Megjelent: 6 éve

A cipész és a szendvicsember - haszontalan foglalkozások

Nyolc felesleges munkakör - ezeket gyűjtötte össze egy amerikai állásközvetítő. Az eredményen felháborodhatnak többek között a cipészek, az utazási irodai dolgozók és az adatrögzítők. Ezen munkakörök felett eljárt az idő, írja a jelentés alapján az Origo.

A CareerCast.com jelentése nyolc olyan állást sorol fel, amelyek szerinte haszontalan. A társaság kereslet oldaláról közelítette meg a kérdést: vannak ugyanis olyan munkakörök, amelyekben ugyan sokan dolgoznak még, de eljárt felettük az idő.

A cég ilyennek látja az adatrögzítőket, a tördelőket, a jövőbelátókat, a cipészeket, a reklámhordozó szendvicsembereket, a telefonkezelőket, a bárok, események hangulatfokozására alkalmazott álvendégeit és az utazási ügyintézőket.

A jelentés szerit az egyes állások elavulásában a technológiai fejlődés játssza a főszerepet. Az utazási irodák alkalmazottaira azért van egyre kevesebb szükség, mert az interneten egyre többen maguk intézik a nyaralásukat, külön díj nélkül.

A CareerCast.com jelentését több szakmabeli kommentálta felháborodottan a cég honlapján. Egy utazási iroda tulajdonosa arra hívja fel a figyelmet, hogy a cégének dolgozó utazási tanácsadók 52-110 ezer dollárt (11,7-24,8 millió forintot) keresnek egy évben, ezen felül az egész családjukra kiterjedő, teljes egészségügyi és fogászati biztosítást kapnak, valamint támogatást a mobiltelefon- és internethasználatra, a ruházkodásra és utazásra.

Origo
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter