Megjelent: 12 éve

500 forintos órabért kaptak a sztrájkolók

A Vasutasok Szakszervezete a legutóbbi sztrájk idején óránként 500 forintos segélyt fizetett ki a munkát beszüntető tagjainak - tudta meg a Népszabadság.

A szervezet tagjai közül kétezren nem dolgoztak, amely jelentős összeget jelent.

A sztrájkalapot két forrásból tölti fel a szakszervezet: egyrészt a tagdíjból, másrészt a munkáltatóknak a fel nem használt munkaidő-kedvezmény felét ki kell fizetnie a tömörülések részére.

Mint ismert, a Liga Szakszervezetek december 17-étől, az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvény parlamenti végszavazásának napjától határozatlan idejű sztrájkot hirdetett.

Pénteken folytatódhatnak a tárgyalások a kormány és a Liga Szakszervezetek között.

Hirado.hu, Népszabadság
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter