3 milliárd túlórapénzt már megkaptak a tűzoltók "/>
Megjelent: 9 éve

3 milliárd túlórapénzt már megkaptak a tűzoltók

56 tűzoltóság munkatársai kapták meg visszamenőlegesen a nekik járó bért, az eddig beérkezett 88 szerződésből már csak 11 vár aláírásra.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint augusztus 31-ig 88 hivatásos önkormányzati tűzoltóság küldte meg számukra a túlmunkadíjak kifizetéséről szóló támogatási szerződést, valamint annak mellékleteit, ezek közül 77-tel már aláírták a szerződést, és megkezdődtek az utalások is.

Egyes támogatási szerződéseket a benyújtónak ki kell javítania, illetve ki kell egészítenie ahhoz, hogy azt elfogadhassák, de az OKF valamennyi érintett tűzoltósággal felvette a kapcsolatot - olvasható a közleményben.

A főigazgatóság a héten a gyulai, a szendrői, a szerencsi, a sátoraljaújhelyi, a sárbogárdi, a mosonmagyaróvári, a kapuvári, a csornai, a püspökladányi, a karcagi, a szigetszentmiklósi, a záhonyi, a paksi, a balatonfűzfői és a Lentiben működő tűzoltóság számára utalta át a pénzt. Eddig 56 tűzoltóság összesen több mint 3 milliárd forint támogatásban részesült - tudatták. A kormányhatározatban rögzített forrás már augusztus 1-jén megérkezett az OKF számlájára.

Amint a pénz megérkezik a tűzoltóságokhoz, azoknál haladéktalanul megkezdik az állomány érintett tagjainak történő kifizetést, ezt követően elszámolást küldenek az OKF-nek, ennek végső határideje - a kormányrendelettel összhangban - 2011. október 20.

A Legfelsőbb Bíróság 2009-ben hozott határozata szerint a tűzoltók jogosan követelik a Magyarország uniós tagságával megváltozott, a korábbi 54 óra és a későbbi 48 óra szolgálati idő közötti különbözetre járó túlóradíjat, amelyet a késlekedő jogharmonizáció miatt 2004 májusa és 2007. december vége között nem fizettek ki nekik.

  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter