Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Munkahelyi képzés támogatására pályázhatnak a nagyvállalkozások

images

images

A tanácsadó cég hírlevele szerint a társadalmi egyeztetés már lezárult. A pályázati kiírás végleges szövege ugyan még nem ismert, a társadalmi egyeztetés során közzétett szabályokban azonban nem várhatók már lényegi változások.

A pályázat keretében nagyvállalkozások pályázhatnak munkavállalóik számára szervezett belső vagy külső (szolgáltatásként igénybe vett) képzések költségei után 10-150 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatásra. Úgynevezett "de minimis" támogatás keretében akár a képzési költségek 100 százaléka is elnyerhető, ha a pályázó vállalkozás az elmúlt két lezárt pénzügyi évében - amihez a pályázat keretében igényelt támogatást is hozzá kell számítani - maximum 200 ezer euró de minimis támogatást kapott. Egyéb esetekben az általános képzések költségeinek 60 százaléka, míg a speciális képzések költségeinek 25 százaléka igényelhető támogatásként.

A pályázatot a Deloitte szerint különösen előnyössé teszi, hogy a képzés költségén kívül (beleértve a képzéshez szükséges tankönyvek, jegyzetek díját, vizsgadíjakat, bizonyítvány kiállítás díját) munkabér-támogatást biztosít a képzésben részt vevő munkavállalók képzési idejére, továbbá elszámolható a szállás és ellátás, valamint az utazás költsége is.

Az igénybe vett szakmai képzések, idegen nyelvi képzések, a vállalkozás működésével kapcsolatos, vagy számítástechnikai-informatikai képzések külső szolgáltatójának rendelkeznie kell FAT akkreditációval, illetve a képzések belső képzés formájában történő megvalósítása esetén a pályázó vállalkozásnak kell rendelkeznie belső képzési tervvel - ismerteti a Deloitte.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter