Megjelent: 3 hónapja

Visszaesett a home office, nőtt viszont a részállású munkavállalók száma

Csaknem minden vezető és szakmunkás bejár a munkahelyére, csökken a home office-ban dolgozók száma, a részállású foglalkoztatottaké viszont növekszik - derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. friss felméréséből.

images

Júniushoz képest nagymértékben - 67 százalékról 73 százalékra - nőtt a munkahelyükre bejárók száma ebben a hónapban, a távmunkában dolgozók száma ezzel párhuzamosan 20 százalékról 14 százalékra csökkent.

Valamelyest mérséklődött az állásidejüket töltő foglalkoztatottak (nem dolgozó, de az alapbért megkapó dolgozók) aránya is, 3 százalékról 2,5 százalékra, míg a fizettet szabadságon lévők száma (közel 1,5 százalék) nem változott.

Ugyanakkor 2 százalékponttal nőtt a részállású munkavállalók száma, mely így már elérte a foglalkoztatottak 9 százalékát. Csökkent viszont a fizetés nélküli szabadságot töltők aránya (1,5 százalékról 0,4 százalékra). A felmondási idejüket töltők súlya 0,4 százalék - derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. friss, 1000 fő megkérdezésével készített felméréséből, amelyet a Napi.hu idéz.

Elsősorban a vezetők és a szakmunkások járnak be a munkahelyükre (87, illetve 91 százalék). A vállalkozók és diplomások 61, illetve 63 százaléka tért vissza fizikailag is a munkahelyére. Távolról jellemzően a diplomások dolgoznak, közülük 30 százalék válaszolta azt, hogy home office-ból dolgozik.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter