kapubanner for mobile
Megjelent: 6 éve

Márton Katalin, a Praktiker HR igazgatója

Márton Katalin idén év elején lett a Praktiker HR vezetője, aki vallja, hogy dolgozni élmény. Hisz a szívvel-lélekkel-hittel végzett munkában és a mérőszámokban, amelyek megmutathatják ennek a munkának az eredményét. Karrierét a Praktikernél kezdte, mint a vállalat első HR menedzsere, majd 17 év után tért vissza a céghez, immár a legfontosabb humánerőforrás pozícióba.

2018. január 1-jétől Márton Katalin tölti be a Praktikernél a HR-vezetői posztot. A szakember 1997-ben, az akkor még német tulajdonban lévő Praktikernél kezdte pályafutását, mint a piacra lépő vállalat első HR menedzsere. Részt vett a magyarországi központ és az első 10 áruház toborzás kiválasztásában, valamint a cég humánerőforrás-gazdálkodás alapjainak lerakásában.

„Részt vettem a Praktiker Magyarország piaci nyitásában, ami egy óriási feladatot és felelősséget jelentett alig 25 évesen.”

Ezt követően egy nemzetközi HR menedzseri pozícióra váltott. Majd szintén első HR vezetőként közreműködött a Posta Biztosító felépítésében, később pedig a Saint-Gobain Építőanyag Kereskedő Zrt. HR igazgatójaként a cég átstrukturálásában, a modern HR eszközök bevezetésében és működtetésében. 17 év után tért vissza a Praktiker Mester utcai központjába.

Márton Katalin hisz abban, hogy csak szívvel-lélekkel-hittel lehet ilyen feladatot végezni, és ha ez a hármas megvan, akkor szinte garantált a siker. A szakmai kompetencia és a tapasztalat pedig segítenek ahhoz, hogy egy ilyen mértékű kihívást ne görcsösen, hanem örömmel végezzen az ember.

Úgy gondolja, hogy dolgozni élmény - és ezt úgy tudja átadni saját közvetlen kollégáinak, valamint közvetíteni a cég egésze felé, ha ő magam is ebben él.

Hisz a számokban is: „A végén a matek lesz a lényeg úgyis: ha sikerül a HR mérőszámokban eredményeket felmutatni, akkor derül ki igazán, hogy ez az irány jó és működőképes - de ehhez kell bátorság is, hogy új irányvonalakat merjünk eszközölni HR területen.”

A szakember feladata lesz, hogy az immár magyar tulajdonban lévő Praktiker megfelelő válaszokkal tudjon szolgálni az aktuális munkaerő-piaci kihívásokra. A jövőben még nagyobb hangsúlyt kap a munkatársak megtartása, új munkatársak toborzása és az utánpótlás tervezése. A célkitűzéseket a jelenlegi munkatársak esetén a kompenzációs és teljesítményértékelési rendszer felülvizsgálatával, képzési- és karriertervekkel, az új munkavállalók esetén pedig alternatív toborzási csatornák beillesztésével, munkáltatói márkaépítéssel, gyakornoki programokkal, illetve a duális képzési rendszer továbbfejlesztésével szeretné elérni.

Márton Katalin hobbija a lakberendezés és az enteriőrstyling, amivel szívesen foglalkozik szabadidejében. De legjobban a családja, három gyermeke kapcsolja ki.

„A legnagyobb felüdülést a 3 kisgyerekem adja és az, ha a férjemmel és velük együtt tudunk bármilyen szabadtéri tevékenységet végezni.”

Aktívan és nagyon szívesen vesz részt gyermekei iskolájának és óvodájának közösségi életében. Kuratóriumi tagja az óvoda alapítványának, valamint a „Kapcsok Alapítvány"-nak.

„Mostanában indulunk fantasztikus csapattal és óriási lelkesedéssel, amelynek célja a sajátos nevelési igényű (a továbbiakban: sni) gyermekek és fiatalok, valamint segítőik támogatása, az SNI gyermekek/tanulók integrált nevelésben, oktatásban való részvételének, befogadásának elősegítése céljából.”

Villám kérdések-válaszok

Motiválás jó fizetéssel vagy fejlődési és előrelépési lehetőséggel?
Fejlődési/előrelépési lehetőséggel.

HR BP vagy sem?
Is-is.

Személyes meeting vagy konferenciabeszélgetés?
Konferenciabeszélgetés.

Kiszervezés vagy házon belüli megoldás?
Kiszervezés.

Belső toborzás vagy külső toborzás?
Belső.

Pszichológiai teszt vagy személyes elbeszélgetés?
Személyes elbeszélgetés.

Belső vagy külső tréning?
Külső.

Csapatmunka vagy egyéni teljesítmény?
Csapatmunka.

Irodai munka ülve vagy állva?
Állva.

Főzés vagy étterem?
Étterem.

Könyv vagy e-book?
E-book.

  • 2024.05.23Külföldiek foglalkoztatása Magyarországon – Dr. Fehér Dániel Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismeretiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese a közszféra szervezetei kategóriájában a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék.... Teljes cikk

Arnhoffer András, az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese, az 51-500 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában, az Észak-zalai Víz- és... Teljes cikk

Bertók Attila, a Webstar Csoport cégvezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese az 1-50 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában a Webstar Csoport Kft. Bertók... Teljes cikk