Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

Ritkábban vált munkahelyet, ezért kevesebbet keres az Y generáció

Kevésbé jellemző, hogy munkahelyet váltanak, és kevesebbet is keresnek az Y generáció (1980-tól az ezredfordulóig születettek) tagjai, a két dolog között pedig összefüggés lehet - írja az Index a Bloomberg egy új kutatás alapján.

Hiába gondolná az ember ösztönösen azt, hogy a fiatalokra jellemzőbb az állások közti ugrálás, a Resolution Foundation eredményei épp az ellenkezőjét támasztják alá: az Y generáció már dolgozó tagjai fontosnak tartják a munkahelybiztonságot.

Számok szintén ez annyit tesz, hogy 25-ből csak egy ember vált munkahelyet harminc éves kora előtt, ez pedig feleakkora gyakoriság, mint ami az előző generációt jellemzi. És ez bizony sokba kerül a fiataloknak, mivel elesnek a korábban születettek által még sűrűbben élvezett két számjegyű bérnövekedéstől, amit egy váltás jelenthet.

Végeredményben az jött ki, hogy a mostani fiatal dolgozók lényegesen rosszabbul keresnek vásárlóerő-paritáson számolva, mint az 1971-80-ig született generáció: harminc éves korukig összesítve 15600 dollárral, több mint 4,5 millió forinttal járnak rosszabbul, mint az előző évtized szülöttei.

Index
Follow hrportal_hu on Twitter

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár