Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 6 éve

Semmi nem lett az egymillió munkahelyből

Az MSZP szerint bár Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz egymillió új munkahelyet ígért, ebből három és fél év alatt nem teljesített semmit.

Gúr Nándor, az Országgyűlés foglalkoztatási bizottságának szocialista elnöke kedden közleményben reagált a Központi Statisztikai Hivatal adataira, amelyek szerint az idén május-júliusban 3 millió 964 ezer volt a foglalkoztatottak létszáma, 56 ezerrel, 1,4 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A hírrel kapcsolatban a Fidesz szóvivője úgy fogalmazott: az adatok azt mutatják, hogy nem állt meg a foglalkoztatottság kormányváltás óta tartó növekedése és a munkanélküliség csökkenése.

A szocialista politikus azt közölte, hogy jelenleg kevesebben dolgoznak Magyarországon, mint a 2010-es kormányváltáskor, és akiknek van munkája, azoknak is kevesebbet ér a fizetése, mint korábban.

Az Orbán-kormány foglalkoztatási és bérpolitikájával a társadalom 80 százaléka rosszabbul járt - olvasható közleményében, amely szerint a kabinet csak a statisztikai trükközésben és a sikerpropagandában teljesít jobban, foglalkoztatásbővülés csak a közmunkaprogramban van, az igazi, adófizető munkahelyek száma csökken.

Gúr Nándor bírálta, hogy az országot elhagyó munkavállalók is a hazai statisztikákat javítják, hogy a közmunkások is foglalkoztatottaknak minősülnek, valamint azt is, hogy a munkakeresők több mint fele ma már semmilyen ellátásban nem részesül, és ők a statisztikákban sem jelennek meg.
Follow hrportal_hu on Twitter