Megjelent: 2 éve

Sélei Annamária, a Bortársaság HR vezetője

Sélei Annamária már vezette a saját cégét, a HRessence tréning és HR tanácsadó céget, mielőtt újra igent mondott egy HR vezetői megbízatásra a Bortársaságnál, ahol 2016 óta a teljes HR tevékenységért felel. Korábban a DM személyzeti vezetője volt, mentor és több éve oktatója is a szakmának.

images

Sélei Annamária 2001-ben vette át első személyügyi szervező diplomáját, de nem kellett sokat várni a másodikra sem. 2005-ben a Pécsi Tudományegyetemen kapta meg humánszervezői oklevelét.

Szakmai pályafutását a Hill International Személyzeti Tanácsadó Kft. researcher-i pozíciójában kezdte. 2003-tól 2010-ig a Drogeriemarkt Kft. személyzeti vezetője volt, ahol az ő kompetenciájába tartozott a teljes körű HR feladatok ellátása: az osztály munkájának országos szintű irányítása, HR stratégia kidolgozása, oktatásszervezés irányítása, de a rendelkezésre álló keretösszeg felhasználásának koordinálása, HR projektek lebonyolítása, toborzás-kiválasztás működtetése, teljesítményértékelési rendszer bevezetése is.

2010-től a HRessence, tréning és HR tanácsadó cégnél - mely a saját cége - volt ügyvezető és HR szakértő. Ezt a feladatot nagyon szerette, mert sok új céget és szegmenst megismert a munkája során.

2016-ban újra igen-t mondott egy HR vezetői pozícióra a Bortársaságnál. Itt a teljes HR tevékenységért felel, melybe beletartozik a kiválasztás, képzés, munkáltatói márka, belső HR projektek és az egyetemekkel történő együttműködés szervezése is. A cégnél, amely magyar tulajdonban van, 150 fő dolgozik, piacvezető borkereskedés.

A személyzeti vezető folyamatosan képezi magát. Részt vett exkluzív kreativitás tréningen, de korábban a Budapesti Gazdasági Főiskola HR Mesterkurzusának kétéves képzését, valamint Prezentáció- és Coaching technika tréninget is végzett. Majd jött egy NLP tanfolyam, és PXT (kompetenciateszt) tanácsadó is lett.

Azonban nem csak ő tanul tovább, hanem oktat is évek óta a Budapesti Metropolitan Egyetemen CSR szakirányon. 4 éve pedig az Effemine Egyesületben mentor. (Az Effemine a Corvinus Egyetem Női Diákszervezete.)

Személyiségét nagyfokú terhelhetőség, felelősségtudat, jó kommunikációs- és szervezőkészség jellemzi. Munkáját csapatorientáltan végzi.

Szabadidejében szeret festeni, sütni, színházba járni, meditálni és futni. A futás azért nagyon jól jön számára, mert a Bortársaságnál minden évben van céges futás, amelyen részt vesz.

Villám kérdések-válaszok

Motiválás jó fizetéssel vagy fejlődési és előrelépési lehetőséggel?
Ha pályakezdő valaki, akkor előrelépéssel, szakmai fejlődéssel, ugyanakkor a sok éve egy helyen dolgozó kollégáknál, főleg ha nem emelkedett a fizetés egyértelműen a fizetést mondanám.

HR BP vagy sem?
Igen, jól működik, de én csak nagyvállalatnál látok tényleg jó példákat.

Személyes meeting vagy konferenciabeszélgetés?
Személyes.

Kiszervezés vagy házon belüli megoldás?
Ha kiszervezés, akkor teljes bevonással és úgy, hogy aki külsősként dolgozik értse a céget, része kell, hogy legyen a folyamatoknak, a csapatnak. Sok múlik az adott kollégán is.

Belső toborzás vagy külső toborzás?
Mindkettő.

Csapatmunka vagy egyéni teljesítmény?
Csapat és azon belül az egyéni teljesítmény. Ugyanakkor, ha a csapaton belül csak 1-2 munkatárs egyéni teljesítményét ismeri el a cég/vezető, az kifejezetten káros.

Irodai munka ülve vagy állva?
Ülve, de kizárólag kényelmes széken.

Főzés vagy étterem?
Én személy szerint nagyon szeretek főzni, mert kikapcsol. Ugyanakkor a Bortársaság csapatával sok jó étterembe eljutottam, amiért nagyon hálás vagyok a sorsnak és a kollégáknak.

Konditerem vagy kerti munka?
Jelenleg konditerem.

Könyv vagy e-book?
Kizárólag papír alapú könyvet szeretek olvasni. Teljesen más érzés, mint az e-book.

  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter