kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 4 éve

Országos mozgalommal ösztönzik a sportolást

Elindult az egészségügyi szervezeteket, sportegyesületeket, háziorvosokat és egészségügyi szakembereket, edzőket, edzőtermeket és sportlétesítményeket összefogó Mozgástér Mozgalom.

Céljuk, hogy azokat az embereket is mozgásra bírják, akiknek nincs kellő motivációjuk, idejük, esetleg anyagi lehetőségük vagy ötletük.

"A Mozgástér egy platformon kapcsolja össze a mozogni vágyókat vagy azt csak fontolgatókat a környezetükben lévő lehetőséggel, úgy, hogy egészségi problémájuknak megfelelően szűri, illetve célzottá teszi az ajánlatokat, és külön programokat ajánl azoknak a fogyatékos embereknek is, akik sportolni szeretnének" - írták.

A mozgalom célja, hogy öt év alatt 500 ezer, eddig mozgásszegény életmódot folytató ember számára váljon életformává a heti rendszerességű testmozgás az egészmegőrzés erősítése, illetve a betegségmegelőzés támogatása érdekében.

A mozgalom kéthetes kihívásai pénteken a fekvőtámasz-kihívással indulnak a Mozgástér Facebook-oldalán, 2020 őszétől pedig térítésmentesen lehet majd részt venni a magyarországi egészségmegőrző mozgástevékenységek piacát rendszerbe foglaló Mozgástér Mozgalomban.

Dechert Áron, a Mozgástér Mozgalom ötletgazdája elmondta: a rendszer lényege, hogy komplex motivációs bázist biztosít a rendszeresen mozgó és a sosem mozgó emberek számára is, segítve az életmódváltást.

Hozzátette, terveik szerint őszre több ezer mozgástérszereplő és -felhasználó csatlakozik a mozgalomhoz, és addigra az ezer tematikus mozgásforma-workshop visszajelzései és tapasztalatai alapján pontosan látják, hogy hol, melyik területen mi a feladat.

Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) miniszteri biztosa hangsúlyozta, ahhoz, hogy sportoló nemzetté váljon Magyarország, nagy szükség van egy integráló rendszerre a hazai szabadidősport szférában. Meglátása szerint javítani kell a magyar elhízási statisztikán, amely szerint a magyar lakosság több mint ötven százaléka soha nem sportol és mozog.

Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke a Mozgástér Mozgalmat olyan hiánypótló projektnek nevezte, amely sikeres megvalósítás esetén képes lehet több százezer embert motiválni a rendszeres testmozgásra. "A Magyar Szabadidősport Szövetség elnökeként az elmúlt években magam is azon dolgozom, hogy dinamikusan legyünk képesek növelni a heti rendszerességgel mozgó emberek számát, és a Mozgástér rendszer ebben a folyamatban hatékony szerepet tölthet be" - mondta.

A közlemény szerint az induláskor 600 színtér, 80 ezer felhasználó, 850 sportszakember és közel 8000 sportoló tagja a rendszernek. Emellett a Mozgástér Mozgalom 500 mozgásszervezővel, illetve 1800 háziorvossal kezdte meg a szakmai egyeztetéseket.

A mozgalom a Mozgástér pályázatokon keresztül sporteszközök beszerzéséhez is nyújt majd támogatást, a projekt szakmai együttműködő partnerei az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportegyesület, a Magyar Szabadidősport Szövetség, a Magyarországi Edzőtermek Országos Szövetsége, a Magyar Sportmenedzsment Társaság, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Fogyatékosok Országos Diák-, és Szabadidősport Szövetsége, háziorvosok és szakorvosok.
  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
19 vezérigazgató halt meg tavaly munka közben - jobb "vállalati atlétává" kell válni

Tavaly 19 vezérigazgató halt meg munka közben, de a szám ennél több is lehet. Egyre összetettebb, egyre gyorsabban változó világunkban soha nem volt... Teljes cikk

Egyre rosszabb a fiatalok egészségi állapota, többen esnek ki a munkából, mint idősebb társaik

2021/22-ben a 18 és 24 év közti korosztály 34 százaléka számolt be róla, hogy mentális zavarral küzd. Teljes cikk

Hiába tölt több időt munkával a munkamániás, mégsem jobb a teljesítménye - kiderült, hogy miért!

A munkafüggőség kognitív jellemzőit tárták fel az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara (PPK) kutatói úttörő vizsgálatukban. Eredményeik... Teljes cikk