Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 1 éve

Mennyi pluszt jelenthet a családi kasszának egy másodállás?

A Pénzcentrum annak járt utána milyen plusz munkát érdemes vállalni és mekkora összeget jelenthet egy másodállás - írják.

Sokan vannak, akik nem tudnak kijönni a havi fizetésükből, így ahhoz, hogy a hitelt törleszteni tudják, vagy betudják fizetni a számlákat, esetleg félre tudjanak tenni a család egyik tagjának másodállást kell vállalnia. A Pénzcentrum azt vizsgálta mennyit lehet így keresni és milyen munkát kell vállalni - írja a lap.

Egy a lap által megkérdezett ápolói végzettségű nő 1990 óta dolgozott az egészségügyben, de pár éve a szociális szektorban kellett állást vállalnia. Most 12 órás váltott műszakokban dolgozik, szeretne visszamenni az egészségügybe, mert ott többet fizetnének és nem kellene plusz munkát vállalnia, de OKJ-s bizonyítvány nélkül ez nem egyszerű. Jelenlegi munkahelyén 140 ezer forintot keres, így kénytelen plusz munkát vállalni: betegápolást, kertészeti munkát, takarítást, adatrögzítést, mikor mire van lehetőség.

Idősek ápolásával, betegek gondozásával nagyjából 1000-2000 forintot lehet keresni óránként.

Legjobban azok a mellékállások fizetnek, amiket éjjel kell elvégezni és rendszeresen. Például egy budapesti konditerem éjjel takarításával nettó 65 ezret is lehet keresni, ha hétfőtől péntekig 22-től hajnali 02 óráig és szombaton és vasárnap 20 órától éjfélig vállalja munkát.

Éjszakai sofőrszolgálattal a nettó fizetés akár 100 ezer forint is lehet, ehhez éjjelenként 4 órás munkát kell vállalni az egyik sofőrcég hirdetése szerint.

A legnagyobb gyorsétterem lánc is keres rendszeresen részmunkaidős éjszakai műszakot vállaló dolgozókat, itt a három hónapos tréning után 1200 forintot fizetnek óránként.

Magántanárként is jól lehet keresni: Budapesten 2500-3500 forintért adnak 60 perces órákat az oktatók, de a matematika és informatika tanárok, akik akár programozást is tanítanak, elkérnek 5000 forintot is óránként.

Gyermekfelügyelettel óránként 1000-2000 forintot lehet elkérni. Ennél többet lehet keresni kutyasétáltatással, akár óránként 2000-3000 forintot is, míg kutyapanzióztatásért akár 6000-7000 ezer forintot naponta.

Fotó: Pixabay
Pénzcentrum
Follow hrportal_hu on Twitter