Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 2 hónapja

Miért mondj nemet a munkahelyi nasira?

A munkahelyi nassolás, a kollégák által osztogatott édességek az elhízásban és a fogak romlásában is szerepet játszanak, így érdemes nekik ellenállni, hívta fel a figyelmet a Brit Királyi Sebészeti Társaság fogorvosi részlege. Adunk néhány tippet hogy állhat nekik ellent.

Változást sürgetnek a fogorvosok a munkahelyi édességfogyasztási kultúrában. Az egyik javaslatuk, hogy ebédidőre kellene szorítkoznia az édességek elfogyasztásának is, valamint születésnapozni is mondjuk csak egy héten egyszer kellene.

Nigel Hunt professzor a Szájsebészeti Kollégium dékánja jelezte, hogy széles körben elterjedt, hogy a vezetők süteménnyel jutalmazzák a dolgozóikat, a dolgozók süteménnyel ünneplik egymást és a szabadságról visszatérők édes nassolni valókkal lepik meg kollégáikat. Mindez pedig a jó szándék ellenére hozzájárul az egyre szélesebb körben terjedő elhízáshoz és fogproblémákhoz.

A kar ajánlása szerint a munkahelyeken sütemények helyett inkább alacsony cukortartalmú alternatív rágcsálnivalókat fogyasszanak, segíthet a sütiporciók csökkentése is, kerüljék a nassolást és az édességeket inkább tegyék el ebédre, ügyeljenek a cukorbevitel mennyiségére és ne hagyják szem előtt az édességeket, mert akkor óhatatlanul többet esznek belőlük.

A Guardian vicces tanácsokat ad a probléma orvoslására - például mondhatja valaki, ha el szeretné kerülni a többiek tukmálását vagy a kísértést, hogy gluténérzékeny lett, azonban a figyelmes kollégák ilyenkor lehet, hogy "mentes" süteményt hoznak a jövőben.

Mindenki megújíthatja a szokásjogot, hozhat be répát és magokat, esetleg nem lesz rá akkora a kereslet, és kevésbé lesz népszerű a munkatársak közt.

Egészen extrémig mennek a javaslatok: akár állást is válthat az egészsége érdekében vagy dolgozzon inkább otthonról. Esetleg áldozza fel magát és egye meg az összes tortát a többiek elől, ezzel megóvva az ő egészségüket.

MTI/Guardian
Follow hrportal_hu on Twitter

Hétévesen beadta jelentkezését a Google-höz

Az angliai Herefordban élő, hétéves Chloé Bridgewater édesapja biztatására írt levelet a Google-nek, amelyben kifejtette, hogy érdeklik a számítógépek, és szívesen dolgozna a technológiai óriásnak, ha megnő. Egyenest a vezérigazgatótól, Sundar Pichaitól kapott választ, írja a Business Insider.tovább..

  További cikkek
  Már most fenyegeti a munkaerőhiány a briteket

  Tavaly az utolsó negyedévben 50 ezer fővel csökkent az uniós munkavállalók száma Nagy-Britanniában. Az elmúlt öt évben ez a legnagyobb csökkenés,... Teljes cikk

  Felhőben kezeli a HR-t a Ford

  A Ford Motor Company globális HR feladatait az Oracle Cloud segítségével végzi. Teljes cikk

  Vezetők és vállalkozók lettek a végzett diákokból

  Az elmúlt három évben az alap-, illetve mesterképzésen végzett hallgatók közel negyede vezetői pozícióban dolgozik, vagy saját vállalkozással... Teljes cikk

  Az állam felügyelné, de közvetve a munkáltatók fizetnék az üzemorvosokat

  Az állam finanszírozná és felügyelné az üzemorvosokat jövőben, ami valójában azt jelentené, hogy ugyan a társadalombiztosításon keresztül, de ... Teljes cikk

  Hétévesen beadta jelentkezését a Google-höz

  Az angliai Herefordban élő, hétéves Chloé Bridgewater édesapja biztatására írt levelet a Google-nek, amelyben kifejtette, hogy érdeklik a... Teljes cikk

  Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár

  Tömegével akarnak a britek kémek lenni

  Több mint 20 ezren jelentkeztek egy év alatt a brit titkosszolgálat, az MI6 álláshirdetésére.