Megjelent: 4 éve

Munkalehetőség lányoknak: most kell felszállni a "technikai" gyorsvonatra

Székesfehérvár és a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) sokat tesz azért, hogy minél több lány válassza műszaki, természettudományos és informatikai tanulmányokat, és megszerzett tudásukat helyi cégeknél kamatoztassák. A programjuk egyéves, és nagy a sikere, ezért folytatni kívánják.

Pont egy évvel ezelőtt indította útjára a "Megtervezem - Okosjövő lányoknak" elnevezésű programsorozatát a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) nevével fémjelzett szakmai konzorcium Székesfehérváron. A programnak nagy a sikere. A munkaerőpiacon számítanak a nőkre a jövőben is - tájékoztatták lapunkat. Az eddigi tapasztalatokról és a jövőbeni lehetőségekről rendeztek műhelykonferenciát március másodikán.

A közleményben kitérnek arra, hogy a program - a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) szervezésében, az amerikai egyesült államokbeli AAUW (Amerikai Egyetemista Nők Egyesülete) és az Alcoa Foundation támogatásával egy évvel ezelőtt indult el Székesfehérváron.

A programsorozat célja, hogy csökkentsék a pályaválasztás előtt álló lányok tudományos területeken való elhelyezkedéséhez kapcsolódó előítéleteit, feltárják előttük a városban rejlő munkavállalási lehetőségeket, saját élményen keresztül, élőben mutassák meg az egyes szakmák konkrét feladatait. Mint írják, hosszú távú céljuk, hogy a helyi fiatalok közül minél több lány válassza a műszaki, természettudományos és informatikai tanulmányokat, és megszerzett tudásukat helyi cégeknél kamatoztassák.

Nincs kapcsolat a cégek és az iskolák között

A program elején Szigeti Fanni, a NATE ügyvezetője foglalta össze a tavalyi eredményeket. Sikerként könyvelte el, hogy már ez első programban tíz iskola százötven diákja mellett tizenegy lokálpatrióta céget sikerült maguk mellé állítani, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a a helyi cégek és az iskolák közötti kapcsolat hiánya gondot okoz. Ezért a saját maguk szerepét nem csak a kezdeményezésben, hanem a kapcsolatok megteremtésében is kiemelte.

Az iskolák és a szülők segítségével személyesen keresték meg a 12-17 éves korosztályt, hogy bátorítsák őket a műszaki, természettudományi és informatikai szakmák - melyek manapság a beidegződött sztereotípiák miatt fiús szakmának számítanak – felé való orientációra.

Száz lány nyert betekintést egy cég életébe

Száz lánynak volt lehetősége a nyár folyamán árnyékként követni egy-egy cég munkatársát és így testközelből megismerkedni a munkafolyamatokkal és eszközökkel, az alkotás élményével, annak érdekében, hogy előítéletek helyett valós tapasztalatokon alapuló döntést hozhassanak saját jövőjükről. A programmal összesen kétszázötven diákot értek el, az Okosjövő napján százötvenen vettek részt.

Egyértelmű tapasztalatként említette, hogy a mai fiatalok nagy részének kevés információja és elképzelése van arról, hogy mi zajlik általában és a városukban található ipari üzemekben. A program lezárásaként megszületett kreatív beszámolókból az is kiderült, hogy viszont annál nagyobb hatással volt rájuk az ott eltöltött nap.

Hatalmas a mérnökhiány

Fontos eredményként értékelte azt a lehetőséget, hogy a város jelentős cégei csatlakoztak partnerként a „Shadowing” programhoz.

Végezetül gondolatébresztőként a 2016-os Davosi Világgazdasági Fórumra elkészült, a negyedik ipari forradalomhoz vezető óriási technológiai fejlődésnek a munkaerőpiacra gyakorolt hatását vizsgáló tanulmányból (wefpdf) emelt ki néhány érdekességet:

- Elmondta, hogy míg már napjainkban is érzékelhető az óriási mérnökhiány Európában (Hollandiában mintegy 30 ezer, Németországban 80 ezer hiányzik az álláspiacról), addig az igény ezeken a területeken - amellett, hogy napjainkban népszerű állások teljesen eltűnhetnek és egyben ma még nem is létező foglalkozások születnek - a jövőben folyamatosan növekedni fog.

A lányoknak most kell felszállniuk a "technikai" gyorsvonatra

- Kiemelte, hogy a fiatal lányoknak még most kell felszállniuk a „technikai” vonatra, különben elmegy mellettük az a lehetőség, hogy a legjobban keresett és fizetett szakmákba bekerüljenek. Különösen fontos lenne ez azért is, mert a legtöbb állás azokon az adminisztratív, orvosi és jogi területeken fog megszűnni, ahol ma jellemzően többnyire nők dolgoznak.

A technikai fejlődésnek természetesen a nők foglalkoztatottságára is van kihatása, kilátásba helyezi a tanulmány, hogy a nők munka utáni dupla terheltségét a házimunkában teljesen felváltják a gépek, ők pedig az így felszabadult idejüket hasznosítani tudják a munkaerőpiacon.

A cégek sem ülhetnek ölbe tett kézzel

- Felhívta a figyelmet arra, hogy a munkaerőpiacon egészen más képességekre lesz szükség, mint napjainkban, a munkaadóknak saját maguknak is sokkal nagyobb erőforrást kell majd allokálniuk a munkatársak fejlesztésére.

Az előrejelzések szerint a vállalatoknál is változtatni kell majd a működésen, az eddigi digitalizálás helyébe, a különböző tudományágakhoz kapcsolódó, innováción alapuló vállalkozási modellek léphetnek. Feltűnő, hogy míg a komplex problémamegoldás marad továbbra is az első helyen, előtérbe kerül a kritikus gondolkozás és a kreativitás és az érzelmi intelligencia, csökken a jelentősége a másokkal való egyeztetési készségnek, és kikerül pl. a tíz legfontosabb tulajdonságok közül az aktív figyelem és hallgatás képessége valamint a minőségellenőrzés.

A program idén is folytatódik

Egyetértés volt abban, hogy a program kommunikációját mindenképpen erősíteni kell a városban. A vállalati oldal támogatná egy olyan platform létrehozását, ahol bemutathatnák a termelési folyamatokat és azokat a szakmákat, amikre az adott üzemekben szükség van, de szívesen mennek el az iskolákba is és népszerűsítik az egyes szakmákat például az osztályfőnöki órák keretében.

Többen kiemelték a pedagógusok meghatározó szerepét a szülők valamint a gyerekek megszólításában, mert a tőlük érkező ajánlásokat tekintik mérvadónak és hitelesnek. Egyetértés volt abban is, hogy a „Shadowing” program egy életre meghatározó élményt nyújt a gyerekeknek, ugyanis a személyes tapasztalat rendkívül inspirálóan hat rájuk, ezért fontos lenne, ha a jövőben még több cégnél adódna lehetőség egyes munkafolyamatok konkrét kipróbálására, egy-egy emlékként elvihető tárgy elkészítésére.

Konszenzusos vélemény volt a tekintetben is, hogy több gyerek érdeklődését erősebben fel lehetne kelteni annak a kérdésnek a hangsúlyozásával, hogy ha még bizonytalan abban, hogy mi szeretne lenni, akkor vegyen részt a programon, mert mutatnak egy-két érdekes lehetőséget.

Pozitívan értékelték a már résztvevő gyerekekből alakuló nagyköveti hálózatot, akiknek fontos szerepe van a többi gyerek motíválásában. Javaslatként hangzott el, hogy érdemes lenne kiterjeszteni a nagykövetek toborzását a felsőoktatásban tanulókra is. A szervező konzorciumnak jó oka van feltételezni, hogy az idén még több diákot sikerül bevonni a programokba - olvasható az összefoglalóban.
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A hazai cégek rugalmasabb felnőttképzést szeretnének

Az Felnőttképzők Szövetsége (FVSZ) a Magyarországon működő vállalkozások felnőttképzéssel kapcsolatos igényeiről, továbbá gyakorlatáról... Teljes cikk

Néhány tipp a jó tanulmányi szerződéshez

Az ősz az iskolakezdés ideje, amin általában a gyerekek keseregni szoktak, azonban ősszel nem csak a lurkók, hanem szüleik is könnyen iskolapadban... Teljes cikk

Majd idővel belerázódik vagy kihullik

Hogyan pazaroljuk el az egyébként kiváló munkaerőt? Esettörténet a Mentor Training Kft. blogjáról. Teljes cikk