35 százalékos adót szeretne Orbán"/>
Megjelent: 8 éve

35 százalékos adót szeretne Orbán

Orbán Viktor szerint szükség lenne egy, a luxuscikkekre kivetett 35 százalékos adókulcsra, de - mint fogalmazott - erről valószínűleg vita lenne a nemzetközi szervezetekkel.

A miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara keddi rendezvényén kedvezőnek nevezte, hogy az infláció 3 százalék alá csökkent. Tréfálkozva megjegyezte: új jegybankelnök van az MNB-ben, és máris 3 százalék alá csökkent az infláció.

Az IMF-fel folytatott vita - szavai szerint - az ország cselekvési szabadságáért folyó küzdelemről is szól, és megerősítette: "az IMF-hitel nélkül is képesek vagyunk megállni a saját lábunkon".

A miniszterelnök szerint 2014-ben érzékelhető gazdasági növekedés lesz, de nagyon csalódott lenne, ha nem sikerülne már idén meghaladni a költségvetésben prognosztizált növekedést.

Orbán Viktor azt mondta, 2011-ben már sikerült növekedést elérnie a magyar gazdaságnak, és szerinte ez menni fog idén is. Ha pedig így lesz, július 1-jével a már életbe lépett munkahelyvédelmi akciótervhez hasonló újabb programot tud indítani a kormány - jelezte.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Idén is keresik a felelősségteljes munkáltatókat

A pályázatra szeptember 30-ig lehet jelentkezni. Teljes cikk

Akár Brüsszel engedélye nélkül is megemeli a postások bérét a magyar kormány

Mindenképp megkapják a béremelést a postai dolgozók. Több mint 14 ezer munkavállaló részesülhet legalább 10 százalékos bérfejlesztésben. Teljes cikk

Kaotikus állapotra panaszkodik, petíciót indított a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete

A VPDSZ elnöke kilenc pontban fogalmazta meg a szakszervezet követeléseit. Teljes cikk