Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 10 hónapja

Miért mondj nemet a munkahelyi nasira?

A munkahelyi nassolás, a kollégák által osztogatott édességek az elhízásban és a fogak romlásában is szerepet játszanak, így érdemes nekik ellenállni, hívta fel a figyelmet a Brit Királyi Sebészeti Társaság fogorvosi részlege. Adunk néhány tippet hogy állhat nekik ellent.

Változást sürgetnek a fogorvosok a munkahelyi édességfogyasztási kultúrában. Az egyik javaslatuk, hogy ebédidőre kellene szorítkoznia az édességek elfogyasztásának is, valamint születésnapozni is mondjuk csak egy héten egyszer kellene.

Nigel Hunt professzor a Szájsebészeti Kollégium dékánja jelezte, hogy széles körben elterjedt, hogy a vezetők süteménnyel jutalmazzák a dolgozóikat, a dolgozók süteménnyel ünneplik egymást és a szabadságról visszatérők édes nassolni valókkal lepik meg kollégáikat. Mindez pedig a jó szándék ellenére hozzájárul az egyre szélesebb körben terjedő elhízáshoz és fogproblémákhoz.

A kar ajánlása szerint a munkahelyeken sütemények helyett inkább alacsony cukortartalmú alternatív rágcsálnivalókat fogyasszanak, segíthet a sütiporciók csökkentése is, kerüljék a nassolást és az édességeket inkább tegyék el ebédre, ügyeljenek a cukorbevitel mennyiségére és ne hagyják szem előtt az édességeket, mert akkor óhatatlanul többet esznek belőlük.

A Guardian vicces tanácsokat ad a probléma orvoslására - például mondhatja valaki, ha el szeretné kerülni a többiek tukmálását vagy a kísértést, hogy gluténérzékeny lett, azonban a figyelmes kollégák ilyenkor lehet, hogy "mentes" süteményt hoznak a jövőben.

Mindenki megújíthatja a szokásjogot, hozhat be répát és magokat, esetleg nem lesz rá akkora a kereslet, és kevésbé lesz népszerű a munkatársak közt.

Egészen extrémig mennek a javaslatok: akár állást is válthat az egészsége érdekében vagy dolgozzon inkább otthonról. Esetleg áldozza fel magát és egye meg az összes tortát a többiek elől, ezzel megóvva az ő egészségüket.

MTI/Guardian
Follow hrportal_hu on Twitter

A Ford autócsodái vajon meddig bírják alkatrész csere nélkül?

A Ford autógyár mára már az egyik legjelentősebb autóipari szereplővé vált. Ezt még maga Henry Ford sem gondolta volna, amikor 1903-ban, minimális tőkével megalapította a Ford Motor Company-t. A kezdetekben az autók egy átalakított vagongyárban készültek, mindössze 10 alkalmazottal. Ennek ellenére már az első 15 hónapban 1700 gépkocsit tudtak elkészíteni az ügyes munkavállalók. tovább..

  További cikkek
  A MOL ismét kiáll a sokszínűség mellett

  A MOL az idei évben ismét csatlakozott az Európai Sokszínűségi Karta Magyarországhoz. A vállalat 2030-ig tartó üzleti stratégiájának egyik... Teljes cikk

  Új vezetők a Lapcomnál

  Új vezetőket nevezett ki a Bors, a Kisalföld és a Délmagyarország napilapok élére a Lapcom Zrt., valamint új szakember tölti be a stratégiai... Teljes cikk

  Új vezető a Telenor HR-divíziójának élén

  November 1-től HR igazgatóként Kiss Judit irányítja a Telenor Magyarország humánerőforrás divízióját. Elődje, Németh Zoltán HR... Teljes cikk

  Visszatért a képernyőre az M1 pityókás riportere

  Letelt három hónapos képernyőről való eltiltása Bencze Péternek, az M1 riporterének - írja a HVG. Teljes cikk

  Letartóztatta a rendőrség az Agrokor volt vezetőit

  Nagyszabású akcióban letartóztatta a rendőrség Horvátország legnagyobb magántulajdonú vállalata, a súlyos pénzügyi gondokkal küzdő Agrokor volt vezetőit Teljes cikk

  Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár