Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

A legjobb 100 zalai cég foglalkoztatja a munkavállalók harmadát

A legnagyobb forgalmú 100 zalai cég foglalkoztatja a megyében élő munkavállalók harmadát, és ezek a vállalkozások termelik meg a Zalában befolyó összes árbevétel csaknem felét - mondta el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyugat-dunántúli regionális adó-főigazgatója.

Varga Lászlóné a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a NAV és a Zalai Hírlap közös TOP 100 - Zala megye gazdasága című kiadványának bemutatóján elmondta: a megye legnagyobb árbevételű cége tavaly a szállítmányozó Gartner Intertrans Kft. volt 32,6 milliárd forintot meghaladó összeggel. A második a Rotary Fúrási Zrt. közel 21,7 milliárddal, a harmadik pedig a Pannontej Zrt. 16,6 milliárd forint bevétellel.

A 2012-es értékesítés nettó árbevétele alapján felállított százas lista mellett a kiadvány az adózás előtti eredmény, a saját tőke és a foglalkoztatotti létszám alapján is rangsorolta a megye 50 első vállalkozását. A szakember azonban jelezte azt is, hogy az adózók 74 százaléka adta csak hozzájárulását nevének szerepeltetéséhez az árbevételi listán, s mindössze 64 százalék vállalta névvel az adózás előtti eredményét.

Varga Lászlóné beszámolt arról, hogy a múlt évben fél százalékkal, 772-ről 776 milliárdra nőtt a legjobb 100 cég nettó árbevétele - ami a teljes zalai árbevétel közel felét teszi ki -, 15 új vállalkozás került a 2012-es listára, és ágazatok szerint a feldolgozóipar és a kereskedelem domináns.

Az adózás előtti eredményt és a saját tőkét tekintve is az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. 3,8 milliárd forintos nyereségével és 26,9 milliárdos tőkeösszeggel szerepel az élen. A legnagyobb zalai foglalkoztató a West Hungary Kft., amely munkaerő-kölcsönző cégként 1058 embert alkalmaz.

A legnagyobb bevételű 100 zalai cég összesen 15 300 embert foglalkoztat, a megye munkavállalóinak egyharmadát - ismertette az adó főigazgató.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter