Megjelent: 7 éve

A fiatalok munkanélkülisége kihívás az egyházaknak

Tanácskozást tartanak Brüsszelben egyházak a fiatalok munkanélküliségének gondjairól. A kétnapos eszmecsere március 24-én kezdődik, címe Fiatal munkaerő Európában: kihívás az egyházaknak - adta hírül a Servizio Informazione Religiosa című olasz katolikus hírszolgálat.

A rendezvényt a CALL (Churches Action on Labour and Life) keresztény munkaügyi hálózat szervezi az Európai Egyházak Konferenciájának támogatásával. Az egyházak szeretnék átgondolni, hogy milyen szerepet játszhatnak a mai fiatalok helyzetének javításában, és abban, hogy javuljon a nemzedékek közti párbeszéd és együttműködés - hangsúlyozták a szervezők.

Mintegy 50 meghívott előadó lesz a tanácskozáson - köztük fiatalok -, keresztény szervezetek, amelyek e téren tevékenykednek, ifjúsági szervezetek, egyházi vezetők, valamint politikai szakértők. A helyzet áttekintése és a tapasztalatcsere mellett a találkozón megpróbálnak több akciótervet is kidolgozni.

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat adatai szerint 2013 augusztusában 5 és fél millió munkaképes életkorú fiatal volt állástalan az Európai Unióban.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter