Megjelent: 5 éve

A finnek adót emelnek a menekültválság miatt

A finn kormány azt tervezi, hogy felemeli a tőkejövedelmekre kivetett adót és a magas jövedelműek személyi jövedelemadóját, hogy fedezze a növekvő migráció költségeit.

A recesszióval küzdő országba az idén már eddig 11 ezer menekült érkezett a szomszédos Svédországon keresztül, míg tavaly összesen 3600.

Azt hiszem gazdasági helyzetünk már kisebb probléma, mint a menekültek jelentette kihívás (...) Óráról órára nyomon követjük a helyzet alakulását - mondta Juha Sipila miniszterelnök egy pénteki sajtókonferencián.

A kormány azt is tervezi, hogy csökkenti a menedékért folyamodóknak juttatott, felnőttenként 316 eurós készpénzjuttatást és a társadalmi beilleszkedési támogatásokat is megkurtítja.

MTI/Portfolio.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter