvárásokat lejjebb vitte a női jelölteknél, mert annyira szerették volna, hogy a csapat tagjai között hölgyek is lehessenek.

Személyiségét tekintve szerintük is fontos a nyitottság a jelölt részéről, és persze elengedhetetlen a talpraesettség is, hisz egy férfidomináns szakmában, olykor több tíz férfi munkatárs közé kell beilleszkednie.

Jó döntés lehet

A konklúzió tehát összességében az, hogy ha Ön most pályaválasztás előtt áll, vagy a környezetében van olyan fiatal lány, akinek van egy kis affinitása a technika világához, mindenképp szorgalmazandó ez az irány. A munkaerőpiacon egyébként is hiány van a jó IT-s szakemberekből, ők szinte biztosan el tudnak helyezkedni.

Becslések szerint tízezres nagyságrendű az IT szektorban a betöltetlen álláshelyek száma, ami már jó ideje oktatási reformok bevezetését indokolná. Ha a lányokkal már általános iskolában sikerül megszerettetni az informatikát, és kicsit jobban a magukénak érzik a területet, jó eséllyel fordulnak ők is ezen szakmák irányába. Egy biztos, jobb eséllyel találnak maguknak jól fizető állást, mintha közgazdászként, vagy kommunikációs szakemberekként végeznének. Hölgyeim, irány az IT!

Szabó Manuéla
Beck and Partners
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Az üzleti hallgatók készen állnak a mesterséges intelligencia munkahelyi használatára

A brit gazdasági szakos hallgatók szerint az ügyfélszolgálati munkakörökre lesz a legnagyobb hatással a mesterséges intelligencia - derül ki egy... Teljes cikk

Iskolapadba ültetheti a vezetőket a mesterséges intelligencia forradalma

A generatív mesterséges intelligencia forradalmasítja a bankvilágot és új lehetőségek sokasága nyílik meg a pénzintézetek és ügyfeleik előtt.... Teljes cikk

Pánik és potenciál: Mit tanultak a dolgozók a mesterséges intelligenciáról 2023-ban?

A mesterséges intelligencia eddig is jelentős hatással volt a munkánkra, és a jövőben is komoly változásokat eredményezhet. Lássuk, milyen... Teljes cikk