Megjelent: 8 éve

A közös felelősségvállalás vihet csak előre

Fenntartható és felelős üzleti modellek - ezzel a címmel szervezetett a Holland-Magyar Kereskedelmi Kamara CSR konferenciát, amelynek kiemelt előadója Jan Peter Balkenende, Hollandia korábbi miniszterelnöke, az Ernst&Young partnere volt. Kiderült, hogy a holland cégek általáan elkötelezettek CSR-témában.

A nagy érdeklődésnek örvendő konferencia vendég előadója volt még: Inka Pieter asszony, a KLM Holland Királyi légitársaság CSR és Környezeti Stratégia igazgatója, Henk de Bruin alelnök, a Philips Globális Fenntarthatósági vezetője, Jan-Willem Vosmeer, a Heineken CSR menedzsere, és Gyenes András, az Unilever Magyarország és Adria térségének ügyvezető igazgatója.

"Nem csak a kormányzatnak, hanem nekünk magunknak is felelősséget kell vállalnunk a társadalomért. Nem mindegy, hogy miként járulunk hozzá egy jobban működő világhoz."- hangsúlyozta előadásában Jan Peter Balkenende. Az ismert és elismert holland politikus-üzletember a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának fontosságát kiemelve így fogalmazott: "A jelenlegi válság után a felelős gondolkodás kora kell, hogy eljöjjön. Azok a vállalatok lesznek hosszú távon sikeresek, amelyek ezt mielőbb tudatosítják, és meg is valósítják."

Inka Pieter asszony is a felelős vállalati magatartás fontosságát hangsúlyozta: "A nagy eredményeket kis lépésekkel tudjuk elérni. A KLM a légitársaságok közül elsőként tért át a bio üzemanyag használatra, ezzel jelentősen csökkentettük éves CO2 kibocsátásunkat. A példánkat követték mások is, és éppen ez a célunk: példát mutassunk, ösztönözzünk másokat is a felelős magatartásra. A vállalatoknak is megvan a maguk felelőssége a társadalom felé."

A holland cégek általában elkötelezettek CSR-témában. Az Air France-KLM és az Unilever is tagja a Holland Fenntartható Növekedés Koalíciónak. "Egészség és jólét javítása ez az Unilever célkitűzése. A kiegyensúlyozott táplálkozás híveként folyamatos termékfejlesztéssel igyekszünk hozzájárulni a fogyasztóink egészségéhez és jólétéhez. Ugyanakkor fenntarthatósági tervünkben vállaltuk, hogy 2020-ra felére csökkentjük a környezetterhelésünket." - mondta Gyenes András ügyvezető igazgató.

"A Heineken a világ legkörnyezetbarátabb sörgyártója szeretne lenni. Ennek érdekében 2011-ben vállalatvezetőink felülvizsgálták a cégünk stratégiáját, majd értékeink és kompetenciáink mentén újra meghatároztuk céljainkat." - fogalmazott Jan-Willem Vosmeer, a vállalat CSR menedzsere.

Henk de Bruin, a Philips Globális Fenntarthatósági vezetője előadásában hangsúlyozta: "A Philips, mint a világ egyik vezető vállalata az egészségügy, az életstílus, és a világítás terén, nagyon komolyan veszi a fenntarthatóságot, amely által értéket szeretnénk teremteni. Célunk, hogy 2025-re 3 milliárd ember életminőségén javítsunk, a legújabb innovációk időszerű alkalmazásával."

A konferencia minden előadója és résztvevője egyetértett abban, hogy a fenntarthatóság ma már nem lehet csak egy jól hangzó jelszó. 2050-re kilencmilliárd lakosa lesz a Földnek. A jelenlegi termelési és fogyasztási gyakorlat nem folytatódhat tovább.
  • 2021.06.14DEKRA Felnőttképzési konferencia A globális képzési piac meghatározó szereplőjeként fontos számunkra, hogy ügyfeleink képzéseinek tervezéséhez és megszervezéséhez a lehető legtöbb támogatást adhassuk. A 2021. január 1-től hatályos, az OKJ-t felváltó új képzési rendszerrel életbelépő új folyamatok minden munkáltatót érintenek, akik munkavállalóik részére képzéseket szerveznek. Hogy segítsük az eligazodást, illetve iránymutatást nyújthassunk az új képzési rendszerrel kapcsolatban, INGYENES webkonferenciát tartunk a témában. Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kétmilliárd forinttal emelkedik a családi pótlékokra fordítható költségvetési keret

Rétvári Bence beszélt a 13. havi nyugdíj visszaépítéséről is. Teljes cikk

Megszállják az ellenőrök az aquaparkokat, nyári táborokat is

A hatósági szakemberek hosszú ideje visszatérő vendégnek számítanak a nyári nyitás előtt álló kaland- és aquaparkokban. Az Innovációs és... Teljes cikk

Ingyenes informatikai kurzus indul nők számára

‍A kurzus részidős, így akár munka mellett vagy a kisgyermekkel otthon töltött idő alatt is elvégezhető. Teljes cikk