Megjelent: 5 éve

400 új munkahelyet teremtett a BT

Faragó Andor, a British Telecom (BT) hazánkban működő Európai Szolgáltató Központjának ügyvezetője ismertette a központ 2014. éves eredményeit és bemutatta a BT legújabb debreceni irodaszárnyát, amely közel 100 új munkaállomásnak biztosít helyet.

A BT több mint tizenöt éves magyarországi történetének egyik legsikeresebb évét tudhatja maga mögött: 2014-ben a vállalat budapesti és debreceni irodáiban összesen több mint 4000 négyzetméterrel bővítette irodaterületét, az alkalmazottainak száma több mint 400 fővel nőtt és mostanra elérte az 1300 főt. A meglévő funkciók bővülése mellett újabb tevékenységekkel is gazdagodott a központ szolgáltatás-portfóliója, melynek keretében a BT hazánkban hozta létre az európai kommunikációs hálózatok műszaki tervezésével foglalkozó tudásközpontját is.

Faragó Andor elmondta: „Az Európai Szolgáltató Központunk stabil növekedési pályán halad: az alapítása óta eltelt hét esztendő alatt a magyarországi központ mára a BT nemzetközi üzletvitelének fontos, stratégiai bázisává vált, és hazánk egyik legnagyobb, legkomplexebb üzleti támogató központjává fejlődött. A budapesti és debreceni irodáinkban dolgozó szakemberek Európa 12 országában több mint 3000 multinacionális vállalatot és kormányzati szervezetet támogatnak, többek között az ügyfélmenedzsment, a pénzügyi szolgáltatások, a hálózati és IT megoldások valamint különböző üzleti támogató szolgáltatások területén.

Rekord szintű foglalkoztatás-bővülés és jelentős beruházások

2014-ben a BT 400 új munkahelyet teremtett Magyarországon és munkavállalóink száma elérte az 1300 főt. Ez az előző évhez képest közel 45 százalékos növekedést jelent, amely a vállalat magyarországi történetében az eddigi legjelentősebb bővülési mutató.

A magyar regionális központ 4000 négyzetméterrel növelte munkaterületét 2014-ben. A nagyobb bővítést budapesti irodájában hajtotta végre a vállalat, ahol több mint 300 új munkaállomást alakítottak ki és szereltek fel, míg a debreceni iroda több mint 100 munkaállomással bővült. Az évek óta tartó növekedés 2015-ben is folytatódik. Debrecenben jelenleg is 80 fő jelentkezését várják 17 különböző pozícióra.

Bővülő szolgáltatás-portfólió: már 15 tevékenységi terület

A Európai Szolgáltató Központ szolgáltatás-portfóliója négy új funkcióval gazdagodott az elmúlt évben. A BT Magyarországon hozta létre az IP alapú kommunikációs hálózatok tervezésével foglalkozó európai tudásközpontját, ahol már több mint 70 magasan kvalifikált és tapasztalt mérnök végzi a BT európai ügyfelei által igényelt kommunikációs szolgáltatások megvalósítására alkalmas hálózati megoldások legmagasabb szintű tervezését.

Decemberben kezdte meg a toborzást a cég az IT üzemeltetési és karbantartási szolgáltató részlegéhez. Ezen az új területen jelenleg is közel 40 budapesti pozíció nyitott. Ide a BT olyan szakemberek jelentkezését várja, akik IT infrastruktúra menedzsment, adatbázisok, alkalmazások és operációs rendszerek területén rendelkeznek szakmai tudással és tapasztalattal.

A két új műszaki terület mellett a pénzügyi részleg követelés-kezelési tevékenységgel bővült, és szintén újnak számít a Budapesten létrehozott humán erőforrás (HR) szolgáltató csapat is. Így a hazai központ munkatársai jelenleg már 15 tevékenységi területen nyújtanak szolgáltatást több mint 3000 nemzetközi ügyfélnek Magyarországról.

2014 az elismerések éve volt

A BT hazai teljesítményéért 2012. után másodszor is átvehette a "Családbarát Munkahely" díjat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett pályázaton.

A 2014-es „Legjobb Munkahely Felmérésen a BT első helyen végzett az SSC iparági kategóriában. Ahogy a munkavállalók anonim értékelésein és visszajelzésein alapuló felmérés is visszaigazolja, a BT számára kiemelkedően fontos a munkatársak elégedettsége és jó közérzete. Az előző évi eredményeihez képest, a BT-nél e tekintetben is folyamatos a fejlődés: jelenleg az alkalmazottainak már közel 70 százaléka vallja magát elkötelezettnek.
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter