Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

700 közmunkás dolgozik a Nyírerdőnél

Eredményes a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.-nél februárban indított országos erdőművelési közfoglalkoztatási program, amelynek keretében az erdészeti társaság átlagosan 694 közmunkás foglalkoztatását vállalta - közölte Szalacsi Árpád vezérigazgató csütörtökön az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a kilenc erdészetben tevékenykedő közfoglalkoztatottak eddig több mint 480 hektár ártéri területen végeztek erdőgazdálkodási munkát, mintegy 50 hektáron pedig vágástakarításokban dolgoztak.

A foglalkoztatottak emellett több mint 100 kilométer erdészeti feltáró út, valamint 16 kilométer erdészeti sétaút, turistaút, tanösvény karbantartását végezték már el - ismertette a nyíregyházi székhelyű erdőgazdaság vezetője. A munkások az összesítés szerint 436 ezer órát töltöttek parlagfű és más gyomnövények irtásával, nagyjából negyedennyi időt fordítottak természeti károkat szenvedett erdőterületek rehabilitációjára, valamint 26 ezer órát kommunális hulladék összegyűjtésére.

Szalacsi Árpád hozzátette: ezen felül 27 ezer órát szántak a közjóléti eszközök felújítására, 5 ezer munkaóra pedig a tűzpászták készítésére és egyéb tűzvédelmi feladatok ellátásra hasznosult.

A december közepéig tartó program teljes költsége meghaladja a 808 millió forintot, a Belügyminisztériumtól származó támogatást a Nyírerdő Zrt. 23 millió forint önrésze egészíti ki. A társaság a támogatást többek között munka- és védőruha vásárlására, munkába járásra, munkásszállításra, szervezési költségekre, valamint tárgyi eszközök beszerzésére használhatja fel.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter