Megjelent: 6 éve

250 embert várnak a Legóhoz - többeket hiányszakmákból

November elején érkeznek az első gyártósorok a Lego Nyíregyházán épülő új üzemébe, ahol már meg is kezdték a 250 új munkatárs toborzását, írja a Világgazdaság. Több hiányszakma képviselőjét is várják a gyárban.

A Lego nyíregyházi beruházása nagyjából 65 százalékos szinten áll és a tervek szerint október végén megtörténik az épületek műszaki átadása, novemberben pedig megkezdik a dán és német csomagolósorok telepítését az új gyárban, tudta meg a Világgazdaság.Jövő év februárjától már a fröccsöntő gépek érkeznek a Lego új létesítményébe, és a próbaüzem és a termelés felfuttatása ugyanebben az ütemezésben zajlik majd.

Jelenleg 356 fröccsöntő géppel termel a Lego nyíregyházi gyára, ez aberuházásnak kösznhetően duplájára nő majd. Az új beruházással 1500-ra bővül a Lego Manufacturing Kft.-nél dolgozók száma, ez azt jelenti, hogy 250 főt vesznek fel. A toborzás folyamatos az új pozíciókba, és olyan hiányszakmák képviselőit is várják, mint a műanyaggyártó vagy fröccsöntő szerszámkészítő, illetve az automatizált magasraktárakhoz is speciális tudással rendelkező mérnökökre és szakemberekre lesz szükség. Az utánpótlás biztosítására a társaság saját szakképzési programot is indított nyíregyházi középiskolákkal közösen.

Világgazdaság
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter