Megjelent: 9 éve

Uniós támogatással született meg az első "Minőségi" Álláskeresők adatbázisa

A KOZÁK HR elsősorban az önhibájukon kívül állásukat elvesztő, nagy munkatapasztalattal, szektorismerettel rendelkező, jól teljesítő és elkötelezett munkavállalók újbóli elhelyezkedésének támogatására fejlesztette ki a Munkából - Munkába nevet viselő adatbázisát. A részben egy 1,7 millió forintos uniós támogatásból megvalósult fejlesztés, valamint a munkáltatókkal szektoronként kialakított együttműködési konstrukció segítségével a KOZÁK HR tovább javíthatja a leépített munkavállalók újra-elhelyezkedésében elért eredményeit.

Munkából - Munkába adatbázis: hatékony segítség az önhibájukon kívül állásukat veszítők újbóli elhelyezkedéséhez

A 2008-as világgazdasági válságra a munkáltatók nagy része költség- és ezen belül létszámcsökkentéssel - reagált, aminek következtében az utóbbi években munkavállalók ezrei kerültek önhibájukon kívül a munkaerőpiacra. A költség (létszám) optimalizálás miatt állandósuló leépítéseknél egyre jellemzőbb, hogy olyan minőségi munkaerő-állomány válik létszámfelettivé, amelynek tagjai nagy munkatapasztalattal, szektorismerettel rendelkeznek, jól teljesítenek és elkötelezett, lojális munkavállalóként dolgoztak munkáltatójuknál. A KOZÁK HR elsősorban e célcsoport újbóli elhelyezkedésének támogatására fejlesztette ki a Munkából - Munkába nevet viselő adatbázisát.

Az állandósuló létszámleépítések negatív ténye mellett pozitív jelenségként értékelhető, hogy a magyarországi munkáltatók - főként a multinacionális cégek leányvállalatai - egyre gyakrabban igényelnek outplacement szolgáltatást az önhibájukon kívül állásukat veszítő munkavállalóik megsegítésére.

Az outplacement támogatás elsődleges célja a mielőbbi újra-elhelyezkedés segítése, ezért a munkaerő-piaci felkészítésen, (érzelmi támogatáson, marketing, valamint kommunikációs ismereteken és készségfejlesztésen) túl ma már ún. elhelyezkedést segítő szolgáltatási elemeket, adekvát állások felkutatását és aktív munka-közvetítést is tartalmaz.

"A Munkából-Munkába" nevet viselő adatbankot outplacementes ügyfeleink, a programok résztvevőinek még hatékonyabb kiszolgálása érdekében fejlesztettük ki. Azt reméljük, hogy az adatbázis, illetve az azt kezelő szoftver segítségével az országos hálózatban működő tanácsadó kollégáink könnyen állásba tudják majd segíteni a leépített munkavállalókat. Emellett a keresleti oldal fokozott érdeklődésére is számítunk, mert meggyőződésünk, hogy az állásukat önhibájukon kívül elveszítők a felvevői oldal számára is értelmezhető minőségi munkaerő-állományt képeznek. A kölcsönös előnyök kiaknázása érdekében együttműködési konstrukciót alakítottunk ki az adott szektor legjelentősebb munkáltatóival" - mondta Kozák Emese, a cég ügyvezetője.

A KOZÁK HR a leépítésekhez kapcsolódó outplacement szolgáltatásával 1998 óta nyújt segítséget azoknak a munkáltatóknak, akik felismerték a humántőke értékét és az elbocsátás alkalmával is gondoskodni kívánnak azon munkatársaikról, akiknek eddigi sikereiket részben köszönhetik.

"Az outplacement nem a rosszul teljesítő munkavállalók programja. Ezt a támogatást a munkáltatók a csoportos és egyéni elbocsátások során jellemzően azoknak kínálják fel, akiknek munkaviszonya önhibájukon kívül, azaz a szervezet működésével kapcsolatos okok miatt szűnik meg" - tette hozzá Kozák Emese.

A KOZÁK HR az elmúlt 12 esztendőben több ezer csoportos és egyéni létszámleépítésből érkező ügyfelének segített az újra-elhelyezkedésben vagy más egzisztencia kialakításában. Csoportos leépítés esetén - szektorfüggően - a munkavállalók 70-94 százalékának, míg az egyéni tanácsadással támogatott ügyfelek közül majdnem mindenkinek (98-99 százaléknak) sikerült a program végéig elhelyezkednie, vagy más kereső tevékenységet megvalósítania.

"Elhelyezkedési mutatóink a gazdasági visszaesés körülményei között is szépen alakultak. Mindazonáltal azt várjuk ettől az egyszeri, 1,7 millió forintos európai támogatással megvalósult fejlesztéstől, hogy még jobb eredményeket érjünk el jövőbeni projektjeinkben, mindenki örömére" - hangsúlyozta Kozák Emese.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
“Aláírjam a közös megegyezéses felmondást?” - tanácsok koronavírus-helyzetben

A koronavírus-járvány kész helyzet elé állította mind a munkáltatókat, mind a munkavállalókat. Záporoznak a kérdések mindkét oldal részéről,... Teljes cikk

Gyors adópolitikai intézkedések szükségesek a tömeges elbocsátások ellen

A BDO Magyarország szerint az adók és járulékok átmeneti jellegű, de azonnali és jelentős csökkentésére lesz szükség. Teljes cikk

Szerelőktől vált meg a Magyar Telekom

A Telekom decemberben jelentette be 450 fős létszámleépítést és 6 százalékos bérfejlesztést. Teljes cikk