Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 13 éve

Ugyanannyi bérért a nőknek többet kell dolgozniuk

Átlagosan ötvennégy nappal többet kell dolgoznia az Európai Unióban egy nőnek azért, hogy ugyannyi jövedelemhez jusson, mint egy férfi, ezért a gyengébb nem képviselői számára munkabér szempontjából csak február 22-én ért véget a tavalyi év - hangoztatták az Európai Parlament szocialista frakciójának hölgytagjai csütörtökön, az EP-ben a nemek közti egyenlő fizetések napján rendezett tanácskozáson.

images

Gurmai Zita (MSZP), az Európai Szocialisták Pártjának nőszervezeti elnöke a rendezvényen felszólalva hangoztatta: az átlagosan 15 százalékos bérkülönbség a nőkkel szembeni inzultus, amely az Európai Unió versenyképességi fejlődését is hátráltatja. Ekkora bérkülönbség mellett ugyanis nehéz több hölgyet a munkaerőpiacra vonzani, márpedig az EU úgynevezett lisszaboni stratégiájának ez kiemelt célja. A magyar képviselő hangsúlyozta: "a bérollót zárni kell".

A munka- és szociálisügyi miniszterek ülését megelőző EP-szemináriumon jelen volt Vladimír Spidla, a foglakoztatásért, esélyegyenlőségért és a szociális ügyekért felelős európai biztos is, aki támogatta a kezdeményezést, és maga is úgy vélte, hogy a fizetésbeli különbségek felszámolásával nagy lépést tennének előre a nemek közti megkülönböztetés visszaszorításában is. Igazi esélyegyenlőségről Spidla szerint akkor lehet beszélni, ha megszűnik a férfiak és nők bére közti különbség.

Gurmai Zita az MTI-nek a megbeszélés tapasztalatairól nyilatkozva elmondta: valamennyien egyetértettek a bérek kiegyenlítésére szolgáló programok szükségességével, közös üzenetek fontosságával, a nők foglalkoztatásra ösztönzésének jelentőségével, valamint a tisztességes gyermekellátó hálózatok létrehozásával. Kiemelte a finn programot, amelynek célja, hogy 2015-ig öt százalékkal csökkentsék a bérkülönbséget, a kormány és a szociális partnerek közti együttműködés révén.

Gurmai Zita előadásában elmondta: a jelenlegi különbség olyan egyéb szociális szakadékokból is ered, mint a nők elleni diszkrimináció vagy az a tény, hogy a részmunkaidőben dolgozók nagyobb része még mindig nő.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Két számjegyű bérnövekedés lehet 2020-ban

A Sberbank 5-7 százalékpontos bruttó bérnövekedést tart valószínűnek 2020-ra összgazdasági szinten közfoglalkoztatottakkal együtt, amennyiben nem... Teljes cikk

Mennyit keres egy szemetes?

A legtöbb kisgyerek átmegy azon a fázison, amikor a nagy narancssárga kukásautó elképesztő vonzerőt jelent, ahogy izgalmasnak tűnik a fellépőn... Teljes cikk

Folyamatosan csökken a magyar béremelkedés mértéke

A Raiffeisen 2019-es előrejelzése szerint körülbelül 10%-os béremelésre számíthatnak a magyar munkavállalók idén, ami euróban kifejezve csupán 6%... Teljes cikk