kapubanner for mobile
Megjelent: 3 éve

Mi kell ahhoz, hogy sikeres ingatlanközvetítő legyek?

Az ingatlanközvetítő izgalmas, változatos, ugyanakkor kihívásokkal teli szakma. A siker számos tényezőtől függ. Nem mindenkihez illik ez a foglalkozás, de aki érez magában affinitást és motivációt, határtalan lehetőségek várnak rá. A legfontosabb azonban az, hogy a legjobb helyen, vagyis a szakma legjobbjaitól tanuljuk el mesterségünk csínját-bínját.

 

Mi kell ahhoz, hogy sikeres ingatlanközvetítő legyek?
-

Tények és tévhitek az ingatlanos szakmáról

Az ingatlanközvetítés világa dinamikus és változatos, amiről számos tény és tévhit kering. Nem mindenkinek való szakma, de aki elkötelezett és rendelkezik a szükséges tulajdonságokkal, annak határ a csillagos ég. Az biztos, hogy az ügyfélkapcsolatok kiemelkedően fontosak, és a hosszú távú siker alapját jelentik.

Fontos tisztázni, hogy könnyű pénzkeresetről nincs szó, és a sikerhez állandó tanulás és kemény munka szükséges. Aki megérti a körülötte lévő világot – és piacot –, elkötelezi magát, hosszú távon megalapozhatja sikeres karrierjét ezen a kihívásokkal teli, ám izgalmas pályán. Az ingatlankezelés nem játék, hanem komoly felelősség.

Mi kell ahhoz, hogy sikeres ingatlanközvetítő legyek?
-

A siker útja kifürkészhető

A sikeressé válás útja nem is akkora rejtély. Sőt, mondhatni kitaposott ösvény. Még akkor is, ha nincs két ugyanolyan karrierút. Az alapok azonban – akárcsak egy jól felépített ház esetében – ugyanazok. Hacsak egy-egy építőelem hiányzik, már dől az egész. Ebben az esetben pedig egyáltalán nem biztos, hogy jövedelmező ingatlanos karrier vár ránk.

Alázat és udvariasság

Az ügyfelekkel való jó kapcsolat kiemelten fontos az ingatlanközvetítő számára. Az alázatosság és az udvariasság hozzájárul a megbecsülés kialakításához, és segít kiépíteni a hosszú távú sikeres kapcsolatokat. Fontos az is, hogy a vevők fejével tudjunk gondolkodni, vagyis felismerni azokat a szituációkat, ahol mindenki nyer.

Önállóság és csapatmunkára való hajlam

Az önállóság elengedhetetlen az ingatlanközvetítés során, de a csapatmunka képessége is kiemelkedő fontosságú. A hatékony együttműködés a csapattal erősítheti a siker lehetőségeit és segíthet megküzdeni a kihívásokkal.

Talpraesettség, kezdeményezési készség

Az ingatlanközvetítőknek gyakran kell gyors döntéseket hozniuk és kezdeményezniük kell, hogy ügyfeleiknek a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsák. A talpraesettség és kezdeményezési készség kulcsfontosságú az iparág dinamikus jellegének kezelésében és természetesen a jó kommunikációs készség sem hiányozhat.

Motiváció és kitartás

Nem elhanyagolható tényező a motiváció sem. Hiszen ez ad löketet a munkának, az előrejutásnak. Ha pedig egy-egy nehezebb periódusban vagyunk, akkor sem szabad feladni. Ezt hívjuk kitartásnak. Amennyiben megvan bennünk mindkét tulajdonság, sokkal nagyobb eséllyel fogjuk sikerrel venni az akadályokat.

Általános attitűd és beállítottság

Az ingatlanközvetítés nem mindenki számára ideális pálya, és ez teljesen elfogadható. A sikerhez egyfajta veleszületett attitűdre és beállítottságra van szükség. Legalábbis a legtöbb esetben, hiszen kivételek mindig akadnak. De aki szenvedélyből csinálja, könnyebben fogja átvészelni a nehézségeket és kitart a céljai elérése érdekében.

Mi kell ahhoz, hogy sikeres ingatlanközvetítő legyek?
-

Miért éri meg Havas János ingatlanos csapatában dolgozni?

Az ország egyik legsikeresebb ingatlanos csapatának vezetője, Havas János maga is karrierváltóként kezdte az ingatlanszakmát, cukrászként. Tapasztalata és tudása révén segítséget nyújt azoknak, akik az alapoktól kezdve szeretnének elindulni az ingatlanszakmában. Az általa felkínált mentorálás és támogatás révén könnyebben elérheted céljaidat és életedet olyan irányba terelheted, amilyenre vágysz.

2014 óta saját irodát vezet, ahol a családias hangulat és segítőkész légkör mindig jelen van. Ennek köszönhetően a csapat olyan összetartó közösséget alkot, ahol minden tag számít, folyamatosan segítik egymást. Ennek köszönhetően nemcsak munkahelyet találsz nála, hanem olyan csapatot, ahol valódi hivatást érezhetsz az ingatlanok iránt.

Itt minden adott a sikeres pályafutáshoz. A központi oktatástól az ingatlanközvetítői OKJ képzésen keresztül egészen a továbbképzésekig és workshopokig mindent biztosítanak számodra. Hozzáférést kapsz az Értékesítőszak.hu „Alapoktól a sikerig" tanfolyam anyagához is, ami segít abban, hogy az alapoktól kezdve a professzionális tudásig eljuss az ingatlanközvetítés terén.

  • 2024.05.23Külföldiek foglalkoztatása Magyarországon – Dr. Fehér Dániel Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismeretiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Többen rosszul lettek a csengeri börtön építése közben

Többen rosszullétre panaszkodtak hétfőn a csengeri börtön építésében résztvevők közül - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos... Teljes cikk

Sikkasztás miatt emeltek vádat egy postavezető ellen

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt egy volt postavezetővel szemben, aki a postai befizetéseket saját céljaira fordította - közölte a... Teljes cikk

Z-generációs álommeló - most bárkiből lehet utazási influencer

Tavalyhoz hasonlóan vajon most is lesz magyar kiválasztott, aki párjával együtt 4 héten át belekóstolhat abba, hogy milyen az utazási influencerek... Teljes cikk