Megjelent: 2 éve

Mennyi pluszt jelenthet a családi kasszának egy másodállás?

A Pénzcentrum annak járt utána milyen plusz munkát érdemes vállalni és mekkora összeget jelenthet egy másodállás - írják.

Sokan vannak, akik nem tudnak kijönni a havi fizetésükből, így ahhoz, hogy a hitelt törleszteni tudják, vagy betudják fizetni a számlákat, esetleg félre tudjanak tenni a család egyik tagjának másodállást kell vállalnia. A Pénzcentrum azt vizsgálta mennyit lehet így keresni és milyen munkát kell vállalni - írja a lap.

Egy a lap által megkérdezett ápolói végzettségű nő 1990 óta dolgozott az egészségügyben, de pár éve a szociális szektorban kellett állást vállalnia. Most 12 órás váltott műszakokban dolgozik, szeretne visszamenni az egészségügybe, mert ott többet fizetnének és nem kellene plusz munkát vállalnia, de OKJ-s bizonyítvány nélkül ez nem egyszerű. Jelenlegi munkahelyén 140 ezer forintot keres, így kénytelen plusz munkát vállalni: betegápolást, kertészeti munkát, takarítást, adatrögzítést, mikor mire van lehetőség.

Idősek ápolásával, betegek gondozásával nagyjából 1000-2000 forintot lehet keresni óránként.

Legjobban azok a mellékállások fizetnek, amiket éjjel kell elvégezni és rendszeresen. Például egy budapesti konditerem éjjel takarításával nettó 65 ezret is lehet keresni, ha hétfőtől péntekig 22-től hajnali 02 óráig és szombaton és vasárnap 20 órától éjfélig vállalja munkát.

Éjszakai sofőrszolgálattal a nettó fizetés akár 100 ezer forint is lehet, ehhez éjjelenként 4 órás munkát kell vállalni az egyik sofőrcég hirdetése szerint.

A legnagyobb gyorsétterem lánc is keres rendszeresen részmunkaidős éjszakai műszakot vállaló dolgozókat, itt a három hónapos tréning után 1200 forintot fizetnek óránként.

Magántanárként is jól lehet keresni: Budapesten 2500-3500 forintért adnak 60 perces órákat az oktatók, de a matematika és informatika tanárok, akik akár programozást is tanítanak, elkérnek 5000 forintot is óránként.

Gyermekfelügyelettel óránként 1000-2000 forintot lehet elkérni. Ennél többet lehet keresni kutyasétáltatással, akár óránként 2000-3000 forintot is, míg kutyapanzióztatásért akár 6000-7000 ezer forintot naponta.

Fotó: Pixabay
Pénzcentrum
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Így kezeljük a munkaidőkeretet - 1. rész

A munkaidőkeret olyan mint egy kondér. Bedobáljuk a munkaidőt, majd kiszedegetünk belőle. Ha kiürül és ennénk, túlóra keletkezik. Ha mi miattunk... Teljes cikk

Munkáltatói járulék 2020

Július 1-től a munkáltatót terhelő járulékok két százalékponttal, 17 százalékra csökkentek. Teljes cikk

Rekordévet zártak a dalszerzők tavaly, az idei nehezebb lesz

Rekordszámú, 23 475 könnyű- és komolyzenei rendezvényt tartottak országszerte az Artisjus statisztikái szerint tavaly. A 2019-es koncertekért 762... Teljes cikk