Megjelent: 3 hete

Megcsináltuk: 5 nap alatt 115 munkaszerződés-módosítás!

Akárhogy is nézzük, ekkora létszámnál ez nem egyszerű feladat, pláne, ha a koronavírus újabb akadályokat gördít a cég adminisztrációja elé. Olyan digitális eszközök használatával, mint amilyen az e-aláírás, egy kellemetlen helyzet is menthető.

Hétfő délelőtt kaptuk a vezetőségtől az információt, hogy el kell indítani és a hét végéig le is kell zárni 115 munkavállaló munkaszerződés-módosítását. Mindezt a koronavírus miatti kijárási korlátozások 3. hetében, amikor esély sem volt rá, hogy bárkit is be tudjunk hívni az irodába egy aláírásra.Megkezdődött a lehetetlen küldetés

Az összes lehetséges megoldást számba vettük. A papírmunka miatt a kollégák közül csak páran tudtak volna személyesen bemenni az irodába, a többségük hazautazott vidékre. Sokaknak nincs otthon nyomtatója/szkennere sem, miért is lenne, ha nincs rá szükségük, aki pedig kisebb településen él, még nyomdát se talál, sőt még egy postai expressz küldemény is csak szerencsével érkezett volna vissza időben. Teljesen más megközelítésre volt szükségünk.

A munkaszerződések módosítása normál körülmények mellett sem rövid folyamat, hiszen a munkavállalók személyes adatainak ellenőrzésén és a szerződéses pontok módosításán túl azt is meg kell szervezni, hogy az adott személyek hiteles aláírása is rákerüljön a dokumentumra.

Miután minden más lehetőséget kihúztunk a listáról, egyetlen opció maradt: az online adminisztráció. Ekkor találkoztunk először az elektronikus aláírás lehetőségével és TrustChain Platformmal.


Mindenkinek van e-aláírása

Az elektronikus aláírás megszerzéséhez távoli személyazonosításra volt szükség. Távolira. Ez volt a hatalmas szerencsénk, hiszen ilyen kevés idő alatt 115 kollégát regisztrálni egy új rendszerbe önmagában is nagy falat. Miután a cégben mindenkinek lett elektronikus aláírása, már csak az aláírásoknak kellett rákerülnie a munkaszerződésekre, ami kb. 1 perc személyenként.

Ehhez az aláíróknak 2 regisztrációt kellett elvégezni, az egyiket a TrustChain online szerződéskötő platformon, a másikat pedig az okostelefonjukon, az Evrotrust mobil applikációban. A TrustChain Platformra töltöttük fel a szerződéseket és itt követtük nyomon az adminisztráció státuszát is. Előre meg tudtuk határozni, hogy melyik szerződést kinek kell aláírnia.

Az adott munkaszerződést a Platformról a kollégák okostelefonjára elküldtük, amit aztán az Evrotrust alkalmazáson keresztül írtak alá a frissen megszerzett minősített e-aláírásukkal.Miért jó az e-aláírás?

Például azért, mert nem kell egy helyre utaztatni az ügyvezetőt és a munkavállalókat a céges papírok szignózása miatt, hiszen mindenki alá tud írni az okostelefonján keresztül. Ezek a digitális dokumentumok könnyedén továbbíthatóak és bárhonnan elérhetőek, az e-aláírás és az időbélyeg együttesével pedig teljes bizonyító erejű okirat jön létre.

Azért ezt a megoldást választottuk, mert a TrustChain Platformon kizárólag minősített elektronikus aláírással lehet aláírni, és ez az egyetlen aláírástípus, amely joghatása azonos a kézírásos aláírással.

Ez a megoldás mindannyiunknak tetszett, és végül senkit sem kellett az irodába hívnunk, otthonról kényelmesen megvoltunk az egésszel. A vezetőség is örült, de mi még jobban, hogy teljesítettük a lehetetlen küldetést.

A fenti sikersztorit a TrustChain egyik céges felhasználója osztotta meg velünk.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Nagyobb szeletet hasított magának a piacból a WHC

A WHC-csoport felvásárolta a BDO munkaerő-közvetítéssel foglalkozó üzletágát. Teljes cikk

Légy óvatos, ha sok cégtáblát látsz egy ajtón!

Háromszoros felszámolási és ötszörös kényszertörlési arány, ha sok vállalkozás található egy címen. Teljes cikk

Felemás cégstatisztikát mutat a május-június a hazai vendéglátóiparban

Amíg egyesek megszűnnek, mások éppen a piacra lépést tervezik a járvány két hulláma között - derül ki az OPTEN céginformációs szolgáltató elemzéséből. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek