Megjelent: 5 éve

Problémás pontok az önéletrajzban

images

images

Természetesen minden helyzet egyéni, de azért általánosságok itt is megállapíthatók, amik segíthetnek eldönteni ezeket a dilemmákat.

A rések kezeléséről írtam már, de érdemes részleteiben is megnézni, mikre kell különösen figyelni, és hogyan lehet a negatívnak tűnő momentumot is jól kezelni.

Félbehagyott iskolák

A legtöbb esetben ezek félbehagyott főiskolák, egyetemek, a legkülönbözőbb okok miatt. Leggyakoribbak a családi és az anyagi okok – ilyenkor viszonylag könnyű kezelni a helyzetet: be kell írni, hány évfolyamot jártál és hová, milyen, az álláshoz kapcsolódó tantárgyakat, ismereteket sajátítottál el. Jobb, ha az látszik, mit tudsz, mintha résként marad a CV-ben. Még egy félbehagyott tanulmány is több mint a semmi.

Főiskola befejezve, diploma nincs

Ez általában nyelvvizsga hiányában van így. A CV-be be kell írni az elvégzett főiskolát, egyetemet, és a diplomaszerzés jövőbeli időpontját. Nyelvtudáshoz pedig a valós nyelvtudást.
Ha más ok miatt nincs meg a diploma, akkor azt kell leírni. Illetve fontos, hogy meglesz-e később, vagy ezt a diplomát már nem is akarod/tudod megszerezni.

Ki nem adott OKJ-s bizonyítvány

Az is elő szokott fordulni, hogy a tanfolyami záróvizsga után még hiányzik valami (például a tanfolyami díj befizetése), ezért nem adják ki a bizonyítványt. Ezt a CV-ben nem kell részletezni, elég beírni, hogy ilyenolyan tanfolyam, sikeres záróvizsga. Állásinterjún el kell mondani, hogy a bizonyítvány az oktatási intézménynél van még, mert…

Be nem jelentett munka

Kár lenne tagadni, hogy ez gyakori helyzet. A be nem jelentett munka CV szempontjából nem igazán problémás: a munka jogi kereteit vagy annak hiányát nem kell részletezni, csak azt, hogy hol, mikor, mit dolgoztál, mint bármely más állásnál. Állásinterjún meg kell említeni, hogy ez nem volt bejelentve, annak érdekében, hogy a hivatalos papírok és a CV-k közti különbségből adódó a későbbi kellemetlenségeket elkerüljük. Referenciák, szakmai tapasztalatok bizonyítása lehetséges így is. Hazudni pedig nem érdemes, mert lehet, hogy pont annál a cégnél van ismerőse az interjúztatónak, amire hivatkozni akarnál.

Próbaidőben megszakadt munkaviszony

Előfordul, hogy valamelyik fél mégiscsak csalódik a másikban, és a munkaviszony még próbaidőben megszakad. Nem akkora tragédia, mint elsőre látszik. Kétféle megoldás létezik rá: max. 3 hónap lehet egy ilyen munkaviszony, ha elviseli ezt a rést a CV, akkor be sem kell írni, mert nem biztos, hogy releváns. Ha valamiért mégis érdekes lehet (pl. mert a piacon ismert, híres, hírhedt cég, esetleg 3 hónap alatt is komoly tudásanyagot, tapasztalatot adott), akkor pedig úgy kell beírni, mint bármely más munkaviszonyt. Ha majd rákérdeznek állásinterjún, miért sikerült rövidre, tárgyilagosan és röviden el kell mondani, mi volt a probléma.

Fontos, hogy sose hazudjunk, csúsztassunk, mert könnyű lebukni, és túl kicsi ez az ország ahhoz, hogy ne menjen rosszhíre bárkinek, főleg iparágon belül.

Speciális CV-formátum

Kronológiai CV helyett érdemes funkcionális (kompetencia-alapú, tapasztalat-alapú) CV-t írni. Ilyenkor a rések teljesen elvesznek, hiszen ragaszkodunk időrendhez, csakis a meglévő szakmai tudásra, tapasztalatokra, álláshirdetésben is megnevezett előnyökre koncentrálunk. Ilyet bármilyen pozícióra lehet írni. Ezen az oldalon lévő asszisztensi CV-minta pl. ebben a felfogásban íródott.

Ne mentegetőzz!

Bármi is történt, annak megítélését nagyban befolyásolja, hogy te magad hogyan ítéled meg a történteket, hogyan kommunikálod. A sok “sajnos”, “nem sikerült” és hasonló kifejezések az olvasóban is negatív érzéseket keltenek. Ha tárgyilagos maradsz, akkor az olvasó is az marad: ha te nem sajnálkozol, akkor ő sem érzi, hogy sajnálkoznod kellene. Állásinterjún is ugyanez a hozzáállás lesz a nyerő, erről majd a következő posztban lesz szó.

Jobangel
HR Blog
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Hol végezze a munkavállaló a munkáját?

A munkavállaló alapvető kötelezettsége, hogy az előírt helyen és időben munkára képes állapotban megjelenjen, és munkát végezzen. Ezért... Teljes cikk

Miért fontos az onboarding?

Egy munkavállaló első napjai mind a dolgozó, mind a HR számára sok kihívást rejt. Hogyan lehetne hatékonyabb a folyamat? Miért fontos az onboarding?... Teljes cikk

A magyar ember nem akar dolgozni - a betanított munkások motiválása

“A magyar ember egyszerűen nem akar dolgozni.” Biztos, hogy igaz ez? Sokszor hallani a fenti megjegyzést, amikor a betanított munkások vagy akár... Teljes cikk