kapubanner for mobile
Megjelent: 4 éve

Megcsináltuk: 5 nap alatt 115 munkaszerződés-módosítás!

Akárhogy is nézzük, ekkora létszámnál ez nem egyszerű feladat, pláne, ha a koronavírus újabb akadályokat gördít a cég adminisztrációja elé. Olyan digitális eszközök használatával, mint amilyen az e-aláírás, egy kellemetlen helyzet is menthető.

Hétfő délelőtt kaptuk a vezetőségtől az információt, hogy el kell indítani és a hét végéig le is kell zárni 115 munkavállaló munkaszerződés-módosítását. Mindezt a koronavírus miatti kijárási korlátozások 3. hetében, amikor esély sem volt rá, hogy bárkit is be tudjunk hívni az irodába egy aláírásra.



Megkezdődött a lehetetlen küldetés



Az összes lehetséges megoldást számba vettük. A papírmunka miatt a kollégák közül csak páran tudtak volna személyesen bemenni az irodába, a többségük hazautazott vidékre. Sokaknak nincs otthon nyomtatója/szkennere sem, miért is lenne, ha nincs rá szükségük, aki pedig kisebb településen él, még nyomdát se talál, sőt még egy postai expressz küldemény is csak szerencsével érkezett volna vissza időben. Teljesen más megközelítésre volt szükségünk.

A munkaszerződések módosítása normál körülmények mellett sem rövid folyamat, hiszen a munkavállalók személyes adatainak ellenőrzésén és a szerződéses pontok módosításán túl azt is meg kell szervezni, hogy az adott személyek hiteles aláírása is rákerüljön a dokumentumra.

Miután minden más lehetőséget kihúztunk a listáról, egyetlen opció maradt: az online adminisztráció. Ekkor találkoztunk először az elektronikus aláírás lehetőségével és TrustChain Platformmal.


Mindenkinek van e-aláírása



Az elektronikus aláírás megszerzéséhez távoli személyazonosításra volt szükség. Távolira. Ez volt a hatalmas szerencsénk, hiszen ilyen kevés idő alatt 115 kollégát regisztrálni egy új rendszerbe önmagában is nagy falat. Miután a cégben mindenkinek lett elektronikus aláírása, már csak az aláírásoknak kellett rákerülnie a munkaszerződésekre, ami kb. 1 perc személyenként.

Ehhez az aláíróknak 2 regisztrációt kellett elvégezni, az egyiket a TrustChain online szerződéskötő platformon, a másikat pedig az okostelefonjukon, az Evrotrust mobil applikációban. A TrustChain Platformra töltöttük fel a szerződéseket és itt követtük nyomon az adminisztráció státuszát is. Előre meg tudtuk határozni, hogy melyik szerződést kinek kell aláírnia.

Az adott munkaszerződést a Platformról a kollégák okostelefonjára elküldtük, amit aztán az Evrotrust alkalmazáson keresztül írtak alá a frissen megszerzett minősített e-aláírásukkal.



Miért jó az e-aláírás?



Például azért, mert nem kell egy helyre utaztatni az ügyvezetőt és a munkavállalókat a céges papírok szignózása miatt, hiszen mindenki alá tud írni az okostelefonján keresztül. Ezek a digitális dokumentumok könnyedén továbbíthatóak és bárhonnan elérhetőek, az e-aláírás és az időbélyeg együttesével pedig teljes bizonyító erejű okirat jön létre.

Azért ezt a megoldást választottuk, mert a TrustChain Platformon kizárólag minősített elektronikus aláírással lehet aláírni, és ez az egyetlen aláírástípus, amely joghatása azonos a kézírásos aláírással.

Ez a megoldás mindannyiunknak tetszett, és végül senkit sem kellett az irodába hívnunk, otthonról kényelmesen megvoltunk az egésszel. A vezetőség is örült, de mi még jobban, hogy teljesítettük a lehetetlen küldetést.

A fenti sikersztorit a TrustChain egyik céges felhasználója osztotta meg velünk.
  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Munkaerőpiaci fordulatok: Innováció és alkalmazkodás a HR-ben

A vállalatoknak 2024-ben is nagy kihívásokkal kell szembenézniük a munkaerőtoborzás, valamint munkaerőmegtartás tekintetében, hiszen a... Teljes cikk

A legdrágább munkakör a betöltetlen munkakör. De mennyi az annyi?

Minden betöltetlen kulcspozíció veszteségforrás, mert jelentős termeléskieséssel jár, a meglévő állományra nehezedő többletterhelés okozta... Teljes cikk

Hatályos a kollektív szerződésünk? - Egy probléma, amire kevés figyelem vetül

A kollektív szerződés kötése nagyon hasznos lehet abban az esetben, ha a munkáltatónál már működik egy kollektív szerződés kötésére jogosult... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek