kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Saját lakás albérlet helyett

A magyar társadalom a nyugati mintától eltérően arra van berendezkedve, hogy inkább választjuk a saját tulajdonú lakást, mint az albérleti lehetőséget, amennyiben az anyagi keretünk engedi. A következő cikkben megvizsgáljuk, milyen előnyökkel is jár az, ha valakinek van saját háza vagy lakása, nem csupán egy bérelt ingatlana.

Saját lakás albérlet helyett

Az én házam, az én váram

Amikor valaki albérletben lakik, el kell fogadnia, hogy az adott lakás már egy meghatározott stílussal rendelkezik, azon módosítani nem, vagy csak részben lehet. Hiába lenne igény a jobb minőségű szaniterekre, egy más árnyalatú festésre, a konyhabútor cseréjére vagy éppen egy hatékonyabb elektronikai cikkre, csak álmodozhatunk erről és egy saját lakásról.

A tökéletes ingatlan megtalálása alapvetően nem könnyű feladat, de a megveszLAK.hu oldalán csokorba gyűjtve találhatóak jobbnál jobb ajánlatok!

Egyes főbérlők abba sem egyeznek bele, hogy a lakásban lévő elavult berendezést egy sajáttal helyettesítsünk, az pedig, hogy egy polcot vagy képet felfúrjunk a falra, egyenesen utópiának tűnik egyes helyeken. De ez egy saját lakásban elképzelhetetlen.

Vendégek

Albérletek esetében van, hogy kikötésre kerül, a bérlő fogadhat-e vendégeket. Akár egy délutáni közös filmezésről, társasjátékozásról legyen szó, akár egy rokon vagy barát néhány éjszakás elszállásolásáról, nagyon nehéz egy olyan helyen otthon érezni magunkat, ahol nem határozhatjuk meg, beengedhetünk-e bárkit a lakásunkba.

A saját lakás ne legyen csak vágyálom! A megveszLAK.hu oldalán található hitelkalkulátor mindenkinek segít, hogy megtudhassa, milyen lehetőségei vannak, hogy albérlet helyett saját otthonba rendezkedhessen be.

Összeférhetetlen szomszédok

A társasházak rendszeres problémája a kekeckedő szomszéd. Amennyiben albérlőként sikerül egy olyan szomszédot kifogni, akit még az is zavar, hogy sóhajtottunk, miközben a zoknit vettük fel reggel, nagy valószínűséggel a világ tudtára fogja adni.

Természetesen a lelkesebbeknek nem okoz problémát, hogy felhívják, vagy esetleg rendszeresen nyaggassák a lakás tulajdonosát a valós vagy éppen vélt sérelmükkel, és ez akár olyan mértékig is elfajulhat, hogy a bérleti szerződés bontásra kerül.

Saját döntések

A saját lakásban megvan az a szabadság, hogy tudhatjuk, ez a miénk, és csak a saját döntésünkön múlik, hogy akarunk-e költözni. Egy albérlet esetében azonban sokkal bizonytalanabb a helyzet.

Amennyiben a lakás tulajdonosa úgy dönt, hogy a gazdasági érdekei miatt szükséges megtennie, bármikor eladhatja az ingatlanát a fejünk fölül. De bontásra kerülhet amiatt is egy bérleti szerződés, mert a tulaj egy rokona vagy ismerőse váratlan élethelyzetbe kerül, és emiatt szüksége lenne az általunk bérelt lakásra.

Ilyenkor jó esetben véd a szerződésben meghatározott felmondási határidő, de még mindig sok olyan esetről hallani, mikor a felek érvényes bérleti szerződés nélkül állapodnak meg, ami komoly kockázatokat hordoz magában.

  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Sikkasztás miatt emeltek vádat egy postavezető ellen

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt egy volt postavezetővel szemben, aki a postai befizetéseket saját céljaira fordította - közölte a... Teljes cikk

Z-generációs álommeló - most bárkiből lehet utazási influencer

Tavalyhoz hasonlóan vajon most is lesz magyar kiválasztott, aki párjával együtt 4 héten át belekóstolhat abba, hogy milyen az utazási influencerek... Teljes cikk

Feketén foglalkoztattak egy 15 éves fiút, akinek mindkét kezét összepréselte egy gép

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség két férfi ellen, akik munkaszerződés és munkavédelmi oktatás nélkül foglalkoztattak egy 15 éves... Teljes cikk