Megjelent: 12 éve

Nyelvtudás nélkül nehéz a tanári pályamódosítás

A pontos számok még nem ismertek, de az idei tanévnyitót követően országszerte közel ötezer pedagógus lesz kénytelen elhagyni a katedrát, és újragondolni a karrierépítést. Hogyan tovább? A nyelveket beszélők számára könnyebb lehet a váltás, ám nem rózsás a kép. Az ügyfélszolgálati munka a kihívás hiánya, míg az értékesítés a teljesítménybér miatt okozhat fejtörést pedagógusként. A jobpilot.hu összeállításában az állásukat vesztett vagy vesztő tanárok újrakezdési esélyeit latolgatja.

Jelenleg is folyik az elbocsátott pedagógusok számának összesítése. Árok Antal, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke elmondta, országos szinten mintegy 5-6 ezer pedagógus munkahelyének megszűnésével számolnak. Mivel az elbocsátottak közel felét nyugdíjazzák, feleannyian maradhatnak hosszabb-rövidebb ideig munka nélkül. Az elbocsátásokat az önkormányzatok költséghatékonysági okokkal, a csökkenő gyermekszám miatti iskola összevonásokkal és bezárásokkal indokolják.

Hátrányban a nyelveket nem beszélő humán diplomások

Mit tehetnek azok, akiknek megszűnik a munkaviszonya? Mit kínál nekik az álláspiac? Katona Izabella, a Human Matrix személyzeti tanácsadó cég ügyvezetője úgy látja: a tanárelbocsátások vesztesei főként a semmilyen idegen nyelven nem kommunikáló, humán- magyar, történelem, földrajz szakos tanárok lehetnek, míg a nyelvet, informatikát és reáltárgyakat oktatók könnyebben átvészelhetik ezt az időszakot. Katona ezt azzal indokolja: bár a hazai kis-és középvállalatok szívják fel a jelenlegi munkaerő kínálat csaknem 70 százalékát, a cégek a rendelkezésre álló szűkös anyagi keretek között egyre kevesebbeknek tudnak munkát biztosítani. Nagyobb számban munkaerőt csak a multinacionális cégek tudnak felvenni, ám náluk nyelvtudás hiányában próbálkozni sem érdemes.

Kincset érhet a nyelvtudás

A személyügyi szakember szerint a nyelvtanárok tudása kincset érhet a munkaerőpiacon. Ám a katedráról az üzlet világába igazolóknak célszerű mindezt a cégvilág követelményeihez igazítani, mert az iskolai nyelvoktatás és az üzleti élet teljesen más attitűdöt igényelnek. "Míg előbbiben a nyelvtani szerkezetek, utóbbiban a tárgyalás, a gyors helyzetkezelés és a beszédközpontúság játsszák a főszerepet" - magyarázza. A nyelvi diplomák palettáján továbbra is az angol szakon szerzett mellett a német és a francia a legkapósabb a munkaerőpiacon.

Adminisztratív, HR és IT-területre is válthatnak

A nyelvtudással rendelkező pedagógusok számára a multinacionális környezetben végzett adminisztratív munkakörök mellett kis szerencsével akár személyügyi pozíciók is megcsíphetőek. "A reál diplomával rendelkezők - így például a technikatanárok - egy szaktanfolyam segítségével termelési területen léphetnek tovább, míg az informatikát oktatók a leendő munkaadó által biztosított szakmai tréningeken átképeztethetik magukat rendszergazdákká", véli a személyzeti tanácsadó.

Ügyfélszolgálat: nem biztos, hogy kihívás pedagógusként

A pályamódosításra kényszerülő tanárok többsége rengeteg, a munka világában remekül kamatoztatható készséggel rendelkezik" - véli Cservenyák Tamás, a DBM Hungary ügyvezető partnere. "Jól kommunikálnak, könnyen teremtenek kapcsolatot és remek az előadói és az információrendszerezési készségük"- magyarázza. A karriertanácsadó szerint az elbocsátott tanárok számára a szolgáltató centrumokban, call-centerekben végzett ügyfélszolgálati munka is elképzelhető a váltás egyik lehetséges formájaként. Ám Béres Gábor, a Human Consulting vezető tanácsadója szerint félő: a pályamódosításra kényszerülő tanárok csak egzisztenciális okokból választanák az ügyfélszolgálatos munkát. Sokan ugyanis azt érezhetik, intellektuális szempontból nem jelent számukra kihívást az apróbb problémák telefonos megválaszolása.

Értékesítés: hozzá kell szokni a teljesítménybérhez

A tanárok pályamódosításával kapcsolatban gyakran merül fel lehetséges választásként az értékesítés világa, mivel sokan úgy vélik: a nyilvános prezentációkhoz szokott, az emberi kapcsolatokban és a stressztűrésben nagy rutinra szert tett szakemberek számára kézenfekvő lehet a terület. Az értékesítést (sales) választóknak azonban meg kell barátkozniuk a többnyire teljesítményarányos fizetési rendszerrel és az esetek többségében a vállalkozói életformával is, ami nem biztos, hogy zökkenőmentesen fog menni a havi fixhez szokott ex-pedagógusoknak.

Prémium évek, ingyen képzés és Pályamódosító Hitelprogram

Az érintetteknek nem árt tudni: az elbocsátott tanárok helyzetének áthidalására több programot is indított a munkaügyi, és az oktatási tárca. Amennyiben az elbocsátott pedagógus korábban "normál kerékvágásban" végezte el a főiskolát, egyetemet - azaz nem vett igénybe 12 félévnél többet - folyamatosan jelentkezhet felsőfokú, nappali tagozatos szakképzésekre. Nem kell tandíjat sem fizetniük. Igaz, hogy a létfenntartáshoz bevételi forrásra is szükség van, tehát anyagi tartalék nélkül önmagában ez nem megoldás. A nyugdíjazás előtt álló pedagógusok számára még a Prémium Évek program jelenthet megoldást, ami fokozatos nyugdíjba vonulást tesz lehetővé. Nekik ebben az átmeneti időszakban csak a heti kötelező óraszám egyharmadát kell dolgozniuk egy munkahéten. Hasonlóan a közszolgákhoz, az elbocsátott pedagógusok is vehetnek fel pályamódosító hitelt, legfeljebb 3 millió forintig, 10 éves futamidővel. Ehhez legalább egy éves, pályakezdőknél fél éves közszolgálati gyakorlat szükséges. A pedagógusnak az összeg 2 százalékának megfelelő kezességvállalási díjjal (mintegy 60 ezer forinttal) kell rendelkeznie.

Takács Gabriella

  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Biztos jövőt jelent a mérnöki szakma

A megkérdezettek 63 százaléka már kisgyermekkorában eldöntötte, hogy mérnök szeretne lenni, derül ki a CLAAS Hungária Kft. által készített... Teljes cikk

Nőket hív programozni nyitási ösztöndíjával a Wild Code School

A kezdeményezés célja, hogy több nőt vonzzanak a jellemzően férfiak dominálta iparágba. Teljes cikk

Virtuális asszisztensek - a kiszervezett adminisztráció

Míg külföldön elterjedt és a vállalkozások körében elfogadott, addig hazánkban újdonságnak számít, hogy a nők saját vállalkozást alapítva... Teljes cikk