Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

173 embert károsított meg egy csaló munkaközvetítő

Külföldi munkavállalás ígéretével 173 embert károsított meg egy budapesti férfi, akit a napokban otthonában fogtak el az esztergomi rendőrök - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-t.

Léber Gabriella elmondta: az elkövető több cég nevében ígért munkát sok sértettnek, a rendőrség még várja károsultak jelentkezését.

A férfi egy apróhirdetési portálon három osztrák munkahelyre vállalta munkások kiközvetítését. A jelentkezőket csoportosan meghallgatta, majd 11.600 forint postázását kérte tőlük az erkölcsi bizonyítvány fordítási díjaként. Ezután nem jelentkezett.

Egy másik cég nevében a csaló 4 alkalommal összesen 500 embert hallgatott meg állásinterjún. A munkavállalóktól postai költségre 45 eurót kért, majd további 45 eurót kellett volna fizetni az erkölcsi bizonyítvány fordításáért.

Az elkövetőnek ezt a csalást nem sikerült végrehajtani, mert június 27-én az esztergomi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának munkatársai elfogták budapesti otthonában. A férfi feljegyzéseiből kiderült, hogy korábbi hirdetésére 173-an befizették a 11.600 forintot. Közülük senki sem kapott munkát Ausztriában.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter