Megjelent: 1 éve

A gombos zárbetét jelentése és előnyei

Sokan első hallásra nem is értik, hogy mi az a gombos zárbetét, pedig amikor egy új nyílászáró beszereléséről, vagy a régi hagyományos ajtó felújításáról van szó, akkor nem árt, ha mindenféle zárszerkezettípus jelentésével és jellemzőivel tisztában vagyunk, hogy el tudjuk dönteni, nekünk, illetve az ingatlanunknak melyik változat a leginkább megfelelő.

Mi is az a gombos zárbetét?

Az a jó webáruház, ahol mindegyik fajta zárszerkezetet meg tudjuk tekinteni, és ha tönkrement a zárunk, akkor jó eséllyel össze tudjuk hasonlítani a meglévő zárbetétet a képen lévő darabbal. A zar-zarbetet.hu gombos zárbetétjei különleges és praktikus megoldásnak bizonyulnak.

Ha valaki nem érti, hogy pontosan miről is van szó, akkor csak a nevére kell koncentrálnia, hiszen az elárulja, hogy a zárbetét egyik felén egy gomb található. Ez a gomb számtalan kialakítású lehet, különböző formákkal, és legtöbbször fém vagy fa alapanyaggal és természetesen forgatható állapotban kaphatóak.

A gombos zárbetét előnyei

Ennek a típusnak a létrejöttét több különböző szempont hívta életre. Az egyik, talán a legfontosabb az volt, hogy sokszor a hazaérkező családtag nem tudja kinyitni az ajtót, mert a másik oldalról bent maradt a kulcs. Ugye, milyen ismerős ez a szituáció?

A másik nagyon fontos szempont, amikor bizonyos korosztályú csoportok nem tudják felelősséggel használni az ajtókat és az azokhoz tartozó zárakat, netán véletlenül magukra zárják az ajtókat. Ilyenek a gyerekek, a valamilyen betegséggel élők vagy az idősek. A bejárati nyílászárókon kívül a leggyakrabban használt területe a gombos zárbetéteknek a mellékhelyiségek.

A fentebbi indokok következtében létrejöttek a gombos zárbetétek, amikor is hiába van a másik oldalon kulcs a zárban, a forgató gombbal könnyedén ki lehet nyitni az ajtót. Egyetlen olyan ajtótípus van, amikor nem támogatott ez a fajta megoldás, ez pedig az üveges ajtó, amikor egy könnyed kézmozdulattal a betört ablaküvegen keresztül elfordítható a gomb.

A zárbetétek cseréje

Ha valamilyen meghibásodás éri a gombos zárbetétet, akkor először is érdemes szemrevételezni, hogy találunk-e a zar-zarbetet.hu oldalon ugyanolyan fajtát. Ez nagyon fontos abból a szempontból, hogy a meglévő zárszerkezet kompatibilis legyen az újjal, hogy ugyanúgy zavartalanul tudjon működni.

Amennyiben nem sikerül azonosítani a meglévő zárunkat, akkor javasoljuk szakértők felkeresését, akik készséggel állnak a rendelkezésre. Nem csupán a meglévő, megrongálódott zár felismerésében segítenek, hanem elmondják a lehetőségeket az adott ajtó minőségi és méreti paramétereit figyelembe véve.

Nagyon más a helyzet azonban, ha egy régi, hagyományos ajtóval állunk szemben. Ott már átgondolandó, hogy kicseréljük-e a régi zárat egy ugyanolyanra, vagy esetleg átalakítsuk az ajtót egy több ponton záródó biztonsági ajtóvá. Ennek a kérdésnek az eldöntését is bízzuk inkább tapasztalt szakemberekre!

  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16CX-Ray elégedettségfelmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.23CX-Ray teljesítményértékelés online workshop Miért fontos a TÉR? Az egyértelmű egyéni és csapat célok és a folyamatos visszajelzés az elkötelezettséget és motivációt kiemelten meghatározó tényezők. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek
További cikkek
Ők kapják meg három nappal korábban a nyugdíjat

Három nappal korábban kézhez kaphatják a februári, valamint az emelt összegű 13. havi nyugdíjat, és számos más nyugdíjszerű ellátást azok, akik... Teljes cikk

A nagyobb cégek körében nőtt az innovációt végrehajtók száma

A cégek majdnem fele szoftver beszerzésével igyekezett javítani innovációján. Teljes cikk

Takács Péter: a kormány folytatja az egészségügyi dolgozók béremelését

Idén júliusban, majd jövő év márciusában újabb ápolói béremelés következik - mondta az egészségügyi államtitkár. Teljes cikk