Megjelent: 3 éve

Sélei Annamária, a Bortársaság HR vezetője

Sélei Annamária már vezette a saját cégét, a HRessence tréning és HR tanácsadó céget, mielőtt újra igent mondott egy HR vezetői megbízatásra a Bortársaságnál, ahol 2016 óta a teljes HR tevékenységért felel. Korábban a DM személyzeti vezetője volt, mentor és több éve oktatója is a szakmának.

images

Sélei Annamária 2001-ben vette át első személyügyi szervező diplomáját, de nem kellett sokat várni a másodikra sem. 2005-ben a Pécsi Tudományegyetemen kapta meg humánszervezői oklevelét.

Szakmai pályafutását a Hill International Személyzeti Tanácsadó Kft. researcher-i pozíciójában kezdte. 2003-tól 2010-ig a Drogeriemarkt Kft. személyzeti vezetője volt, ahol az ő kompetenciájába tartozott a teljes körű HR feladatok ellátása: az osztály munkájának országos szintű irányítása, HR stratégia kidolgozása, oktatásszervezés irányítása, de a rendelkezésre álló keretösszeg felhasználásának koordinálása, HR projektek lebonyolítása, toborzás-kiválasztás működtetése, teljesítményértékelési rendszer bevezetése is.

2010-től a HRessence, tréning és HR tanácsadó cégnél - mely a saját cége - volt ügyvezető és HR szakértő. Ezt a feladatot nagyon szerette, mert sok új céget és szegmenst megismert a munkája során.

2016-ban újra igen-t mondott egy HR vezetői pozícióra a Bortársaságnál. Itt a teljes HR tevékenységért felel, melybe beletartozik a kiválasztás, képzés, munkáltatói márka, belső HR projektek és az egyetemekkel történő együttműködés szervezése is. A cégnél, amely magyar tulajdonban van, 150 fő dolgozik, piacvezető borkereskedés.

A személyzeti vezető folyamatosan képezi magát. Részt vett exkluzív kreativitás tréningen, de korábban a Budapesti Gazdasági Főiskola HR Mesterkurzusának kétéves képzését, valamint Prezentáció- és Coaching technika tréninget is végzett. Majd jött egy NLP tanfolyam, és PXT (kompetenciateszt) tanácsadó is lett.

Azonban nem csak ő tanul tovább, hanem oktat is évek óta a Budapesti Metropolitan Egyetemen CSR szakirányon. 4 éve pedig az Effemine Egyesületben mentor. (Az Effemine a Corvinus Egyetem Női Diákszervezete.)

Személyiségét nagyfokú terhelhetőség, felelősségtudat, jó kommunikációs- és szervezőkészség jellemzi. Munkáját csapatorientáltan végzi.

Szabadidejében szeret festeni, sütni, színházba járni, meditálni és futni. A futás azért nagyon jól jön számára, mert a Bortársaságnál minden évben van céges futás, amelyen részt vesz.

Villám kérdések-válaszok

Motiválás jó fizetéssel vagy fejlődési és előrelépési lehetőséggel?
Ha pályakezdő valaki, akkor előrelépéssel, szakmai fejlődéssel, ugyanakkor a sok éve egy helyen dolgozó kollégáknál, főleg ha nem emelkedett a fizetés egyértelműen a fizetést mondanám.

HR BP vagy sem?
Igen, jól működik, de én csak nagyvállalatnál látok tényleg jó példákat.

Személyes meeting vagy konferenciabeszélgetés?
Személyes.

Kiszervezés vagy házon belüli megoldás?
Ha kiszervezés, akkor teljes bevonással és úgy, hogy aki külsősként dolgozik értse a céget, része kell, hogy legyen a folyamatoknak, a csapatnak. Sok múlik az adott kollégán is.

Belső toborzás vagy külső toborzás?
Mindkettő.

Csapatmunka vagy egyéni teljesítmény?
Csapat és azon belül az egyéni teljesítmény. Ugyanakkor, ha a csapaton belül csak 1-2 munkatárs egyéni teljesítményét ismeri el a cég/vezető, az kifejezetten káros.

Irodai munka ülve vagy állva?
Ülve, de kizárólag kényelmes széken.

Főzés vagy étterem?
Én személy szerint nagyon szeretek főzni, mert kikapcsol. Ugyanakkor a Bortársaság csapatával sok jó étterembe eljutottam, amiért nagyon hálás vagyok a sorsnak és a kollégáknak.

Konditerem vagy kerti munka?
Jelenleg konditerem.

Könyv vagy e-book?
Kizárólag papír alapú könyvet szeretek olvasni. Teljesen más érzés, mint az e-book.

  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese a közszféra szervezetei kategóriájában a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék.... Teljes cikk

Arnhoffer András, az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese, az 51-500 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában, az Észak-zalai Víz- és... Teljes cikk

Bertók Attila, a Webstar Csoport cégvezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese az 1-50 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában a Webstar Csoport Kft. Bertók... Teljes cikk