Megjelent: 1 éve

7 ajándékötlet az utolsó pillanatra, ami mégis figyelmességről árulkodik

A nagyobb ünnepek közeledtével általában előre készülünk, de mindig beeshet egy elfelejtett születésnap vagy névnap, esetleg egy speciális alkalom – előrelépés a munkahelyen, nyugdíjba vonulás, új lakás vásárlása – amire szeretnénk valamivel meglepni barátunkat, hozzátartozónkat. Nem könnyű az utolsó pillanatban ajándékot találni, különösen akkor nem, ha számunkra fontos az illető, hiszen ilyenkor valódi örömet szeretnénk okozni. Ne essünk azonban pánikba, egy kis kreativitással – és az alábbi segítséggel – biztosan megtaláljuk majd a tökéletes meglepetést.

7 ajándékötlet az utolsó pillanatra, ami mégis figyelmességről árulkodik

 

1. Kézzel készített, személyre szabott ajándék

Egy olyan meglepetés, amit mi magunk készítettünk, minden alkalommal örömet okoz. Ez lehet egyszerűen egy kézzel írt, szépen megfogalmazott levél, egy megható üzenet amiben kifejtjük, hogy mit is jelent nekünk a másik. Kinyomtathatunk egy kedves emléket idéző, közös képet, amihez már csak egy keretet kell vásárolni, de akár egy kisebb fotóalbumot is készíthetünk, melyben az egyes fényképeket személyes üzenetekkel látjuk el. Egy saját kezűleg, otthon sütött keksszel vagy süteménnyel, házi készítésű tortával sem lőhetünk mellé, de egy korábban eltett lekvár is tökéletes ajándék a kulinária kedvelőinek.

2. Könyvek

Ha a megajándékozott szeret olvasni, mindig örülni fog egy újabb kötetnek: ha nem tudjuk, mit vásárolt már meg magának, válasszuk a legújabb megjelenéseket, de ha tényleg semmilyen ötletünk nincs, egy könyvutalvány is tökéletes meglepetés. Az olvasás szerelmesei mindig örülnek néhány szép könyvjelzőnek, a kedvenc írójukat, esetleg egy ismert idézetet ábrázoló szövetszatyornak vagy bögrének. 

3. Kényeztető szolgáltatások

Egy folyton fáradt, stresszes életet élő barátnak, kisgyermekes szülőnek nincs jobb ajándék, mint néhány óra kikapcsolódás. A kedvteléseitől és igényeitől függően választhatunk egy pihentető, az egész testet átmozgató masszázst, arc- vagy testkezelést, esetleg egy manikűrt vagy pedikűrt. Fizessük be egy mesterfodrászhoz egy hajápoló kezelésre vagy éppen egy stresszcsökkentő jógára: ha valaki saját magára nem szívesen költ pénzt, értékelni fogja azt, hogy mentális – és fizikai – egészsége is fontos számunkra. Ha igazán segíteni akarunk, erre a pár órára akár a gyerekfelügyeletet is elvállalhatjuk, így a megajándékozott aggodalmak nélkül élvezheti ki a meglepetését.

Ennek az ajándéknak nagy előnye az, hogy elég ha meglátogatjuk az adott szolgáltató honlapját, esetleg beugrunk az üzletbe, és máris megvásárolhatjuk az ajándékutalványt, lefoglalhatjuk az időpontot. 

4. Technológiai kiegészítők

Az elektronika ma már a mindennapok része: van aki jobban, és van aki kevésbé függ tőle, de megkerülni senki sem tudja. Ha az utolsó pillanatban kell valamilyen nagyobb ajándékot vásárolnunk, csak menjünk be egy ilyen eszközöket árusító üzletbe, ahol mindenki számára megtalálhatjuk a tökéletes meglepetést. 

A sportkedvelők biztosan örülnek egy okosórának, amivel nyomon követhetik az edzéseiket; a könyvrajongóknak vásárolhatunk egy e-book olvasót, de egy JBL hangszóró, egy külső winchester vagy egy powerbank is jól jöhet minden háztartásban. Ha ennél is komolyabb ajándékban gondolkodunk, vásárolhatunk egy okostelefont, tabletet vagy éppen egy játékkonzolt, itt azonban már az ajándékozott ízlését és preferenciáját is figyelembe kell vennünk.  

5. Wellness

Ha nem érezzük magunkat elég kreatívnak egy személyesebb ajándék megtalálásához, esetleg nem ismerjük annyira az ünnepeltet, hogy pontosan tudjuk, minek örülne, nem lőhetünk mellé egy wellness-csomag összeállításával. Egy szép kosárba válogassunk össze bármit, ami az otthoni kikapcsolódáshoz jól jöhet: egy fürdőköpenyt, luxus törölközőt, testápolókat, bőrradírt és masszázsolajat, arcmaszkokat, sminkeszközöket vagy fürdőbombákat; egészítsük ki a csomagot néhány illatgyertyával és máris megvan a tökéletes ajándék. Ezeket az eszközöket mindenki használja, ha pedig valamivel mégsem találtunk be, azt új tulajdonosa akár tovább is ajándékozhatja. 

6. Ajándékutalvány

Sokan személytelennek tartják az utalványokat, és inkább döntenek úgy, hogy kockáztatnak, és vásárolnak valamit, ami lehet, hogy el sem nyeri az ajándékozott tetszését. Ez azonban téves hozzáállás: az utalvány tökéletes ajándék lehet, csak az nem mindegy, hogy hova szól. Vásárolhatunk egyet az ünnepelt kedvenc éttermébe vagy illatszerboltjába, esetleg egy elektronikai cikkeket árusító üzletbe: ilyen eszközökre mindenkinek szüksége van, így azonban adhatunk egy kis segítséget egy jobb minőségű, de drágább termék megvásárlásához.

7. Élményajándék

Az utóbbi években sokak szemében elkezdett felértékelődni a tárgyak fontossága. Persze jó érzés ránézni egy dísztárgyra, amit egy kedves szerettünktől kaptunk, de az élmények azok, amik örökre velünk maradnak. Még évtizedekkel később is megemlegetünk ugyanis egy kalandos utazást, egy vadvízi evezést vagy éppen egy remek koncertet: egy ilyen meglepetéssel tehát nemcsak ajándékot, de életreszóló emlékeket is adunk. 

Választhatunk egy komolyabb nyaralást, egy extrém sportélményt, egy főző- vagy sütőtanfolyamot, élményfestést, szabadtéri szabadulószobát, gasztrotúrát vagy borkóstolót, a lehetőségek száma tehát gyakorlatilag végtelen. Ezeket az ajándékokat az internet segítségével néhány kattintással megvásárolhatjuk, ezek után pedig csak annyi a teendőnk, hogy a kinyomtatott jegyet vagy tájékoztatót egy szép borítékban átadjuk. Ha pedig magunknak is veszünk egy repülőjegyet vagy színházbelépőt, nemcsak a megajándékozottal való kapcsolatunkat erősítjük, de saját magunknak is örömet okozunk. Kell ennél több? 

Csak egy kis odafigyelés kell

Ajándékozni jó – talán annál is nagyobb élmény, mint ajándékot kapni. Ha nem érezzük magunkat elég kreatívnak, akkor sincs ok aggodalomra: egyszerűen gondoljuk végig, hogy a másik mit szeret csinálni, milyen környezetben érzi jól magát. Ha így teszünk, mindegy, hogy egy egzotikus nyaralást, egy luxus törölköző szettet vagy éppen egy jó könyvet veszünk, az ünnepeltnek biztosan nagy örömet okozunk.

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Nőtt a gépi bérmunka iránti igény az agráriumban

A bérszolgáltatást igénybe vevők 80 százaléka a művelethez szükséges géppark hiánya miatt dönt a bérmunka szolgáltatás igénybevétele mellett... Teljes cikk

Bezár a Henkel egyik magyarországi gyára

A bezárás a fogyasztói igények változása miatt vált szükségessé a vállalat szerint. Teljes cikk

Ilyen lenne az álommunka az Y és a Z generáció számára

A Z generáció felnőtt tagjai inkább dolgoznának népszerű nyári nyaralóhelyen, mint az Y generációsok; az Y-ok pedig jobban élveznék az... Teljes cikk