Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Munka - a lengyel kormány maximálná az ügyvédi irodák óradíját

Heves tiltakozást váltott ki a Lengyelországban működő hazai és nemzetközi ügyvédi irodák körében a kormánynak az a terve, hogy 70 euróban maximálná óradíjukat.

A Financial Times beszámolója szerint a tervezett törvénymódosítással a kormánynak az a célja, hogy a kevésbé tehetős rétegek is hozzájuthassanak a jogi szolgáltatásokhoz, különösen azok, akik a piacgazdaságra való átállás vesztesei lettek.
Jelenleg a nagy ügyvédi irodák általában 200 eurót számítanak fel óránként. Az új felső határ - ami a kormány tervei szerint 2008 elején lépne életbe - a lengyel havi minimálbér 30 százaléka.
A Lengyelországban működő ügyvédi irodák szerint kérdéses, hogy a tervezett lépés összhangban van az Európai Unió előírásaival. Attól is tartanak, hogy az térség más uniós tagállamai is követni fogják a lengyel példát.
A nagy ügyvédi irodák számára igen fontos Lengyelország, nemcsak azért, mert itt van a közép-kelet-európai "műveleti" központjuk, hanem azért is, mert a 2012-es európai labdarúgó bajnokság nagy beruházásai jelentős építőipari szerződésekkel járnak majd.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter