Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

Megsértette egykori főnökét, elítélték

Egy tűzoltósofőrnek kellett bíróság elé állnia, mert felmondása folyamán megsértette főnökét. A férfi először fizetés nélküli szabadságot akart kérni, hogy beteg apját ápolhassa, de amikor ezt nem engedélyezték neki létszámhiányra hivatkozva, felmondott. A bíróság szerint megsértette főnökét, amikor a felmondáskor azt mondta neki, hogy "nem vagy te vezetőnek való". Villányi Gábor történetét az Index dolgozta fel.

A Fővárosi Bíróság katonai tanácsa egy év próbaidőre bocsátotta a korábbi tűzoltósofőrt, mert mint megállapította, megsértette egykori főnökét, és elkövette a szolgálati tekintély megsértése vétséget, írja az Index.

A sofőr várhatóan fellebbez, mert ártatlannak tartja magát. Már hét éve dolgozott a gödöllői tűzoltóságon, amikor fél év fizetés nélküli szabadságért folyamodott, mert nem volt más, aki Alzheimer-kórban szenvedő apját ellátta volna. Ám kérvényére nem kapott, csak informális választ, hogy nem tudják elengedni, mert sofőrhiány van. A központba későn jutott el a kérelem, így nem volt más választása, minthogy felmondjon. Ekkor történt a fent nevezett szóváltás a gödöllői katasztrófavédelmi kirendeltség vezetőjével, aminek ügyészségi vizsgálat, vádemelés és ítélet lett a vége.

Index
Follow hrportal_hu on Twitter