Megjelent: 15 éve

Toborzás és tehetséggondozás - A legjobb cégek listája

images

images

First Merit Bank. Néhányan talán nehezen hiszik el, hogy a stratégiai és innovatív szempontból legkiemelkedőbb toborzási megközelítést gyakorló cég nem egy világszerte ismert amerikai vállalat, hanem az ohio-i székhelyű First Merit Bank. A cég hozzáállása és struktúrája lenyűgözően innovatív. A nagyszerű ajánlási programjukon túl nemigen találunk még olyan céget, mely náluk sikeresebben átlátná és alkalmazná az adatbányászat, CRM rendszerek, perifériás marketing eszközök és assessment centerek toborzási aspektusait.

General Electric. Régóta a General Electric-et tekintik a "benchmark cég"-nek a teljesítmény-kultúra területén a cég kiemelkedő és mindent átfogó tehetségmenedzsment stratégiái miatt. A cég felülmúlhatatlan a pozíciók rangsorolásában, és vezeti a katonai területről toborzók listáját.

Microsoft. A Microsoft kiemelkedő eredményeket ért el a munkaerő-tervezés, -átcsoportosítás, elemzés, valamint az Internetben rejlő lehetőségeinek kihasználásában. Valóban világszínvonalú hatékonysággal kezelik és alkalmazzák a "kontingens-alkalmazottak" intézményét, olyannyira, hogy 2005-ben a Fortune Magazin Legjobb munkahely felmérésében az 57. helyet sikerült elnyerniük.

Wachovia Corporation. A különböző toborzási technikák vegyítésében első, ráadásul igen tapasztalt a mérőszámok alkalmazásában.

Starbucks. Figyelembe véve a kiskereskedelmi szektor kevésbé magával ragadó természetét, a kávéóriás HR branding megközelítése, kommunikációja és toborzása lenyűgöző. 2005-ben a Fortune Magazin Legjobb munkahely felmérésében a 11. helyet nyerte el.

Marriott International. A hotel óriás egyike azon cégeknek, amelyek elsőként kezdték alkalmazni a HR branding módszereit és azon kevesek közé tartozik, akik kiemelten foglalkoznak a művészettel is. A mai napig világszínvonalú HR branding alkalmazásain túl, a Marriott Hotel példaértékű tevékenységet folytat a munkaügyi szempontból hátrányos megkülönböztetésben részesülők foglalkoztatásának területén is. A Marriott Hotel 2005-ben a Fortune Magazin Legjobb munkahely felmérésének 63. helyét nyerte el.

Southwest Airlines. Az innovatív toborzás legjobbjaként ez a vállalat nem csak toborzási és kiválasztási módszereivel tűnik ki, hanem saját TV show-jának (Airline) bevezetésével a branding új korszakát indította el. Ráadásul a cég valamennyi alkalmazottja rendszeren megkapja a vállalat termelékenységi és pénzügyi elemzéseit azért, hogy legalább annyira legyenek motiváltak és kaphassanak valós képet a cég helyzetének alakulásáról, akárcsak a tulajdonosok.

Booz Allen Hamilton (BAH). Ami kiemeli ezt a szolgáltató céget versenytársai közül: kiemelkedő tehetség-menedzsment programja. A "visszatérő srácok" (vállalati öregdiák) programja, karrier-mobilizáló csapata (az újraalkalmazásért) és ajánlási rendszere is hihetetlenül innovatív és kreatív. Az említett programjaikon túlmenően a HR branding területén is igen sikeresek. A BAH 2005-ben a Fortune Magazin Legjobb munkahely felmérésének 75. helyezését nyerte el.

Valero Energy. A munkaerőigény előrejelzésére szolgáló regressziós analízisük tényleg klasszisnak számít. Ráadásul olyan fejlődési mérőszámokkal dolgoznak, mely kimutatja a kapcsolatot a toborzás hatékonysága és a részvény árfolyam alakulása között, valamint kialakítottak egy, a toborzási csatornákra vonatkozó jelentést is, mellyel kimutathatják az adott csatornák hatékonyságát és megtérülését (ROI). Egy "minősített könyvelők (CPAs) által irányított rendszer" rendkívüli mérőszámokat kíván és a Valero a legjobb mérőszámokat produkálja, akadály nélkül. A Valero 2005-ben a Fortune Magazin Legjobb munkahely felmérésben a 23. helyezést nyerte el.

T-Mobile. Kitűnő munka a toborzás szinte valamennyi szempontjából. A T-Mobile kiemelkedik mind a mérőszámok alkalmazásában, mind az online jelölt-kezelő rendszerek területén. A 2004-es évben a T-Mobile - mely a várakozásokon felül teljesített - remekül bizonyítja, hogy a vállalat sikere milyen szoros összefüggést is mutat a toborzás hatékonyságával. A túlnyomórészt technológiai szakemberek elérése során az internetes toborzás területén is példaértékűt alkotott.

Toborzás és tehetség-gondozás - A legjobb cégek listája (II.rész)
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
200 kiló papírhulladékból 30,8 kiló tartalmaz érzékeny adatokat

A Fellowes megbízásából az Inspira Research egy fővárosi szeméttelepen végzett kutatással mérte fel azt, hogy másfél évvel a GDPR bevezetése... Teljes cikk

A jövőben jobban figyelik a HR-kartelleket a hatóságok

A közeljövőben a hatóság figyelme az új típusú versenykorlátozó magatartások felé fordulhat. Ennek egyik speciális esete a HR-kartell, amikor a... Teljes cikk

PwC: négy terület, amire a jövő pénzügyi vezetőinek fókuszálnia kell

A PwC Future of Finance 2019 online kutatása többek közt a pénzügyi terület jelenlegi és jövőbeli kihívásait vizsgálta. Teljes cikk