kapubanner for mobile
Megjelent: 6 hónapja

UV-C fénnyel fertőtleníteni otthon is

A tiszta, friss és kellemes illatú lakás mindannyiunk vágya, amelynek megteremtése érdekében hajlamosak vagyunk mindenféle baktérium- és vírusölő, fertőtlenítő és szagsemlegesítő vegyszert bevetni. Ezek azonban amellett, hogy fullasztó szagot hagynak maguk után, és egyáltalán nem is egészségesek.

UV-C fénnyel fertőtleníteni otthon is
 

A Hollandimpex germicidlámpáival történő fertőtlenítés során viszont a baktériumokat és az élősködőket a klórhoz képest több ezerszeres hatékonysággal elpusztító UV-C fény végzi a lényegi munkát, így a segítségével nem csupán a környezetünket óvhatjuk meg, hanem a vegyszerszagról is örökre megfeledkezhetünk.

Lakásfertőtlenítés UV-C fénnyel – amit még tudni érdemes

A germicidlámpák fertőtlenítő fénye behatol a mikroorganizmusok sejtfalába, és magát a DNS-t pusztítja el, amelynek köszönhetően azt is megakadályozza, hogy tovább szaporodjanak, és rezisztenssé váljanak a fertőtlenítési folyamattal szemben.

Ráadásul a berendezések nem termelnek ózongázt, így a kezelés után nem szükséges várni arra, hogy a helyiség ismét elfoglalhatóvá váljon. Pontosan ezeknek a tulajdonságaiknak köszönhetően lesznek tökéletesen ideálisak az Ön lakásának fertőtlenítéséhez is, persze csak bizonyos feltételek betartása mellett.

Az UV-C sugárzás veszélyes az emberre nézve

Az UV-C fény káros az emberi szemre és a bőrre, így a szabadon sugárzó berendezéseket kizárólag akkor szabad üzemeltetni, ha senki nem tartózkodik a közelben.

Ha szeretne biztosra menni, akkor mindenképpen azt javasoljuk, hogy addig, ameddig tart a folyamat, zárja be az érintett helyiségek ajtaját. Ennek köszönhetően ugyanis megakadályozhatja, hogy egy, a lámpa veszélyeit nem ismerő személy idő előtt bejuthasson.

Abban az esetben pedig, ha attól tartana, hogy a berendezés kezelése közben Ön veszélyben lesz, szeretnénk megnyugtatni, hogy védő- és napszemüvegben néhány másodpercig biztonságosan lehet tartózkodni a lámpa mellett. Az egészségének megóvása érdekében kérjük, hogy ennek a betartására mindenképpen ügyeljen!

Milyen gyakran érdemes megismételni a kezelést?

Erre a kérdésre nehéz általános választ adni, hiszen előfordulhat olyan szituáció, hogy több ismételt kezelésre lehet szükség, míg más esetekben egyetlen alkalom is elegendőnek bizonyulhat. Ezért a cikk befejeztével annyit javasolnánk az Ön számára, hogy az optimális gyakoriság meghatározásához figyeljen a kezelt terület reakciójára és a változásokra!

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek