kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Új belépő a munkaerő-közvetítés élvonalában: előre tör a hazai alapítású IDBC

A 2020-as indulási dátumával meglehetősen friss belépőnek számító IDBC bekerült az elmúlt év üzleti teljesítménye alapján a 15 legnagyobb árbevételt generáló recruiting cég közé - derül ki a Budapest Business Journal éves iparági listákat összesítő kiadványából.

IDBC nyitókép közvetítés-

Az IDBC eredetileg IT contracting cégként indult el 2014-ben egy erdei kisházból, ahol az életben is egy párt alkotó alapítók, Dohos Ágnes és Illés József, kidolgozták az üzleti koncepció alapjait. Hat évvel később, már 1,5 milliárdos éves árbevétel mellett, elindították az IT területre fókuszáló recruiting üzletágukat is.
2022-ben pedig a Covid, a háborús helyzet és az infláció jelentette nyomás ellenére tovább tudtak növekedni, az idei évtől a legnagyobb hazai hátterű recruitment cégként, a 3 milliárd forint cégcsoport szintű árbevétel elérését 60 fős toborzó csapat segítette. Az IT mellett kiterjesztették munkaerő-közvetítési tevékenységüket a pénzügyi, SSC, mérnöki, sales területekre, illetve felsővezetők keresésére (Executive Search).
A cég továbbra sem számol megtorpanással: Illés József azt nyilatkozta a HR Portálnak, hogy a cél 2023-ban bekerülni a legjobb három munkaerő-közvetítő cég közé, valamint megerősíteni a cégcsoport nemzetközi jelenlétét.

IDBC cikk munkaerő-közvetítés 4

 

Szervezetfejlesztés és piacismeret

Dohos Ágnes kérdésünkre elmondta, hogy a kívülről érkezés hátránya sok esetben előnyt jelent. Az alapítóknak jelentős szervezetfejlesztési tanácsadói múltja van, ezért nagy IT cégek működésébe láttak bele egészen közelről. Volt alkalmuk elsajátítani, hogy mi működik és mi nem. Ezért "előrehozták" a "multis" működést már akkor, amikor még az egész csapat elfért egyetlen szobában. Alapvető fókuszba helyezték a rendszerfejlesztést, a digitális recruitmentet.
Valószínűleg ennek köszönhető, hogy erős vízióval, nagy lépésekben gondolkodva haladnak, és az eltervezett fejlődési fázisokat eddig rendre sikerült is meglépniük.

 

A foglalkoztatói trendek gyors alkalmazása segít egy jó csapat fenntartásában

Az IDBC-ben az akár pályakezdő sourcerektől, a sok esetben RPO-modellben ki is helyezett recruitereken át a szakma tapasztalt vezetői recruitment-specialistáiig terjed a skála, és emellett ott van a jellemzően 25-55 év közötti informatikai szakemberek tábora a contracting-üzletágban, akik mára meghaladják a 120 főt.  

Ez egy igen heterogén állomány. Az IDBC vezetése aktívan használja azt a tapasztalatot ennek a csapatnak a menedzselésére, amit a munkaerő-közvetítés gyakorlata nyújt, vagyis a munkaerőpiaci trendek ismeretét céges (ügyfél-) oldalról és munkavállalói szemszögből egyaránt.

Ennek megfelelően korszerű employee experience-programmal próbálják növelni a belső kohéziót, aminek a hatása nyilván erősen felértékelődött a kényszerű karantén, majd a távmunka robbanásszerű elterjedése miatt.

IDBC cikk munkaerő-közvetítés 5 meetup

Az IDBC szakmai közössége

IDBC cikk munkaerő-közvetítés Quiznight

Csapatépítő QuizNight sorozat

A program alapja a belső visszajelző rendszer, ahol nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a teljesítményük értékelése mellett a kollégák javaslatai be tudjanak épülni a működésbe. A szimplán szórakoztató csapatépítők mellett a cég saját CSR-akciókat is visz, amelyeket teljes egészében az alkalmazottak szerveznek meg maguknak, önkéntesen.

IDBC cikk munkaerő-közvetítés 3

 

A cég vonzerejét növeli és szaktudását demonstrálja a komplex tartalommarketing-program: az IDBC egy jelentős érdeklődéssel övezett HR-szakmai webinársorozatot visz, illetve saját podcast-csatornát üzemeltet, ráadásul mindkét aktivitás arca, a cég egyik vezetője, Illés József.

IDBC cikk munkaerő-közvetítés 1 IDBC cikk munkaerő-közvetítés 1

Fel vagy véve! Munkaerőpiaci podcast fröccs, Öt lovas webinar sorozat

Akárhogy is alakul a vállalat további sorsa, a gyakorlatilag nulláról elért eredmények, a fejlődés tempója mindenképpen figyelemreméltó: érdekes lesz figyelni, képes lesz-e az ideinél semmivel sem könnyebbnek ígérkező 2023-as évben az igen magasra helyezett lécet megugrani a magyar hátterű recruiting cég.

(Támogatott tartalom)

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Megtartott munkáltatói ígéretek

A munkaerőpiac „köztes” szereplői, azaz a munkaerő szolgáltatók – tehát a Pannon-Work cégcsoport is – a munkáltatói márka tekintetében is... Teljes cikk

Csodálatos panoráma - végtelen látvány Ez a Hotel Ózon és a hamarosan nyíló Infinity étterem a Mátra szívében!

Amikor rendezvényünk számára helyszínt keresünk, akkor általában több hasonló ajánlat között kell kiválasztanunk a legjobbat és a... Teljes cikk

Cégvezetők Csúcstalálkozója - 2024. Könnyebb vagy nehezebb lesz a pálya?

Mit hoz a 2024-es év? Könnyebb lesz a pálya az üzleti szektornak? Vagy a kiszámíthatatlanság, fenyegetettségi helyzetek kereszttüzében kell továbbra... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek