Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 1 éve

Még vezető pozícióba is kerestek diákot

A nyári szünetet a munkáltatók is „kihasználják” még több diákot alkalmazhatnak különböző munkakörökbe a szezonban. Az óriási munkaerőhiány valamelyest mérsékelhető a nyári időszakban.

images

images

„Tényleg munkaerőpiaci krízis van, óriási hiány van mindenhol” - állapította meg Juhász Csongor, a Prohuman Magyarország ügyvezető igazgatója a Millásreggeliben, ahol a jelenlegi diák-munkahelyzetről számolt be az igazgató. Hozzátette, hogy a foglalkoztatók többek között a diákok bevonásával is próbálnak enyhíteni a helyzeten, ez azonban ahhoz is elvezetett már, hogy vezető munkakörökbe is kerestek diákokat, például nemrég üzletvezető helyettest is kerestek: egy kereskedelmi kisüzletbe hívtak ilyen pozícióra diákot.

A legnagyobb hiány elsősorban a gyártás területén tapasztalható -írja az eduline.hu. De azért nem elhanyagolható a szolgáltatói szektor sem. A hatalmas hiány miatt például a gyárakban sokszor már a karbantartási munkálatokat is elhalasztják, vagy nem egyszerre végzik el ilyen esetben a közvetítőktől a diákok tömegét kérik, sok esetben többezres nagyságrendről van szó.

Különböző oldalakat böngészve látszik, hogy a diákoknak meghirdetett állásajánlatok között számos pénzügyi asszisztens, rengeteg adminisztrációs, irodai pozíció van. De több tíz álláslehetőség van IT-területen is. Gyártási részlegre még a nyár végéhez közeledve is keresnek diákokat: gyártósori kisegítőket, árufeltöltőket, és termékellenőrzőket is várnak.

eduline.hu
Follow hrportal_hu on Twitter