Megjelent: 2 hónapja

5 milliárdos mentőcsomaggal segítenének a zenészszakmán

A klubokat bértámogatással segítenék, hogy megtarthassák dolgozóikat.

Demeter Szilárd az RTL Híradónak azt mondta, 5 milliárdos mentőcsomaggal segítenék a könnyűzenei ipart. A miniszteri biztos egy hete azt nyilatkozta a csatornának, hogy nem valószínű, hogy a kormány enyhít a járvány miatti korlátozásokon augusztus 15. után, azaz továbbra sem lehet 500 főnél nagyobb rendezvényeket szervezni Magyarországon. Az elmúlt időszakban számos zenész és zeneipari dolgozó jelezte, hogy tönkremehet a szakma.

Demeter Szilárd azt mondta a Híradónak, hogy még ebben a hónapban egy átfogó, 5 milliárd forint keretösszegű mentőcsomagot tesz a kormány elé. Hozzátette, fontos, hogy ne alanyi jogon járjon a segélyezés. A mentőcsomag a rendezvénytechnikai cégeknek, promóciós irodáknak és a játszóhelyeknek is segítséget nyújthat. Demeter Szilárd kiemelte, hogy a kisebb bevételű szereplőket akarják segíteni.

A miniszteri biztos azzal számol, hogy az 500 főnél kisebb rendezvényeket továbbra is meg lehet majd tartani. Klipkészítésre, lemezfelvételre is lehetne igényelni támogatást, a klubok pedig bértámogatást kaphatnának, hogy minél több dolgozójukat megtarthassák.

RTL Klub
fotó: pixabay
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter