Megjelent: 1 hónapja

Útmutató a sikeres álláshirdetés megírásához

Eddig sem volt könnyű megtalálni és megnyerni a tehetségeket a munkaerőpiacon. Manapság azonban ez kifejezetten nehéz feladattá vált, mivel ezek a szakemberek lehetőségek tömkelege közül válogathatnak.

images

Útmutató a sikeres álláshirdetés megírásához
97 hirdetés, 12 hirdető - ha megnyitjuk a balatonfuredallas.hu webhelyet, akkor a kezdő oldalon ezek a számok fogadnak minket. Ezek ugyan elsőre nem tűnnek vészesnek, de ha hozzávesszük azt a tényt, milyen gyorsan rotálódnak a hirdetések, akkor már kicsit rázósabbá válik a helyzet.

Ezért is fontos, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk az online felületeken megjelenő hirdetéseink szövegének megírására, amelyhez a mai cikkünkben adunk néhány tippet.

Kezdjük rögtön a hirdetés címével!

Nemrégiben futottunk bele egy nagyvállalat hirdetésébe, amelyben hálózatszámítási munkatársat kerestek. Hogy ez mit takar pontosan? Ez egy kezdő villamosmérnöki pozíció kevésbé ismert megnevezése, amelynek a használata megbosszulta önmagát, mivel a hirdetésre összvissz három jelentkezés érkezett, és közülük egyik sem volt alkalmas a pozícióra.

Ezzel a példával szerettük volna illusztrálni azt, hogy a hirdetés címének meghatározásánál kiemelt jelentőséggel bír, hogy mindenki számára érthető legyen. Emellett pedig ügyelnünk kell még arra is, hogy a megnevezés összhangban legyen a hirdetés szövegével, és eléggé figyelemfelkeltő legyen a célközönség számára.

Mellőzzük a sablonos kifejezéseket a szövegben!

Sajnos még ma is számtalan álláshirdetésben látunk olyan sablonos kifejezéseket, hogy családbarát munkahely vagy változatos munkakör. Ezeket a szófordulatokat jobb, ha minél előbb elfelejtjük, mivel mára már teljesen elveszítették a jelentésük értékét. Próbáljuk meg e helyett inkább néhány konkrét példán keresztül bemutatni a vállalati kultúrát, és hitelessé tenni a hirdetést a kollégákról készült egyik csapatfotóval!

Emellett fontos még, hogy pontosan fogalmazzuk meg, kit is keresünk, és emeljük ki azokat az előnyöket, amelyek megkülönböztetik ezt a pozíciót a versenytársak által meghirdetett munkaköröktől.

Ami pedig a szöveg hosszát illeti, fontos, hogy ne regényt írjunk, mivel a legtöbb jelentkező úgyis a telefonjáról fogja elolvasni a hirdetést.

A mit kínálunk részbe írjuk bele a konkrét fizetést!

A statisztikák azt mutatják, hogy azok a hirdetések, amelyekben szerepel némi információ a bérezésről, másfélszer több jelentkezőt vonzanak be. Ennek ellenére a hazai álláshirdetések 95 százalékában még mindig csak a versenyképes fizetés kifejezéssel találkozhatunk.

De a legtöbb jelentkezőnek egyébként nem csupán a fizetés számít. Ezért ebbe a szekcióba érdemes azt is belefoglalni például, hogy az állást betöltő személy a legújabb gyártási technológiákkal ismerkedhet meg, illetve, hogy komoly szakmai fejlődésen mehet keresztül. A lényeg, hogy ne legyünk sablonosak!

  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
  • 2023.09.01I Land gamifikált készségfejlesztés Gamifikált készségfejlesztő e-learning programunk játszva tanít: 30 napon keresztül, napi 20-30 percben egy izgalmas virtuális küldetésen vezetjük végig a résztvevőket. Részletek Jegyek
  • 2023.10.10MŰEGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE 150+ KIÁLLÍTÓ, TÖBB SZÁZ ÁLLÁS ÉS SZAKMAI GYAKORLAT VÁR! Kiállítóink hallgatókat, frissdiplomásokat és tapasztalt munkavállalókat is várnak állásajánlataikkal. Részletek Jegyek