Megjelent: 4 éve

Több az öregségi nyugdíj mint a nők kedvezményes nyugdíja?

Egy multinál dolgozom, 2018 márciusában töltöm be a 63 év 183 napos nyugdíjkorhatárt, 40 évnél több szolgálati időm van. A kérdésem, hogy számít-e a havi nyugdíj összegében, ha elérem az öregségi nyugdíjkort és akkor kérem a nyugdíjazást, vagy a Nők 40-nel 3 hónappal előbb? Van-e különbség a beszámított évek számában?

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

Egy tényező dönt: ha Önnek a plusz három hónap szolgálati idő révén egy teljes évvel növekedne a szolgálati ideje, akkor érdemes kivárnia a korhatára betöltését és a “rendes” öregségi nyugdíját igényelnie.
Egy példával szemléltetve: meg kell majd vizsgálni, hogy Ön azon a napon, amikor teljesíti a nők kedvezményes nyugdíjának feltételeit (legalább 40 évi jogosultsági idő, azon belül legalább 32 évi keresőtevékenységgel járó biztosítási jogviszonyban töltött idővel szerzett szolgálati idő), pontosan hány nap szolgálati időt szerzett.
Ennek a hossza eltérhet a 40 évi jogosító idő hosszától, mert a nyugdíjszámítás szempontjából az élete során szerzett összes szolgálati időt figyelembe kell venni, így azokat az időtartamokat is, amelyek a nők kedvezményes nyugdíjára jogosító időbe nem számíthatók be (1998 előtti nappali tagozatos felsőfokú tanulmányok ideje, szakmunkásképzés időtartama, felnőtt hozzátartozó ápolásával szerzett szolgálati idő, a jogosító időbe beszámítani engedett legfeljebb 8 évet meghaladó mértékben igénybe vett gyermeknevelési ellátások folyósítási idejével szerzett szolgálati idő, megállapodással szerzett szolgálati idő, stb.).
Ezt a teljes szolgálati időtartamot a nyugdíjhatóság napra pontosan kiszámolja, majd a napok számát elosztja 365-tel, így megkapja a szolgálati idő mértékét években. Az eredmény nyilván egy törtszám lesz, pl. 42,9 év - e törtszámból csak az egész számot lehet figyelembe venni, a példában 42 évet. Ez lenne a nők kedvezményes nyugdíja összegének kiszámítása során az a szolgálati idő hossz, amely meghatározza a nyugdíjszorzót, a példabeli esetben a 42 évhez tartozó 84%-ot.
Ennek a törtszámnak az ismeretében tudja eldönteni, hogy érdemes-e tovább dolgoznia a korhatára betöltéséig, mert ha a példabeli 42,9 év esetén a 43 évhez hiányzó kb. 40 napot megszerzi, akkor a nyugdíjszámítás során már nem 84%-kal, hanem 86%-kal számítják a nyugdíját. Ezzel a nyugdíjszorzóval az 1988 óta szerzett, nyugdíjjárulék alapját képező kereseteiből számított nettó havi átlagkeresete összegét kell megszorozni, így kapja meg a nyugdíja induló összegét.
Érdemes kérnie egy hatósági bizonyítványt a teljes szolgálati idejéről, ennek alapján pontosan ki tudja számolni a fenti tényezőket. Az igénylést ezen a nyomtatványon nyújthatja be.

Aki válaszol:

Nyugdíjszakértő - Dr. Farkas András

Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Dr.Farkas András, a NyugdíjGuru News alapító-főszerkesztője válaszolja meg. A budapesti ELTE jogi karán summa cum laude végzett jogász. Az elmúlt 22 évben több nagy biztosítótársaság és közvetítő cég felsővezetésének tagja, az élet- és nyugdíjbiztosítások szakértője. 2013 óta a Facebook NyugdíjGuruja több, mint 60 ezer követővel, 2015 óta a NyugdíjGuru News alapítója és szerzője.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a kerdes@hrportal.hu címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Szakértőink szabadidejükben válaszolnak a feltett kérdésekre, így a válaszadás időbe telhet. Kérjük türelmüket!

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre Dr.Olajos-Kiss Rita és Dr. Antalóczy Adrienn válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a PWC Magyarország ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus és a Saldo Zrt segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Saldo Zrt válaszolja meg.
Társadalombiztosítással kapcsolatos kérdéseiket Mányi Julianna válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
Közszolgálati kérdésekkel kapcsolatban Dr. Hódosi Anikótól kérdezhet.
Diákmunka kérdésekre Szerepi Bálint válaszol.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

  • 2021.05.12SAP Human Experience Summit Miért fontos, hogy a vállalatok a munkavállalókat helyezzék tevékenységük középpontjába? Hogyan növelhető a kollégák hatékonysága és elkötelezettsége egy világméretű járvány idején? Ezekre a kérdésekre is választ ad az SAP Human Experience Summit. A közép-kelet-európai régió HR-eseinek szóló rendezvény interaktív virtuális élményt kínál független és SAP szakértők előadásaival, valamint vállalatok vezetőinek kerekasztal-beszélgetéseivel. A konferencia ingyenes, csupán regisztálni kell. Csatlakozik? Részletek Jegyek
  • 2021.05.13 Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban Olyan vezetőknek és (kulcs) munkatársaknak, (HR) controllereknek, HR-eseknek, pénzügyi szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a HR munka hatékonyságát, eredményét mérni, számolni, és ezt begyakorolni szeretnék. Ajánljuk továbbá mindazoknak, akik a munkaerő elemzésének, értékelésének vállalati standardizálását, és mérésének elvét és gyakorlatát megismerni szeretnék. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Hogyan lehet visszaigényelni a munkáltató által levont TB járulékot?

A munkáltató által levont TB járulék visszaigénylése kapcsán kérnék segítséget:. 2021.01.01-től kértem a nyugdíjazásomat (van határozat) és... Teljes cikk

Hogyan tudok nyugdíjba menni, ha betöltöttem az öregségi nyugdíjkorhatárt?

Betöltöttem az öregségi nyugdíjkorhatárt, de tovább szeretnék nyugdíj mellett dolgozni. Jelenleg egészségügyi szolgálati jogviszonyban... Teljes cikk

Lemondhatok-e a felmentési időről közalkalmazottként?

Idén szeretnék nyugdíjba menni 40 év munkaviszonnyal. Nyugdíj mellett tovább szeretnék dolgozni a régi munkahelyemen. Tavaly októberéig... Teljes cikk