kapubanner for mobile
Megjelent: 5 éve

Mi a teendő, ha elromlott a laptop?

Apró balesetek sajnos előfordulhatnak. Megtörtént eset például, hogy a laptop kijelzője rá lett csukva az ott felejtett tollra, ez pedig a kijelző betöréséhez vezetett. Az ehhez hasonló esetekhez nyújtunk segítséget az alábbi cikkel.

laptop

Mit kell tenni, ha valami meghibásodott a gépünkön?

Fontos elkülöníteni a garanciális és nem garanciális hibákat, az első esetben nem kerül plusz költségbe a javítás, míg a másodiknál számolhatunk némi kiadással.

A megfelelő laptop szerviz felderítéséhez elsőként a hiba jellegének meghatározása szükséges, emellett meg kell vizsgálni a gép garanciális státuszát is. Az említett tollas balesetnél a gép garanciális volt, azonban ilyen jellegű baleset javítási költségét nem téríti a gyártó, vagyis a kijelző ez esetben csak fizetős szolgáltatás keretében hozható helyre. Ilyen esetben célszerű telefonon is informálódni, hogy van-e készleten például ahhoz a típushoz való alkatrészből, illetve az adott helyen elvégzik-e a cserét.

Mindenképpen ajánljuk tájékozódáshoz az USAnotebook szervizes munkák szolgáltatásait is, itt több csomag szerint lehet válogatni, például távoli szoftveres segítségnyújtás, szoftveres karbantartás, vírusirtás.

Gyakran felmerülő problémák

Az egyik leggyakoribb csoportot képezik a szoftveres gondok. Például nem indul el egy program, vagy lassú a gép betöltési ideje, hibaüzenetek jellenek meg.

Előfordulhat olyan eset is, hogy történt már javítási kísérlet más szerviz által, mégsem oldódott meg a probléma. A készülék egyéb sérülései sem ritkák, egy esés vagy ütés során sajnos könnyen megtörténik a baj. A mindenki által rettegett baleset, ha a készülékbe folyadék ömlik, gyakoribb, mint gondolnánk.

Találkozhatunk még kijelzőt tartó zsanérok hibáival. Az eltört zsanérok mellett a betört kijelző is mielőbbi javítást igényel.

Azt javasoljuk, hogy márkaszerviz mellett független laptop szervizt is keressünk fel, hiszen nem csupán a garanciából való kizárás történhet meg, hanem jóval nagyobb javítási költségekkel is számolhatunk. A körültekintő választás létfontosságú. Az alapos tájékozódás és a több ajánlat bekérése segíthet a helyes döntésben.

A márkaszervizek olykor csak komplett részegységek, alkatrészek cseréjét végzik el, ez sajnos növeli a javítás költségét és az időtartamot is.

Szerencsésebbnek mondható a helyzet, amennyiben a gép garanciális, és nem a fenti problémák egyike történik. Ilyenkor viszont jó megoldás lehet a márkaszerviz.

Személyes adataink mentése

Gyakoriak az alaplapot és az adattárolót érintő meghibásodások, ilyenkor célszerű egy külső szerviz segítségét is igénybe venni, mivel a márkaszervizes szabályzat szerint az adatokat nem mentik ki.

Az egyik legfontosabb tanácsunk, hogy nem szabad kétségbe esni, bármiféle baleset is érte a laptopot. Az esetek javában az adatok biztonsággal megőrizhetők, és a probléma elhárítható.

Egy másik tanács pedig az, hogy érdemes megkeresni a géphez tartozó számlát, és kinyomozni, hogy garanciális-e.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Évi 70 millió forintos fizetésért keresnek háziorvost

Évi 150 ezer fontért, azaz mintegy 70 millió forintért keresnek az Egyesült Királyság legtávolabbi, legeldugottabb szigeteinek háziorvosi... Teljes cikk

Ittasan dolgozó buszsofőr ellen mondták ki az ítéletet

Nem jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt az Egri Járásbíróság egy ittasan dolgozó buszsofőrt Egerben - közölte a Heves... Teljes cikk

Autószerelő drogdíler ellen emeltek vádat, aki műhelyében árulta a kábítószert

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek