Megjelent: 9 éve

A közös felelősségvállalás vihet csak előre

Fenntartható és felelős üzleti modellek - ezzel a címmel szervezetett a Holland-Magyar Kereskedelmi Kamara CSR konferenciát, amelynek kiemelt előadója Jan Peter Balkenende, Hollandia korábbi miniszterelnöke, az Ernst&Young partnere volt. Kiderült, hogy a holland cégek általáan elkötelezettek CSR-témában.

A nagy érdeklődésnek örvendő konferencia vendég előadója volt még: Inka Pieter asszony, a KLM Holland Királyi légitársaság CSR és Környezeti Stratégia igazgatója, Henk de Bruin alelnök, a Philips Globális Fenntarthatósági vezetője, Jan-Willem Vosmeer, a Heineken CSR menedzsere, és Gyenes András, az Unilever Magyarország és Adria térségének ügyvezető igazgatója.

"Nem csak a kormányzatnak, hanem nekünk magunknak is felelősséget kell vállalnunk a társadalomért. Nem mindegy, hogy miként járulunk hozzá egy jobban működő világhoz."- hangsúlyozta előadásában Jan Peter Balkenende. Az ismert és elismert holland politikus-üzletember a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának fontosságát kiemelve így fogalmazott: "A jelenlegi válság után a felelős gondolkodás kora kell, hogy eljöjjön. Azok a vállalatok lesznek hosszú távon sikeresek, amelyek ezt mielőbb tudatosítják, és meg is valósítják."

Inka Pieter asszony is a felelős vállalati magatartás fontosságát hangsúlyozta: "A nagy eredményeket kis lépésekkel tudjuk elérni. A KLM a légitársaságok közül elsőként tért át a bio üzemanyag használatra, ezzel jelentősen csökkentettük éves CO2 kibocsátásunkat. A példánkat követték mások is, és éppen ez a célunk: példát mutassunk, ösztönözzünk másokat is a felelős magatartásra. A vállalatoknak is megvan a maguk felelőssége a társadalom felé."

A holland cégek általában elkötelezettek CSR-témában. Az Air France-KLM és az Unilever is tagja a Holland Fenntartható Növekedés Koalíciónak. "Egészség és jólét javítása ez az Unilever célkitűzése. A kiegyensúlyozott táplálkozás híveként folyamatos termékfejlesztéssel igyekszünk hozzájárulni a fogyasztóink egészségéhez és jólétéhez. Ugyanakkor fenntarthatósági tervünkben vállaltuk, hogy 2020-ra felére csökkentjük a környezetterhelésünket." - mondta Gyenes András ügyvezető igazgató.

"A Heineken a világ legkörnyezetbarátabb sörgyártója szeretne lenni. Ennek érdekében 2011-ben vállalatvezetőink felülvizsgálták a cégünk stratégiáját, majd értékeink és kompetenciáink mentén újra meghatároztuk céljainkat." - fogalmazott Jan-Willem Vosmeer, a vállalat CSR menedzsere.

Henk de Bruin, a Philips Globális Fenntarthatósági vezetője előadásában hangsúlyozta: "A Philips, mint a világ egyik vezető vállalata az egészségügy, az életstílus, és a világítás terén, nagyon komolyan veszi a fenntarthatóságot, amely által értéket szeretnénk teremteni. Célunk, hogy 2025-re 3 milliárd ember életminőségén javítsunk, a legújabb innovációk időszerű alkalmazásával."

A konferencia minden előadója és résztvevője egyetértett abban, hogy a fenntarthatóság ma már nem lehet csak egy jól hangzó jelszó. 2050-re kilencmilliárd lakosa lesz a Földnek. A jelenlegi termelési és fogyasztási gyakorlat nem folytatódhat tovább.
  • 2022.05.30AmCham HR Dream Day – motiváció és megtartás Találkozzunk a Kopaszin, ahol a Gallup londoni partnere beszél a nemzetközi HR trendekről, a legelismertebb hazai szakértőkkel együtt gondolkodunk motivációról, megtartásról, produktivitásról és adatvezérelt HR megoldásokról. Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter