kapubanner for mobile
Megjelent: 11 éve

Vállalati életmód-támogatás kicsiben és nagyban (1.)

Egy 139 éves magyar vállalat: ahol az életmód is fontos. Az 1874-es alapítású Karcagi Nyomda kiváló példája annak, hogy a kedvezőtlen gazdasági környezetben fennmaradásukért küzdő magyar vállalatok is lehetnek sikeresek a munkavállalóik egészségére és életmódjára fordított energia mellett is. Kétrészes riportunk első cikkében utánajártunk a karcagi kisvállalat sikerességének.

Az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a TÁMOP "Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok - lokális színterek" címmel 2012. júniusában meghirdetett pályázatán a Karcagi Nyomda kisvállalkozásként, 31 fővel pályázott sikeresen. A pályázaton elnyert több mint nyolcmillió forintos támogatási összeggel 2012 szeptemberében indították el átfogó programjukat a vállalat dolgozóinak egészségfejlesztése céljából.

"A programsorozat lebonyolításával társaságunk legfontosabb célja, hogy munkavállalóink egészségszemléletét, sportos életmódját és munkavégző képességüket fejlesszük, és egészséges munkakörnyezetet teremtsünk munkatársainknak" - olvasható a vállalat pályázati eredményében.

Megkeresésünkre Márkusné Tankó Orsolya, a nyomda igazgatónője adott választ a 2013. április 30-án záruló komplex életmód-támogató programcsomagról.

"Szeretnénk, ha dolgozóink egészségesek lennének, ha odafigyelnének az egészséges életmódra" - mondta a cég igazgatónője. "A munka és a családi élet mellett fontosnak tartjuk, hogy a dolgozók egészségesen éljenek, és hogy ezt az életformát családjukban is elterjesszék. Ha valaki egészséges, az mindkét félnek előnyös, a munkavállalónak és a munkáltatónak is. Mivel csökkent munkaképességű dolgozókat is alkalmazunk, ezért az egészség megőrzése különösen fontos vállalatunknál." A pályázat keretében 2012. szeptember és 2013. április 30 között, 8 hónapot átfogva komplex munkahelyi egészségtervet készítettek egészségre nevelő programokkal, többek között előadásokkal és sportfoglalkozásokkal egybekötve. Mint azt Márkusné Tankó Orsolya elmondta: "Elsősorban az eddigi szemléletet kellett megváltoztatnunk, hogy mindenki nyisson az egészséges életmód irányába, a rendezvények ezt a ráhangolódást nagymértékben támogatni tudják. Fő célunk, hogy a dolgozók a program után önállóan is tovább folytassák az egészséges életmódot". Ezért az egyes programstruktúrát ennek megfelelően építették fel.

A komplex program részeként kiscsoportos foglalkozások keretében biztosítják dolgozóiknak, hogy tornaórán, jógaórán, kondicionáló edzésen vehessenek részt, eljárhassanak rendszeresen úszni. Ezekre a programokra önkéntesen lehet jelentkezni, mégis nagyon kedveltek és keresettek a dolgozók körében. A csoportfoglalkozások keretében többek között segítenek dolgozóiknak a stressz kezelésében is.

Az egészséges táplálkozásról szóló előadáson a dolgozók számára eddig nem ismert, egészségesebb termékek fogyasztását oktatták. Bár a helyi adottságok nem megfelelőek az ilyen jellegű termékek közvetlen beszerzésére, a cég alkalmazottai azóta közösen rendelik meg az egészséges, bioboltokban kapható élelmiszereket.

Külön dohányzás-leszoktató technikákat oktató szakembert vesznek igénybe, hogy segítse az arra nyitott dolgozókat a dohányzás elhagyásában. Speciális leszoktató módszereket tanulhattak meg a megszokott lehetőségektől a biorezonanciás módszerig. "Már többen kedvet kaptak a dohányzásról való leszokásra, van olyan alkalmazottunk is, aki már le is tette a cigarettát" - fűzte hozzá az igazgatóasszony. A munkatársak visszajelzése alapján labdarúgó bajnokságot szerveznek a dolgozók számára, illetve hetente, havonta igyekeznek az igényeknek megfelelő, kiegészítő eseményeket szervezni. "Tapasztalatunk szerint nagy élményt jelent a közös sportolás, mozgás, mely kizökkent a napi monotonitásból".

Márkusné Tankó Orsolya beszámolója szerint ez a komplex program biztosítja, hogy "a dolgozók betekintést nyerhetnek sok olyan területre, amely az egészséges életmóddal összefügg. Ez olyan alapot ad a dolgozóknak, amit azután maguk tudnak továbbvinni saját és családjuk egészsége érdekében". Az alkalmazottakat a cég weblapjának továbbfejlesztésével is igyekeznek támogatni az egészséges életmód területén olyan linkekkel, amelyeken segítséget kaphatnak további egészségfejlesztési lehetőségekhez.

A nyomda kiemelten kezeli továbbá a dolgozók lelki egészségének védelmét is. "Filozófiánk szerint a lelki tényezők egy ember egészségénél ugyanolyan fontosak, ha nem fontosabbak, mint a fizikai tényezők. Ha egy embernek rendben van a lelki élete, és fizikailag is egészséges, akkor sokkal hatékonyabb az élet minden területén, így a munkában is." Ezért igyekeznek a lehető legkedvezőbb lehetőségekkel gazdagítani az életmód-támogató programok sorát.

Figyelemreméltó, hogy a program 8 hónapot felölelő ideje alatt három alkalommal végeznek komplex egészségügyi állapotfelmérést a dolgozók egészségügyi állapotának nyomon követésére. Bár az idő rövidsége miatt az eredmények később, hosszú távon fognak megmutatkozni, az optimistább világszemlélet, a mérhetően javuló egészségügyi adatok, a foglalkozások vérnyomásra-, valamint testsúlyra tett kedvező hatásai magukért beszélnek. "Dolgozóink egészségi állapotát folyamatosan figyelemmel kísérjük, hiszen ez mind a két fél számára hosszú távon jövedelmező".

Az átfogó életmód-támogató programsorozattal a cég vezetése egy "új életmód-formát" igyekszik megmutatni, melynek - tapasztalataik szerint - rövid távon inkább lelki hatásai vannak, hosszú távon azonban az egész társadalmi környezetre kihathatnak. "Azt szeretnénk, ha dolgozóink a program hatására az élet minden területén sikeresebben érvényesülnének. Ha dolgozóink egy része a jövőben is tovább halad az egészség útján, az számunkra is nagy siker".

"Nekem, mint a vállalat vezetőjének már az óriási eredmény, ha látom a dolgozóim szemében azt a fajta csillogást, ami az élet monotonitása miatt eddig nem volt jellemző. Egyszerűen jobban érzik magukat a bőrükben a programok hatására. Ez ma Magyarországon már óriási eredmény." Mint arról az igazgatónő beszámolt, minden hasonló életmódot támogató munkahelyi program óriási lehetőséget rejt magában. "Az ilyen programokkal a dolgozókon keresztül a családok egészségesebb életvitelét is támogathatjuk. Az életmód támogatásnak pedig az egész társadalom számára egyértelműen pozitív hozadéka van."

Az 1874-ben Sződi Miksa által Karcagon megnyitott kis nyomdaüzem mára sikeres kisvállalatként a "megrendelők iránti elkötelezettséget" hirdeti cégpolitikájaként, de mint az a fentiekből is látható, sikerének kulcsa tagadhatatlanul nem csupán ez a célkitűzés. Sokkal inkább az, hogy HR politikája a szó szoros értelmében vett "Humán politika", ahol az ember, mint személyiség is fontos és nem csupán, mint munkaerő.

És hogy hogyan támogatható az alkalmazottak életmódja nagyvállalati szinten? Erről olvashatnak cikkünk következő részében, melyben utánajártunk az Unilever speciális életmód-támogató programjának.


Hank Kata


  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Új kihívások előtt a munkavédelem 2024-ben - támogatási programot is indítanak

A kormány elköteleztetett a foglalkoztatás bővítése mellett, hogy minél több munkavállaló dolgozhasson, de csak egészséget nem veszélyeztető,... Teljes cikk

Komáromi akkumulátorgyár: nem volt veszélyes anyag, nem tudják, miért fájt a fejük a kórházba került dolgozóknak

Nem volt veszélyes anyag a levegőben a komáromi akkumulátorgyár területén. Március 31-én fejfájásos panaszok miatt nyolc alkalmazottat kórházba... Teljes cikk

Megújult honlapról érhető el a munkavédelmi szakemberek adatbázisa

Új struktúrával, modernebb megjelenéssel érhető el a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatás-felügyeleti és munkavédelmi... Teljes cikk