Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Ugyanannyi bérért a nőknek többet kell dolgozniuk

Átlagosan ötvennégy nappal többet kell dolgoznia az Európai Unióban egy nőnek azért, hogy ugyannyi jövedelemhez jusson, mint egy férfi, ezért a gyengébb nem képviselői számára munkabér szempontjából csak február 22-én ért véget a tavalyi év - hangoztatták az Európai Parlament szocialista frakciójának hölgytagjai csütörtökön, az EP-ben a nemek közti egyenlő fizetések napján rendezett tanácskozáson.

images

Gurmai Zita (MSZP), az Európai Szocialisták Pártjának nőszervezeti elnöke a rendezvényen felszólalva hangoztatta: az átlagosan 15 százalékos bérkülönbség a nőkkel szembeni inzultus, amely az Európai Unió versenyképességi fejlődését is hátráltatja. Ekkora bérkülönbség mellett ugyanis nehéz több hölgyet a munkaerőpiacra vonzani, márpedig az EU úgynevezett lisszaboni stratégiájának ez kiemelt célja. A magyar képviselő hangsúlyozta: "a bérollót zárni kell".

A munka- és szociálisügyi miniszterek ülését megelőző EP-szemináriumon jelen volt Vladimír Spidla, a foglakoztatásért, esélyegyenlőségért és a szociális ügyekért felelős európai biztos is, aki támogatta a kezdeményezést, és maga is úgy vélte, hogy a fizetésbeli különbségek felszámolásával nagy lépést tennének előre a nemek közti megkülönböztetés visszaszorításában is. Igazi esélyegyenlőségről Spidla szerint akkor lehet beszélni, ha megszűnik a férfiak és nők bére közti különbség.

Gurmai Zita az MTI-nek a megbeszélés tapasztalatairól nyilatkozva elmondta: valamennyien egyetértettek a bérek kiegyenlítésére szolgáló programok szükségességével, közös üzenetek fontosságával, a nők foglalkoztatásra ösztönzésének jelentőségével, valamint a tisztességes gyermekellátó hálózatok létrehozásával. Kiemelte a finn programot, amelynek célja, hogy 2015-ig öt százalékkal csökkentsék a bérkülönbséget, a kormány és a szociális partnerek közti együttműködés révén.

Gurmai Zita előadásában elmondta: a jelenlegi különbség olyan egyéb szociális szakadékokból is ered, mint a nők elleni diszkrimináció vagy az a tény, hogy a részmunkaidőben dolgozók nagyobb része még mindig nő.
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter