Megjelent: 9 éve

41 fiatal tehetséget díjaznak az Országos Tehetségnapon

"Fókuszban a fiatalok" - Ezzel a mottóval, ünnepélyes keretek között, Herczegh Anita asszony, a köztársasági elnök felesége fővédnökletével rendezik meg szombaton az immár hagyományosnak tekinthető Országos Tehetségnapot, mely idén egyúttal a Tehetséghidak Program nyitórendezvénye is. A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) szervezésében megvalósuló esemény célja, hogy széles körben felhívja a figyelmet a tehetséggondozás ügyére.

Az idei eseményen harmadszor veszik át megbízásukat a Magyar Tehetség Nagykövetei, akik a következő öt évben vállalják, hogy tudatosan példát mutatnak a jövő fiatal reménységeinek és támogatják a Kárpát-medencei tehetségsegítő szervezetek munkáját. A tehetségnagyköveti címet idén Benkő Vilmos, a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) elnöke, és Danyi András rendező-operatőr és Veiszer Alinda riporter-műsorvezető kapja meg.

Az Országos Tehetségnap kiemelt eseménye a felfedezett tehetségek díjazása. A Felfedezett tehetségek összesen ötmillió forint ösztöndíjban részesülnek. A MATEHETSZ Felfedezettjeink 2013 programja keretében 3 fődíjas és 4 különdíjas tehetséget ismernek el, a támogatás forrása a MATEHETSZ számára befolyt állampolgári adófelajánlás. A pályázat sikerének köszönhetően a 20 éves AEGON Magyarország fő támogatóként állt a Felfedezettjeink 2013 mögé az Érd el a célodat! program létrehozásával, melynek keretében további 38 tehetség részesül több mint négymillió forint támogatásban. Az Érd el a célodat! program díjait Horváth Gyula, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese adja át az Országos Tehetségnapon.

A két akciót valamely művészeti ágban, tudományterületen, sportban vagy szakmában tehetséges fiatalok számára hirdették meg. A tehetségtámogatást elsősorban azoknak szánták, akik céltudatosan készülnek valamely versenyre, előadásra, kiállításra, és akik a tehetségük fejlesztése érdekében a kötelező iskolai foglalkozások mellett tehetséggondozó műhelyek, szakkörök munkájában is részt vesznek.

Az Országos Tehetségnap során az ország öt hátrányos helyzetű térségéből érkező 160 tehetséges fiatal a Tehetséglabirintusban tesztelheti magát különböző területeken, és hívhatja föl a figyelmet kiemelkedő képességeire.

Az Országos Tehetségnap egyúttal a közel kétmilliárd forintos Európai Uniós támogatással, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásában megvalósuló Tehetséghidak Program nyitórendezvénye is. A 2014-ig tartó program legfőbb célja a kapcsolat megteremtése, egyfajta "hídképzés" a tehetséggondozás hálózatának eddig elszigetelt elemei között. A cél elérésével a tehetséggondozás újabb fejlesztési lépése valósul meg, elősegítve többek között a tehetségek közötti eredményes és hatékony együttműködést.
  • 2022.02.01Munkaügyi adatvédelem (GDPR HR-eseknek) Blended képzésünk során a tananyag általános elméleti részét, mely tartalmazza az alapfogalmak, jogalapok és törvények összefoglalását először e-learning videó formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg. Részletek Jegyek
  • 2022.02.04Sikeres évem lesz! Csoportos coaching az eredményes évért 2022 első heteit éljük. Álmodozunk és tervezgetünk; mi mindent akarunk megvalósítani az idén? Aztán elröppennek a hetek és a hónapok, és azt vesszük észre, hogy sehol sem tartunk ezekkel a tervekkel. Ilyekor elgondolkodunk: hogy lesz ebből sikeres év?! Lehet, hogy veled is megtörtént már ez. Ha azt akarod, hogy az idén másképp legyen, érdemes felkészülni rá! Jelentkezz az eseményre, ahol eszközöket és inspirációt kapsz a tudatos évtervezéshez! Találkozunk? Részletek Jegyek
  • 2022.03.07Hetes Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. A képzés 3 héten keresztül, 2 hétköznap este valósul meg. Igény esetén 3 munkanapra is szervezhető. Részletek Jegyek
  • 2022.04.22BEMUTATKOZIK A teamwork2022 Képzelj el egy olyan kétnapos csapatépítő képzést, amely minden részletében a Te vállalati csapatodról szól. Jelentkezzetek az ország első csapatépítő eseményére, amelyre háromfős vállalati csapatokat várunk! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter