Megjelent: 3 éve

Márton Katalin, a Praktiker HR igazgatója

2018. január 1-jétől Márton Katalin tölti be a Praktikernél a HR-vezetői posztot. A szakember 1997-ben, az akkor még német tulajdonban lévő Praktikernél kezdte pályafutását, mint a piacra lépő vállalat első HR menedzsere. Részt vett a magyarországi központ és az első 10 áruház toborzás kiválasztásában, valamint a cég humánerőforrás-gazdálkodás alapjainak lerakásában.

„Részt vettem a Praktiker Magyarország piaci nyitásában, ami egy óriási feladatot és felelősséget jelentett alig 25 évesen.”

Ezt követően egy nemzetközi HR menedzseri pozícióra váltott. Majd szintén első HR vezetőként közreműködött a Posta Biztosító felépítésében, később pedig a Saint-Gobain Építőanyag Kereskedő Zrt. HR igazgatójaként a cég átstrukturálásában, a modern HR eszközök bevezetésében és működtetésében. 17 év után tért vissza a Praktiker Mester utcai központjába.

Márton Katalin hisz abban, hogy csak szívvel-lélekkel-hittel lehet ilyen feladatot végezni, és ha ez a hármas megvan, akkor szinte garantált a siker. A szakmai kompetencia és a tapasztalat pedig segítenek ahhoz, hogy egy ilyen mértékű kihívást ne görcsösen, hanem örömmel végezzen az ember.

Úgy gondolja, hogy dolgozni élmény - és ezt úgy tudja átadni saját közvetlen kollégáinak, valamint közvetíteni a cég egésze felé, ha ő magam is ebben él.

Hisz a számokban is: „A végén a matek lesz a lényeg úgyis: ha sikerül a HR mérőszámokban eredményeket felmutatni, akkor derül ki igazán, hogy ez az irány jó és működőképes - de ehhez kell bátorság is, hogy új irányvonalakat merjünk eszközölni HR területen.”

A szakember feladata lesz, hogy az immár magyar tulajdonban lévő Praktiker megfelelő válaszokkal tudjon szolgálni az aktuális munkaerő-piaci kihívásokra. A jövőben még nagyobb hangsúlyt kap a munkatársak megtartása, új munkatársak toborzása és az utánpótlás tervezése. A célkitűzéseket a jelenlegi munkatársak esetén a kompenzációs és teljesítményértékelési rendszer felülvizsgálatával, képzési- és karriertervekkel, az új munkavállalók esetén pedig alternatív toborzási csatornák beillesztésével, munkáltatói márkaépítéssel, gyakornoki programokkal, illetve a duális képzési rendszer továbbfejlesztésével szeretné elérni.

Márton Katalin hobbija a lakberendezés és az enteriőrstyling, amivel szívesen foglalkozik szabadidejében. De legjobban a családja, három gyermeke kapcsolja ki.

„A legnagyobb felüdülést a 3 kisgyerekem adja és az, ha a férjemmel és velük együtt tudunk bármilyen szabadtéri tevékenységet végezni.”

Aktívan és nagyon szívesen vesz részt gyermekei iskolájának és óvodájának közösségi életében. Kuratóriumi tagja az óvoda alapítványának, valamint a „Kapcsok Alapítvány"-nak.

„Mostanában indulunk fantasztikus csapattal és óriási lelkesedéssel, amelynek célja a sajátos nevelési igényű (a továbbiakban: sni) gyermekek és fiatalok, valamint segítőik támogatása, az SNI gyermekek/tanulók integrált nevelésben, oktatásban való részvételének, befogadásának elősegítése céljából.”

Villám kérdések-válaszok

Motiválás jó fizetéssel vagy fejlődési és előrelépési lehetőséggel?
Fejlődési/előrelépési lehetőséggel.

HR BP vagy sem?
Is-is.

Személyes meeting vagy konferenciabeszélgetés?
Konferenciabeszélgetés.

Kiszervezés vagy házon belüli megoldás?
Kiszervezés.

Belső toborzás vagy külső toborzás?
Belső.

Pszichológiai teszt vagy személyes elbeszélgetés?
Személyes elbeszélgetés.

Belső vagy külső tréning?
Külső.

Csapatmunka vagy egyéni teljesítmény?
Csapatmunka.

Irodai munka ülve vagy állva?
Állva.

Főzés vagy étterem?
Étterem.

Könyv vagy e-book?
E-book.

  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
  • 2021.05.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.05.13 Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban Olyan vezetőknek és (kulcs) munkatársaknak, (HR) controllereknek, HR-eseknek, pénzügyi szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a HR munka hatékonyságát, eredményét mérni, számolni, és ezt begyakorolni szeretnék. Ajánljuk továbbá mindazoknak, akik a munkaerő elemzésének, értékelésének vállalati standardizálását, és mérésének elvét és gyakorlatát megismerni szeretnék. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese a közszféra szervezetei kategóriájában a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék.... Teljes cikk

Arnhoffer András, az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese, az 51-500 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában, az Észak-zalai Víz- és... Teljes cikk

Bertók Attila, a Webstar Csoport cégvezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese az 1-50 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában a Webstar Csoport Kft. Bertók... Teljes cikk