Megjelent: 5 éve

400 új munkahelyet teremtett a BT

Faragó Andor, a British Telecom (BT) hazánkban működő Európai Szolgáltató Központjának ügyvezetője ismertette a központ 2014. éves eredményeit és bemutatta a BT legújabb debreceni irodaszárnyát, amely közel 100 új munkaállomásnak biztosít helyet.

images

A BT több mint tizenöt éves magyarországi történetének egyik legsikeresebb évét tudhatja maga mögött: 2014-ben a vállalat budapesti és debreceni irodáiban összesen több mint 4000 négyzetméterrel bővítette irodaterületét, az alkalmazottainak száma több mint 400 fővel nőtt és mostanra elérte az 1300 főt. A meglévő funkciók bővülése mellett újabb tevékenységekkel is gazdagodott a központ szolgáltatás-portfóliója, melynek keretében a BT hazánkban hozta létre az európai kommunikációs hálózatok műszaki tervezésével foglalkozó tudásközpontját is.

Faragó Andor elmondta: „Az Európai Szolgáltató Központunk stabil növekedési pályán halad: az alapítása óta eltelt hét esztendő alatt a magyarországi központ mára a BT nemzetközi üzletvitelének fontos, stratégiai bázisává vált, és hazánk egyik legnagyobb, legkomplexebb üzleti támogató központjává fejlődött. A budapesti és debreceni irodáinkban dolgozó szakemberek Európa 12 országában több mint 3000 multinacionális vállalatot és kormányzati szervezetet támogatnak, többek között az ügyfélmenedzsment, a pénzügyi szolgáltatások, a hálózati és IT megoldások valamint különböző üzleti támogató szolgáltatások területén.

Rekord szintű foglalkoztatás-bővülés és jelentős beruházások

2014-ben a BT 400 új munkahelyet teremtett Magyarországon és munkavállalóink száma elérte az 1300 főt. Ez az előző évhez képest közel 45 százalékos növekedést jelent, amely a vállalat magyarországi történetében az eddigi legjelentősebb bővülési mutató.

A magyar regionális központ 4000 négyzetméterrel növelte munkaterületét 2014-ben. A nagyobb bővítést budapesti irodájában hajtotta végre a vállalat, ahol több mint 300 új munkaállomást alakítottak ki és szereltek fel, míg a debreceni iroda több mint 100 munkaállomással bővült. Az évek óta tartó növekedés 2015-ben is folytatódik. Debrecenben jelenleg is 80 fő jelentkezését várják 17 különböző pozícióra.

Bővülő szolgáltatás-portfólió: már 15 tevékenységi terület

A Európai Szolgáltató Központ szolgáltatás-portfóliója négy új funkcióval gazdagodott az elmúlt évben. A BT Magyarországon hozta létre az IP alapú kommunikációs hálózatok tervezésével foglalkozó európai tudásközpontját, ahol már több mint 70 magasan kvalifikált és tapasztalt mérnök végzi a BT európai ügyfelei által igényelt kommunikációs szolgáltatások megvalósítására alkalmas hálózati megoldások legmagasabb szintű tervezését.

Decemberben kezdte meg a toborzást a cég az IT üzemeltetési és karbantartási szolgáltató részlegéhez. Ezen az új területen jelenleg is közel 40 budapesti pozíció nyitott. Ide a BT olyan szakemberek jelentkezését várja, akik IT infrastruktúra menedzsment, adatbázisok, alkalmazások és operációs rendszerek területén rendelkeznek szakmai tudással és tapasztalattal.

A két új műszaki terület mellett a pénzügyi részleg követelés-kezelési tevékenységgel bővült, és szintén újnak számít a Budapesten létrehozott humán erőforrás (HR) szolgáltató csapat is. Így a hazai központ munkatársai jelenleg már 15 tevékenységi területen nyújtanak szolgáltatást több mint 3000 nemzetközi ügyfélnek Magyarországról.

2014 az elismerések éve volt

A BT hazai teljesítményéért 2012. után másodszor is átvehette a "Családbarát Munkahely" díjat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett pályázaton.

A 2014-es „Legjobb Munkahely Felmérésen a BT első helyen végzett az SSC iparági kategóriában. Ahogy a munkavállalók anonim értékelésein és visszajelzésein alapuló felmérés is visszaigazolja, a BT számára kiemelkedően fontos a munkatársak elégedettsége és jó közérzete. Az előző évi eredményeihez képest, a BT-nél e tekintetben is folyamatos a fejlődés: jelenleg az alkalmazottainak már közel 70 százaléka vallja magát elkötelezettnek.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Lejtőn a Daimler, tízezer ember elbocsátása sem lesz elég

A korábban jelzett tízezernél nagyobb mértékű lehet a költségcsökkentő programban tervezett létszámleépítés a Daimler járműipari konszernnél... Teljes cikk

Tizenötezer embert bocsát el az Airbus

Tizenötezer munkahely megszüntetését jelentette be Európa legnagyobb közlekedési csoportja, az Airbus - írja a Portfólió. A koronavírus-válság... Teljes cikk

Új HR szolgáltató a láthatáron: indul a Nova Human Resources

Az eddig kizárólag IT tevékenységeket végző Nova Cégcsoport a HR szolgáltatással bővítette tevékenységét. A Nova Human Resources Kft. a... Teljes cikk