Megjelent: 13 éve

A japánok pihenhetnek a legkevesebbet, de nálunk is kevés a szabadság

Az uniós országok közül csak az írek, a hollandok és a britek kapnak kevesebb fizetett szabadságot, mint a magyarok - derül ki egy, a BBC által közölt felmérésből.

A legtöbb fizetett szabadságot (40 napot) a dánok vehetik igénybe. Őket követik az osztrákok 38, majd a svédek 36 nappal. Harmincöt napot vehetnek igénybe a szlovák, luxemburgi és francia alkalmazottak. Németországban tartományonként és szektoronként 34 és 39 között változik a fizetett szabadságok száma.

A magyarokkal együtt átlag egy hónap szabadságot kapnak még a románok és a belgák is, míg az íreknek 29-cel, a briteknek viszont pusztán 28 nappal kell beérniük. Az európai országoknak azonban semmi okuk a csüggedésre, hiszen a japán alkalmazottak évente nem több, mint 10 nap fizetett szabadságban részesülnek.

Világgazdaság
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter