Megjelent: 5 éve

Melyek a legmenőbb állások manapság?

A Monster Virtuális Állásexpo és a Fizetesek.hu bérfelmérő portál listát készített a legjobban fizető és a legkeresettebb területekről.

„A felmérésből kiderült, hogy az informatikai, a minőségbiztosítási, a pénzügyi és a műszaki-mérnöki állások azok, amelyekben nem csak az álláshirdetések száma magas, hanem a fizetések is az országos átlag felett helyezkednek el” – mondta el Buda Szabolcs, az Allasexpo.hu oldalon zajló online állásbörze főszervezője.

A ma indult és péntekig tartó rendezvény oldalán megjelenő hirdetések 35 százaléka értékesítési, kereskedelmi állást kínál. Közel minden harmadik állásajánlatban informatikusokat keresnek a munkaadók. A pénzügyi pozíciók aránya 10 százalék. Az állások 5-5 százaléka pedig mérnököknek, minőségbiztosítási szakembereknek, adminisztratív munkát végzőknek szól. Jelentős még a nyelvtudást igénylő ügyfélszolgálatos állások száma is.

Vezet az informatika

Ebből a listából 4 ott szerepel a 10 legjobban fizetett munkaterület között. A Fizetesek.hu felmérése szerint ugyanis a legmagasabb fizetést az informatika területén kínálják havi bruttó 383 800 forintos átlaggal. Műszaki és mérnöki pozíciókban 345 900, a minőségbiztosításban 330 000, pénzügyi állásoknál pedig 324 400 forint a várható jövedelem.

Élen a projektmenedzserek

Az informatika területén belül a projektmenedzserek keresnek a legjobban (593 800 Ft), a minőségbiztosításnál a minőségügyi mérnökök (383 800 Ft), műszaki területen az ipari karbantartási mérnökök (374 600 Ft), pénzügyi területen a pénzügyi elemzők (542 400 Ft). A kereskedelemben, amely a virtuális állásexpó legnagyobb álláskategóriája - a key account managerek (462 200 Ft) a legjobban fizetett szakemberek.

Virtuális állásbörze

A Monster állásportál évente kétszer rendezi meg öt napig tartó virtuális állásexpóját, amely a hagyományos állásbörzék és az állásportálok ötvözete. Az álláskeresők a számítógépükről az Allasexpo.hu oldalra fellépve chaten kapcsolatba léphetnek a munkaadókkal, leadhatják önéletrajzukat és böngészhetnek a közel ezer állás között. Az idei expó szeptember 29-én indult és október 3-ig tart. A kiállító munkaadók többsége neves multinacionális vállalat.
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter