Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 éve

Milyen szorongások, félelmek vezetnek a napi piáláshoz?

- Második alkalommal kerül megrendezésre a HR Piknik. Ezek szerint sorozat lesz belőle?

Az első rendezvény sikerén és a jó visszajelzéseken felbuzdulva úgy döntöttünk a Hr Portállal, hogy ősszel megrendezzük a második HR Pikniket, és az sem titok, hogy a továbbiakban évi minimum két rendezvényben gondolkozunk. Az a célunk, hogy olyan témákat dobjunk be megvitatásra, ami mindenkit érint. És a megvitatást szó szerint értem, hisz a HR Piknik vendégei aktívan részt vesznek a programban és nem passzív befogadók.

- Akkor beszéljünk a programról: Hatalommánia, a HR 50 árnyalata, és Elveszett jelentések.

- A hatalommánia téma azért ragadott meg, mert egykori felsővezetőként magam is szembesültem azzal, hogy az ember vezetőként kritikus helyzetekben mennyire tud kapaszkodni a székébe. Sok menedzsernek több energiája megy el azzal, hogy megtartsa pozícióját, mint, hogy érdemi vezetői és szakmai munkát végezzen. Coachként is sok ilyen vezetővel találkoztam. Fontos, hogy tisztában legyenek azzal, mi van viselkedésük hátterében, és fontos tudni, hogy lehet az ilyen vezetőket munkatársként, beosztottként, vagy felettesként kezelni. Három karizmatikus előadónk lesz: Szabó György, aki 22 évig irányította Magyarország legnagyobb lapkiadóját, Dr. Zacher Gábor, aki a hatalommánia okozta függőségről fog beszélni, és arról, hogy milyen szorongások, félelmek vezetnek a napi piáláshoz, vagy a drogozáshoz. És Rakonczai Viktória, innovátor, aki 22 évesen átevezte férjével az Atlanti-óceánt, így tudja miről beszél, amikor a félelmek legyőzéséről tart majd előadást.

- És miről szól a HR 50 árnyalat, illetve az Elveszett jelentések című előadás?

Kiss Péter
Arról szól, hogy mi is a HR szerepe, szerepei: adminisztrátor, belső tanácsadó, szürke eminenciás, üzletfejlesztő és hangulatfelelős? Hogyan lehet megtalálni a helyes utat és elkerülni a csapdákat?

Két szenvedélyes és tapasztalt HR szakember prezentálja a témát, Magyar Miklós, a XEROX régiós HR vezetője és Pach Gabriella, aki közel 20 éves karrierje során sok nagy multinacionális vállalat HR vezetője volt, emellett coach és mentor. Ez a rész lesz az, ahol a közönsége nagyon aktívan bevonjuk, majd délután workshoppal mélyítjük a témát.

Az elveszett jelentések című előadáson pedig azt tárgyaljuk ki, hány olyan helyzet van a munkahelyeken, ahol mielőtt valódi, érdemi párbeszéd alakulna ki, máris játszmázni kezdünk. Félrekommunikálunk és ez sok pénzbe kerül. Fontos érteni, mik azok a figyelmeztető jelek, amikor meg kell szólaljon egy belső riasztó, hogy ez e helyzet már nem arról szól, amiről szólnia kellene.

Vendégem Dr. Várkonyi Andrea lesz, aki naponta foglakozik kommunikációval, és most végzős pszichológus, neki is kedvenc témája a játszma. Délután ebben a témában is lesz workshop, ahol mindenki konkrét saját szituációján dolgozhat.

Ha kíváncsi Dr. Zacher Gábor, Dr. Várkonyi Andrea (és sok más előadó) további gondolataira a hatalommániáról, a játszmákról, akkor jöjjön el a második HR Piknikre. Jelentkezés és program itt.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Az új technológiai beruházás a céges kultúra fejlesztésével együtt lehet sikeres

Nem elég a technológiai beruházás az üzleti sikerhez; kétharmaddal növelhető az üzleti hatékonyság, ha az új technológiák bevezetéséhez a... Teljes cikk

Miben mérjük egy ország családbarát jellegét?

Mi az, amit a munkavállaló érez abból, hogy családbarát egy ország? Mit nyerhetnek mindebből a vállalatok/vállalkozók? Hiszen nem csak attól lesz... Teljes cikk

Országos kutatás az inaktív rétegek, kismamák és kispapák munkaerőpiaci reintegrációjáról

Az idén 10 éves Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Balansz Programja keretében országos felmérést végez. Munkavállalók és munkáltatók... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár