Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

460 fő távozik első lépésben a Rail Cargo Hungáriától

Az osztrák vasút (ÖBB) a magyar kormánnyal folytatott tárgyalásoktól teszi függővé, hogy a Rail Cargo Hungáriánál az első lépésként tervezett 460 fős létszámleépítés mellett milyen további intézkedéseket hoz - nyilatkozta az ÖBB vezérigazgatója egy osztrák gazdasági lapnak.

Az érdekegyeztető fórumon kedden bejelentett 460 fős létszámcsökkentés mindenekelőtt szervezési és adminisztrációs munkaköröket érint - mondta Christian Kern a Wirtschaftsblatt szerdai számában megjelenő, de az interneten már kedden közölt cikkben.

Vasúti szakszervezetek közlése szerint Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. elnök-vezérigazgatója kedden arról tájékoztatta a reprezentatív vasutas szakszervezeteket az érdekegyeztető fórumon, hogy 2011. január 1-jétől 460 fős létszámcsökkentést terveznek.

Kern szerint két-három hét múlva várható eredmény a vasúti díjtételekről folyó tárgyalásokon.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) értesülése szerint a dolgozók kétharmadának, kétezer főnek az elbocsátásától készültek tervek. Kern erre az értesülésre nem kívánt reagálni.

A VDSZSZ számára elfogadhatatlan a Rail Cargo Hungaria Zrt.-nél tervezett létszámcsökkentés, ezért minden rendelkezésre álló jogszerű eszközzel meg kívánja akadályozni - közölte a VDSZSZ kedden az MTI-vel.

A Vasutasok Szakszervezete (VSZ) sem fogadja el a tervezett lépést, ezért október 11-én rendkívüli elnökségi ülésen tárgyalja meg a helyzetet - ezt Simon Dezső a Vasutasok Szakszervezetének elnöke közölte.



  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Munkahelyeket hoz létre a Royal Traktor Pápán

Húsz munkahelyet hoz létre a Royal Traktor Zrt. pápai telephelyén, ahol értékesítési képzéseket is tartanak majd. Teljes cikk

Munkavállalói összefogással veszik fel a harcot a krízissel a Continental dolgozói

A Continental egyéni védőeszközök gyártásával és a a termelés átcsoportosításával reagált a járványhelyzetre. Teljes cikk

Munkahelymegtartásért jutalékemelés a kkv-knak

A Szerencsejáték Zrt. a munkahelyek megtartását kéri a támogatásért a értékesítő partnereitől. Teljes cikk