Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Munka - a lengyel kormány maximálná az ügyvédi irodák óradíját

Heves tiltakozást váltott ki a Lengyelországban működő hazai és nemzetközi ügyvédi irodák körében a kormánynak az a terve, hogy 70 euróban maximálná óradíjukat.

A Financial Times beszámolója szerint a tervezett törvénymódosítással a kormánynak az a célja, hogy a kevésbé tehetős rétegek is hozzájuthassanak a jogi szolgáltatásokhoz, különösen azok, akik a piacgazdaságra való átállás vesztesei lettek.
Jelenleg a nagy ügyvédi irodák általában 200 eurót számítanak fel óránként. Az új felső határ - ami a kormány tervei szerint 2008 elején lépne életbe - a lengyel havi minimálbér 30 százaléka.
A Lengyelországban működő ügyvédi irodák szerint kérdéses, hogy a tervezett lépés összhangban van az Európai Unió előírásaival. Attól is tartanak, hogy az térség más uniós tagállamai is követni fogják a lengyel példát.
A nagy ügyvédi irodák számára igen fontos Lengyelország, nemcsak azért, mert itt van a közép-kelet-európai "műveleti" központjuk, hanem azért is, mert a 2012-es európai labdarúgó bajnokság nagy beruházásai jelentős építőipari szerződésekkel járnak majd.
Follow hrportal_hu on Twitter