Megjelent: 10 éve

A fegyveres szakszervezetek figyelmeztetnek

A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége elvárja, hogy a kormány megállítsa a közszolgák reálbér-csökkenését.

A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) és annak tagszervezetei elfogadhatatlannak tartják, hogy az elmúlt hónapokban - érdemi egyeztetés nélkül - a közszféra munkavállalóit, köztük a fegyveres és rendvédelmi szféra hivatásos, szerződéses állományát, közalkalmazottait, köztisztviselőit hátrányosan érintő jogszabály-módosításokat fogadott el az új összetételű Országgyűlés.

A fegyveres szervek érdekvédői visszautasítják, hogy a "politikai és gazdasági hatalmat gyakorló elit, a hazai és nemzetközi gazdasági válság bűnbakjaiként, a munkájukat tisztességesen, gyakran erőn felül, elhivatottságból végző köztisztviselőket, közalkalmazottakat, hivatásos állományúakat teszi meg."

A szakszervezet sérelmezi, hogy évek óta a közszféra munkavállalóival fizettetik meg a gazdasági válság negatív következményeit (lásd: több, mint 100 ezer fős létszámleépítés, éveken át tartó bérbefagyasztás, 13. havi bérek elvétele, béren kívüli juttatások csorbítása.)

"Elvárjuk, hogy az a Kormány, amely jövőre legalább 3 százalékos GDP növekedéssel számol, megállítsa a közszféra munkavállalóinak további reálbér-csökkenését" - szögezi le a FRDÉSZ elnöksége a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

Az érdekvédelmi szövetség egyetért a megalakult Demonstrációs Bizottság által megfogalmazott követelésekkel, ugyanakkor szakszervezetek elvárják, hogy a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumán (SZÉF) bér és bérjellegű juttatások tekintetében az általuk képviselt munkavállalók számára elfogadható megállapodást jöjjön létre - jelenti a FRDÉSZ közleményükben.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Sci-fibe illő lesz a távmunka a Facebooknál

Egy virtuális valóság szemüveg segítségével dolgozhatnak otthonról a Facebook alkalmazottai egy új fejlesztés segítségével. Teljes cikk

Késnek a fizetések az építkezéseken

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége bizonyos mértékű létszámleépítésre számít. Teljes cikk